کد خبر: ۳۸۰۲
حکیم مهراین روزها رنگ‌های خوراکی در مغازه‌های فروش لوازم شیرینی‌پزی عرضه می‌شوند. بسیاری از این پودرها نه تنها علامت استاندارد ندارند؛ بلکه حتی دستورالعمل و ترکیبات‌شان به زبانی درج شده است که برای همگان قابل‌فهم نیست....

از جمله نکاتی که هنگام خرید رنگ‌های خوراکی باید به آن توجه کنیم این است که این رنگ‌ها حتما خوراکی باشند. ما رنگ‌هایی داریم که در صنعت برای رنگ کردن پارچه، الیاف پشمی و... استفاده می‌شوند اما رنگ‌هایی که در صنعت غذا به کار می‌روند، باید ویژگی‌های خاص خوراکی داشته باشند.

اگر وارداتی هستند، حتما باید مجوز ورود وزارت بهداشت به کشور را دارا باشند. مورد بعدی، اینکه این پودرها و رنگ‌ها حتما باید فارسی‌نویس باشند؛ یعنی یا از همان ابتدای ساخت در کشور تولیدکننده روی بسته‌بندی دستورالعمل فارسی درج شود یا در ایران شرکت واردکننده لیبل فارسی روی آن بزند و تمامی محتویات داخل قوطی را روی برچسب به همراه شماره پروانه مجوز ورود و... ترجمه کند. قطعا تاریخ تولید، انقضا و مدت زمان و مقدار مصرف نیز باید روی برچسب قید شده باشد.

در صورت خریداری و مصرف پودرها یا رنگ‌های مصنوعی غیرمجاز که این خصوصیات را نداشته باشند، ممکن است به مشکلات بسیاری دچار شوید. برخی از این رنگ‌ها غیرمجازند و پایه شیمیایی دارند و می‌توانند عوارض متعددی را برای کلیه، کبد، دستگاه گوارش و خون ایجاد کرده و حتی آلرژی‌زا باشند.

برخی از این رنگ‌ها در کودکان بیش‌فعال می‌تواند موجب تشدید مشکل‌شان شود. در واقع، برحسب نوع ماده رنگی به کار رفته خطرات مختلف و متعددی می‌تواند مصرف‌کننده را تهدید کند و گاهی مسموم‌‌کننده باشد و عوارض جدی و شدیدی به همراه آورد. به همین دلیل است که مساله خوراکی بودن رنگ‌ها و مجاز بودن آنها بسیار بااهمیت است.

نظر شما
ادامه