کد خبر: ۷۴۶۷۰
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: مدیرکل محیط زیست البرز گفت: طی هفت سال گذشته به دلیل شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیش از هزار رأس از کل و بزهای استان تلف شده‌اند  این در حالی است که گاه برای حفاظت از یک رأس از آنها محیط بانی شهید شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «مجید درگی» با اشاره به اینکه البرز دارای دو منطقه حفاظت شده و سه منطقه شکار ممنوع است، اظهار کرد: دو منطقه حفاظت شده رودخانه کرج و البرز جنوبی با ۶۴ هزار هکتار وسعت، ۱۲ درصد مساحت استان را تشکیل داده است.

وی ادامه داد: تا کنون ۴۸ گونه پستاندار، ۱۵۶ گونه پرنده، ۱۵۶ گونه پرنده و ۲۶ گونه خزنده در البرز شناسایی شده است.

وی توضیح داد: کل و بز، قوچ و میش، گراز، عقاب طلایی و سیاه گوش از جمله شاخص ترین گونه‌های حیات وحش استان هستند.

این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته گونه کل و بز استان به واسطه شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک مورد خطر قرار گرفته‌اند، افزود: طی هفت سال گذشته به دلیل شیوع این بیماری بیش از هزار رأس از کل و بزهای استان تلف شده‌اند  این در حالی است که گاه برای حفاظت از یک رأس از آنها محیط بانی شهید شده است.

وی با اشاره به اینکه عمده دلیل شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک ورود دام‌های اهلی و واکسینه نشده به عرصه های طبیعی است، گفت: در پروتکل‌های دامپزشکی واکسیناسیون ۷۵ درصد گله ایمنی لازم را ایجاد می‌کند و لازم نیست تک تک دام‌ها واکسینه شوند.

وی اظهار کرد: در شهرستان طالقان ۸۵  هزار رأس دام غیر از دام‌های عبوری وجود دارد که در برنامه واکسیناسیون دامپزشکی باید بین ۵۵ تا ۶۰ هزار رأس آنها واکسینه شوند.

مدیرکل محیط زیست البرز ادامه داد: مشکل محیط زیست با ۲۵ هزار رأسی است که در برنامه واکسیناسیون قرار ندارند به دلیل تداخلی که با حیات وحش دارند خطر آفرین هستند.

وی تاکید کرد: با این اوصاف باید پوشش واکسن در خصوص این بیماری را به صد در صد رساند تا از ابتلای حیات وحش به این بیماری جلوگیری کنیم.

وی گفت: در کنار این اقدام، منابع طبیعی هم باید از ورود دام‌های غیرمجاز به عرصه‌های طبیعی جلوگیری کند تا شاهد وقوع چنین تجربه‌های تلخی در حیات وحش نباشیم.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
0
1
متاسفانه درست هست این مطلب،وقتی برای حفاظت از یک راس کل یا بز حیات وحش یک محیط بان چه زحماتی متحمل میشود با شکارچی درگیر میشود و حتی ممکن است در این راه شهید شود و مشکلات دیگر،اما به راحتی با عدم واکسیناسیون و عدم توجه و بی اهمیتی هزار راس کل و بز تلف میشوند،واقعا جای تفکر و تامل و تاسف دارد!؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
0
0
میتونستن به جای این لجبازی های بچگانه ۵۰۰ تا مجوز شکار بدن
هم جلوی شکار غیرقانونی رو میگرفتن هم ۱۳۷ میلیارد تقریبا پول پروانه های شکار میشد و با اون پول برنامه واکسیناسیون رو قوی تر انجام میدادن و از تلف شدن ۵۰۰ راس دیگه جلوگیری میکردن
ولی خب متاسفانه تو مغز این ملت رفته فقط شکارچی داره حیات وحش رو نابود میکنه در صورتی که علت اصلی مدیر های ضعیف اداره محیط زیست کشورن
نظر شما
ادامه