کد خبر: ۶۶۴۷۴

حکیم مهر: رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نوشهر گفت: بالا بودن هزینه کارگری و سایر خدمات نیز در کنار بالا بودن نهاده های دامی باعث شده است دامداری به صرفه نباشد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر حمزه بواسحاقی» با اشاره به اینکه دامپزشکی با توجه به وظایف و مسئولیت های مختلف، نقش موثری در بهره وری تولیدات دامی، حفظ سرمایه های  دامی کشور و در نتیجه امنیت غذایی، پایداری تولید و اشتغال دارد، اظهار کرد: دامپزشکی با اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه در  مزارع تولید و در مرحله استحصال و فرآوری در کشتارگاه ها، مراکز  فرآوری و نظارت مستمر در مراکز عرضه، نقش به سزایی در حفظ بهداشت و سلامت جامعه دارد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه دامپزشکی در جوامع مختلف، گفت: هرگونه کم توجهی به دامپزشکی موجب افزایش هزینه های دولت و در نتیجه صدمات جبران ناپذیر می شود.

رئیس دامپزشکی نوشهر به بخشی ازفعالیت های  اداره دامپزشکی نوشهر در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: در سال جاری ۲۸ مزرعه فعال طیور گوشتی شهرستان یک میلیون و ۲۲۸ هزار و  ۶۷۴ قطعه جوجه ریزی داشتند که نظارت براین مزارع و مزارع مرغ مادر و جوجه کشی ها به طور مستمر انجام شد.

این مسئول به فعالیت مزارع پرورش ماهیان سردابی ،خاویاری و داخل قفس در شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: نظارت مستمر براین مزارع ضمن ارتقای مسائل بهداشتی نقش موثری در سلامت و تولید دارد و خوشبختانه در سال جاری بیماری خاصی در این مورد مشاهده نشد.

بواسحاقی با ابراز تاسف از اینکه کشتارگاه دام شهرستان به صورت سنتی فعالیت دارد و صنعتی نیست، تصریح کرد: در تلاش هستیم نواقص این کشتارگاه برطرف شود و باوجود اینکه  در سال جاری با نظارت دامپزشکی تعداد ۱۲ هزار و ۱۰۳ راس دام سبک و سنگین کشتار شد اما  قسمتی از گوشت قرمز و سفید شهرستان از کشتارگاه های سایر شهرها  تامین شده است.

وی  افزود: در بازدید از کشتارگاه و مراکز عرضه دام در سال جاری  چهار هزار و ۳۱۱ کیلوگرم فرآورده های خام دامی حذف و معدوم شد.

رئیس دامپزشکی نوشهر گرانی نهاده های دامی و پایین بودن کیفیت آن را از مهم ترین مشکلات بر سرراه دامداران دانست.

بواسحاقی با بیان اینکه در نوشهر دامداری صنعتی وجود ندارد، ادامه داد: به علت سنتی بودن دامداری در شهرستان نوشهر،  میزان بهره وری پایین است و بالا بودن نهاده های دامی نیر موجب شده  دامداری در این شهرستان به صرفه نباشد.

وی افزود: بالا بودن هزینه کارگری و سایر خدمات نیز در کنار بالا بودن نهاده های دامی باعث شده است دامداری به صرفه نباشد.

رئیس دامپزشکی نوشهر با تاکید بر اینکه دامداری صنعتی نیازمند سرمایه گذاری مناسب در این بخش است، یادآور شد: متاسفانه میزان سرمایه گذاری در این بخش کم است و استقبال چندانی نمی شود و سرمایه گذار ترجیح می دهد سرمایه خود را در جای دیگر صرف کند.

وی نبود کارخانه صنایع تبدیلی از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: با اینکه پرورش ماهی در قفس در شهرستان نوشهر حرف اول را در مازندران می زند اما متاسفانه  صنایع تبدیلی وجود ندارد و این موضوع باعث می دهد پرورش ماهی در قفس در آینده نزدیک با مشکلاتی از جمله بسته بندی مواجه شود زیرا صادرات نیازمند بسته بندی مناسب و بالا بردن کیفیت است.

 

نظر شما
ادامه