کد خبر: ۷۳۴۷۵
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
از سوی دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط زیست:
«دکتر بهرنگ اکرامی» افزود: از زمان انجام سزارین یوزپلنگ ماده (ایران) 10 ماه گذشت اما هنوز در رسانه‌ها به افکار عمومی اینطور القا می‌کنند که این تصمیم اشتباه عجولانه و حتی از روی عمد صورت گرفت...

حکیم مهر: دامپزشک جراح ایران اسنادی را منتشر کرده که مراکز معتبر دامپزشکی زایمان ایران به روش سزارین را تأیید کرده‌اند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، اردیبهشت ماه سال گذشته بود که "ایران" یوز ماده پارک ملی توران 3 توله یوزپلنگ را به دنیا آورد که 2 توله در همان ابتدا و"پیروز" نیز پس از 10 ماه تلاش برای بقا، تلف شد.

با وجود اینکه معمولاً زایمان یوزپلنگ به روش طبیعی انجام می‌شود، این رویه برای ایران فرق می‌کرد و این یوز ماده به روش سزارین توله‌های خود را به دنیا آورد که برای حیوانات روشی غیرمعمول است.

«دکتر بهرنگ اکرامی»؛ دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط زیست که سزارین ایران را انجام داده بود از همان ابتدا مورد انتقاد عده‌ای از دامپزشکان داخلی قرار گرفت. این عده از منتقدان معتقد بودند که لزومی به انجام سزارین نبود و اگر اکرامی و تیمش کمی بیشتر صبر می‌کردند، توله‌ها به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آمدند. منتقدان عدم پذیرش توله‌ها توسط مادر را نیز به دلیل همین تصمیم عجولانه می‌دانستند.

در مقابل این انتقادات، دکتر اکرامی و سازمان حفاظت محیط زیست همواره از تصمیم خود دفاع می‌کردند؛ در نشستی همه که در خرداد ماه سال 1401 با حضور بهرنگ اکرامی و حسن اکبری؛ معاون طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اکرامی به خبرنگاران گفته بود "پس از انجام این عمل، اطلاعات برای یک دانشیار مامایی دانشگاه تهران ارسال شد و این متخصص تأیید کرد که این عمل باید حتی زودتر انجام می‌شد. بیشتر انتقادات وارده به سزارین توسط کسانی بوده که متخصص نبوده‌اند. ما دو سال است که با چند نفر در مراکز تکثیر بین‌المللی مشورت کردیم و در زمینه فاصله زایش بررسی‌های خوبی کردیم و اطلاعات فنی خوبی تهیه کردیم و در این پروژه از استانداردهای جهانی نیز بالاتر رفتیم.

در آن شرایط نمی‌توانستیم با نظر متخصصانی که در جریان عمل سزارین نبودند، تصمیم بگیریم. مرحله دو زایمان دست مادر نیست و زمانی که رحم شروع به انقباض و توله به سمت کانال حرکت کرد، بند ناف پاره شده و برداشت ما این بود که اگر توله خارج نشود، تا نیم ساعت بعد هم مادر و همه توله‌ها تلف می‌شوند. یکی از توله‌ها درشت بود و در کانال چرخید و باعث تنگی کانال شد و اگر دو ساعت می‌گذشت توله‌ها می‌مردند. سزارین عملی تهاجمی است و برای انجام آن کسی می‌تواند نظر بدهد که بالای سر گونه باشد. جراحی خوب انجام شد و خارج شدن جفت نشان از موفقیت‌آمیز بودن جراحی داشت."

انتقادات وارده به سزارین یوز پس از اینکه مشخص شد ایران بازهم توانایی بارداری دارد، تاحدودی کاهش پیدا کرد اما پس از تلف شدن پیروز و مطرح شدن جفت‌گیری موفق ایران و فیروز برای دومین بار، این موضوع بار دیگر در صدر اخبار مربوط به یوزپلنگ ایرانی قرار گرفت.

در پاسخ به این انتقادات، بهرنگ اکرامی ضمن ارائه 2 سند که سزارین ایران را تأیید می‌کنند، در صفحه خود در فضای مجازی نوشت:

"از زمان انجام سزارین یوزپلنگ ماده (ایران) 10 ماه گذشت اما هنوز در رسانه‌ها به افکار عمومی اینطور القا می‌کنند که این تصمیم اشتباه عجولانه و حتی از روی عمد صورت گرفت. نگاهی به نحوه برخورد همکاران دامپزشک که نابخردانه و ناعادلانه نظر داده و دیدگاه‌های عموم را منحرف از موضوع تخصصی کردند، چه بسا اگر دیدگاه‌ها در مسیر درست هدایت می‌شد شاهد حضور با انگیزه و پرشور متخصصین داخلی و تمرکز بهتر بر مدیریت و ورود اساتید مجرب به جای دیگر بودیم.

معدود کسانی بودند که آن دوره در فضای ملتهب رسانه‌ای دیدگاه درست علمی حمایت کردند و بسیار جای تشکر و قدردانی دارد که چنین اساتید و مدیرانی هستند که پشتوانه نیروهای متخصص داخلی هستند. «دکتر قاسم‌زاده نوا» استاد محترم دانشکده دامپزشکی تهران در آن زمان به صراحت نظریه فنی خود را منتشر کرد که رسانه‌ها به آن نپرداختند، حال می‌توان دیدگاه درست این استاد بزرگوار را در مقایسه با آنالیز فنی چند مرکز تخصصی حیات وحش تحسین کرد.

«دکتر اکبری» عزیز معاونت محترم محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در اوج حمله رسانه‌ها پشتیبان بزرگ ما در این پروژه بودند و در زمان یافت شدن دو توله آذر و توران، تمام‌قد تیم ما را در سمنان حمایت کردند و باعث دلگرمی و ایجاد انگیزه شدند.

امیدوارم در سال آینده تمامی تجربیات تلخ و شیرین گذشته راهنمای ما باشند در مسیر ترقی و پیشرفت وحدت و همدلی و پرهیز از فرافکنی و حس میهن‌پرستی و اتحاد متخصصین در سرلوحه کارهای ما قرار گیرد.

در تصویر اول و دوم نظریه تخصصی دو مرکز در مورد بررسی فیلم‌های زایش ایران قرار داده شده که مشکل در روند زایش و احتمال خطر برای مادر و توله‌ها و تأیید تشخیص درست انجام به سزارین است."

 



انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دامپزشک
|
Germany
|
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
10
5
وقتی پیروز تلف شد
بگم بگم شروع شد؟
این ۱۰ ماه چکار میکردید؟ آیا تضمین میدهید سزارینی که تا حالا انجام نداده اید به ایران آسیب نرسانده و مانع آبستنی مجدد ایران نمی شود؟
آقای دکتر چرا نتایج را به شکل کامل منتشر نمیکنید
و انتشار مطالب حال بشکل جهت دار دفاع از خودتان است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
1
5
چند روز نبودی حکیم مهر؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
4
8
کسانی منتقد بودند که امروز دیگه حرفی نمیزنن و باعث مرگ پیروز شدن.
همه میدونن اونها چه افرادی هستن.
به تنهایی نصف حیات وحش ایران رو نابود کردن و ادعای دامپزشک بودن حیات وحش رو دارن!
عزیزم شما یه گنجشک رو نمیتونی درمان کنی. حیات وحش پیش کش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
9
2
اونچه که به نظر می‌آید سزارین اشکال داشته که ۳ توله تلف شدند حتی در مورد پبروز که ۱۰ ماه دوام آورد ولی از نوزادی بیمار بود ، و اینکه باید حتما سزارین می‌شدند هم باز چیزی نمیتوان گفت ، ولی حتماً باید امکانات موجود را هم در نظر گرفت شاید با این امکانات بهتر از اینهم کاری نمی‌شد کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
لابد اگه پیروز پنج سال دیگه هم تلف میشد باز هم میگفتید به خاطر سزارین بوده!!!!
اگر گزارش قبلی دکتر اکرامی که در همین "حکیم مهر" منتشر شده رو با دقت مطالعه کنید، حتما نظر منصفانه تری خواهید داشت..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
00:56 گرامی گفته شده از روز تولد بیمار بوده و از آن زمان داروهای متعددی دریافت کرده که یا موثر نبوده یا بدترش کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
3
5
بهرنگ جان بی خیال شو دیگه!! آیا با این کارها پیروز زنده می شه؟! .... قبول کنیم که تجربه کافی نداشتیم!!
بهرامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
2
4
خسته نباشید جناب دکتر اکرامی،،، سپاس از شما و تمام بچه های گمنامی که عاشقانه برای احیاء نسل یوز آسیایی زحمت میکشن.. محیط بانهای زحمت کش با حداقل حقوق.. طبیعت یاران.. دامپزشکان و دانشمندانی که سر این پروژه تکثیر در اسارت،، چقدر حرص خوردن و اعصابشون خورد شد.. انشاءالله آینده درخشانی پیش روی این پروژه خواهد بود با اتحاد و همدلی شما عزیزان.. امیدوارم و آرزو میکنم که با تولد دهها توله دوست داشتنی در سال‌های آینده خستگی و غم این روزها را فراموش کنیم.. انشاءالله
یک دوستدار حیات وحش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
0
2
ضعف مدیریت.. ضعف مدیریت.. آقای اکبری! ضعف مدیریت... جناب سلاجقه!ضعف مدیریت... آقایان! لطفا همگی این دو کلمه را به خاطر بسپارید و برای درمانش چاره ای بیندیشید... کمتر از بیست قلاده یوز بالغ در طبیعت کشور باقی مانده..
آگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
1
4
کاراگاهان و دستگاه های اطلاعاتی برای پی بردن به علت مرگ پیروز باید از دکتر معماریان و رئیس جامعه دامپزشکی وتیمارگرش بازجویی کنید این مسئله خیلی بزرگتر از مرگ یک توله یوز است و دست های بیگانه در از بین بردن سرمایه های ملی دخیل است ساده نگاه نکنید
ستاره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۴
0
2
بیخود کردین سزارین کردین ............ خودشون میمردن بهتر از این بود ........... معلومه که دکتر فلان از عملکرد خودش دفاع میکنه نکنه فک میکنید میاد میگه اشتباه کردم سزارین کردم حیوون چه به سزارین .......
ستاره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۴
0
1
.......... دسته گل به آب بدین بعد یکی یکی بیاین تایید کنید گناه و خلاف خودتونو سزارین اشتباه بود دست نزنید بهش الانم سونو گرافی نکنید اشتباه محضه بزارید روال طبیعی طی بشه
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۶
0
1
نکته مهم این هست که اون دکتر متهم به نسخه دهی اشتباه با آقای تیمارگر و باند تخریب کننده تیم سزارین، در یک جناح و جهت هستند و در مقابل، سازمان قرار دارد و دکتر اکرامی...
مشکل دکتر اکرامی هم این است که سازمان از او حمایت می کند و اگر اینطور نبود، چنین بی رحمانه به او انتقاد نمی شد. تنها نکته خنده دار این پرونده گریه دار، شانتاژ و تبلیغات آن دکتر مشهور و بانفوذ در این آب گل آلود با استفاده از اطلاعات روخوانی شده‌ است. حکیم مهر عزیز، لطفا بدون جانبداری از هیچ گروهی پرونده پیروز را دنبال کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۶
0
0
مشکل اینجاست اونایی که باید راس کار باشن نیستن .................
نظر شما
ادامه