کد خبر: ۷۷۸

حکیم مهر -  دانه هل خواص گیاهی فراوانی دارد. این دانه در جنوب کشور هند به صورت خودرو رشد می‌کند و تنها در چند کشور پرورش داده می‌شود.
دانه هل حاوی کربوهیدرات، کمی آب، پروتئین، روغن، فیبر، کلسیم، آهن، فسفات، منیزیم و روی است.
ترکیبات موجود در دانه هل برای تقویت معده، بهبود هضم و جذب مواد غذایی و افزایش اشتها لازم است و به عنوان مسکن معده، دردهای گوارشی را کاهش می‌دهد و ضدنفخ است.
مصرف پودر دانه هل همراه با پودر زنجبیل، میخک و گشنیز نیز برای درمان اختلالات گوارشی مفید است.
دم کرده پودر دانه هل همراه با پودر برگ درخت موز احتمال ابتلا به عفونت‌های ادراری و مثانه را کاهش می‌دهد و در درمان آن مؤثر است.
روغن دانه هل خواص دارویی زیادی دارد و به عنوان عطر و یا طعم‌دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
چای هل که از دم کرده سه قاشق سوپ‌خوری چای سیاه همراه با سه دانه هل تهیه می‌شود حاوی ترکیباتی است که در درمان بسیاری از بیما‌ری‌ها مانند افسردگی مؤثر است.
چای هل مسمومیت ناشی از کافئین را بهبود می‌بخشد و در درمان حالت تهوع، استفراغ و درد قاعدگی مفید است و از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند.
دم کرده چای هل و دارچین برای درمان التهاب ریه و گرفتگی صدا مفید است و سکسکه را بهبود می‌بخشد.

 

نظر شما
ادامه