کد خبر: ۵۳۶۸۷
تعداد نظرات: ۴ نظر

معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه بیماری‌های عفونی مشترک انسان و حیوان رو به افزایش است، گفت: میزان شیوع این بیماری‌ها از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «قاسم جان‌بابایی» ظهر امروز در آیین افتتاح نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه ۷۰ درصد از بیماری‌های کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، اظهار کرد: به همین دلیل توجه ما در سال‌های اخیر به این حوزه معطوف شده که بیشتر بر پایه عواملی همچون فشار خون و دیابت کنترل نشده و همچنین سرطان است که هزینه زیادی را برای حوزه سلامت در پی داشته است.

وی با بیان این‌که در این میان بیماری‌های عفونی به‌عنوان عامل تهدیدکننده حیات انسان‌ها باعث ایجاد نگرانی شده است، گفت: ما در سال‌های اخیر و آینده روند رو به رشد بیماری‌های خاص عفونی را شاهد خواهیم بود. هر چند در گذشته کشور ما در ریشه‌کنی این نوع بیماری‌ها با واکسیناسیون اقدامات خوبی را انجام داده است.

معاون درمان وزیر بهداشت اذعان کرد: سیل بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و دام به‌طور گسترده‌ای در حال افزایش است، به‌طوری که میزان شیوع این بیماری‌ها از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.

جان‌بابایی با بیان اینکه چنین روند رو به رشدی در بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و حیوان بیانگر لزوم همکاری‌های بین بخشی و تغییر نگرش در این حوزه است، گفت: عواقب بی‌توجهی به این موضوع بسیار متعدد است که تلف شدن تعداد زیادی از دام‌ها از جمله آن محسوب می‌شود.

وی در ارتباط با آسیب‌ انسانی بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان اظهار کرد: تنها در یک سال، حدود ۲۰۰ هزار گزش حیوان داشتیم که هزینه درمان هر کدام بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که ۶۵ بیماری مشترک میان انسان و دام وجود دارد خاطرنشان کرد: در صورت بی‌توجهی و ناتوانی در انجام اقدام مؤثر در این حوزه، هزینه سلامت به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

جان‌بابایی گفت: ما نیازمند مداخله همه‌جانبه رشته‌های محیط زیست، بیماری‌های حیوان و انسانی هستیم و در این موارد باید سه زاویه این مثلث با هم دیده شود. در صورتی‌که نگرش سیستماتیک میان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت از سطوح پایین شکل بگیرد پیشگیری به شکل مناسبی انجام خواهد شد و از عوارض آن کاسته می‌شود.

وی ضمن اشاره به کمیته مشترک مطالعاتی سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یک سوی این قضیه مربوط به سازمان برنامه و بودجه است که می‌بایست منابع مالی در آن به درستی دیده شود و عدم توجه به این موضوع را می‌توان در بیماری کریمه کنگو مشاهده کرد که هر سال در همان مناطقی که سمپاشی صورت می‌گیرد مجدداً بیماری بروز پیدا می‌کند.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
2
0
فکر نکنم آمار درستی باشد. سازمان دامپزشکی اعلام می کند کاهش بیماری های مشترک داشته ووزارت بهداشت میگه افزایش بیماری هاری و... داشته.
حتما جواب منطقی سازمان دامپزشکی این است " قرار نیست بیماری مشترک حتما از دام به انسان منتقل شود. مثلا ، نمونه بارز آن همین بیماری هاری ! .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
1
1
حیوان گزیدگی مساوی با بیماری مشترک نیست و عدد 60 درصد و 75 درصد از کجا آمده و دقیقا" یعنی چی !!؟؟ اینقدر میزان شیوع نسبت به چه چیزی !!؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
0
0
تکذیب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۸
0
0
حیوان گزیدگی که بالاترین درصد آن متعلق به سگهای صاحبدار می باشد که با بی موالاتی صاحبان آنهاخصوصا در روستا ها اهالی را مورد گزش قرار میدهند.و دستورالعمل واکسیناسیون افراد گزیده شده هم مشخصه ک 3 نوبت برای افرادی که حیوانی که به آنها حمله کرده است تجویز میگردد و اگر ان حیوان بعد از 10 روز مرد نمونه برداری انجام شده و 2 نوبت دیگه هم مورد تجویز واکسن قرار میگیرند.و افرادی هم که حیوان قابل نگهداری نیست مانند گزش با گرگ و غیره حتما 5 نوبت رو دریافت میکنند.البته که هزینه واکسیناسیون بالاست.ولی این بی موالاتی و عدم مسؤولیت پذیری صاحبان سگها چه ربطی به سازمان دامپزشکی دارد که معاون وزیر بهداشت اینگونه اونو بیان میکنند. اگر هر حیوان گزیدگی رو بیماری مشترک فرض میکنند که باید این 200 هزار نفر خدای نکرده بر اثر هاری تلف می شدند.بعد دم از آمار 75 درصدی میزدند.یکی باید ایشون رو توجیهش کنه
نظر شما
ادامه