کد خبر: ۶۷۸۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: فرماندار چهارباغ استان البرز اعلام کرد که برای نخستین بار در کشور طرح تحقیقاتی و دانش بنیان پرواربندی با هدف افزایش وزن بره تا مرز ۲ برابر با موفقیت در این شهرستان اجرا شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «قدرت اله شمیرانی» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از طرح های مرتعداری و دامداری مجری این طرح در شهرستان چهارباغ بیان داشت: این طرح  با همکاری تعدادی از دانشجویان پژوهشگر دانشگاه تهران تا حصول نتیجه مثبت اجرا و عملیاتی شد.

وی افزود: دستیابی به ۲ هدف  «کاهش هزینه نهاده های دامی»  و «افزایش وزن بره نژاد سنگسری» تا ۲ برابر، موفقیتی است که بهره گیری از آن تحولی درخور توجه در بستر رشد دامپروری کشور را به ارمغان می آورد

شمیرانی اظهار داشت: مجریان این طرح پس از پنج سال تحقیق موفق شدند بابهره گیری از فناوری نوین در یک دوره سه ماهه وزن بره نژاد سنگسری را تا ۲ برابر حد معمول افزایش دهند.

فرماندار چهارباغ همچنین به تلاش وافر این محققان در تولید مکمل غذایی خوراک دام با نام کنستانتره «سیلاژ» در چارچوب این طرح  اشاره کرد و افزود: این مکمل غذایی به عنوان خوراک دام‌، از ارزش بسیار بالایی در افزایش وزن و سلامت دام برخوردار است.

شمیرانی گفت: تحقیقات انجام شده بیانگر آن است که با استفاده از این مکمل در خوراک دام در یک دوره ۴۵ روزه وزن دام ۳۰ الی ۳۵ درصد افزایش می یابد.

وی استفاده از اینگونه فناوری های نوین را بستر ساز روند افزایش درآمد زایی دامداران روستایی و ایجاد تحول در دامپروری ها عنوان کرد.

رییس اداره منابع  طبیعی و آبخیزداری چهارباغ  نیز  در جریان این بازدید با اشاره به فواید استفاده از این مکمل غذایی جدید «کنستانتره سیلاژ» در پرواربندی دام سبک گفت: با توجه به تقاضا فراوان برای دریافت این کنستانتره به ویژه از سوی عشایر، در پی توسعه ظرفیت و تولید انبوه آن هستیم

اکرم عزیزی  افزود: با اجرایی شدن این طرح به صورت ملی ، هزینه دامداران برای خرید نهاده های دامی تا مرز ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

وی اظهار داشت: با مصرف این خوراک بره ها روزانه ۳۲۰ گرم افزایش وزن خواهند داشت، درصورتی که در شرابط عادی وزن یک بره حداکثر از  ۱۵۰ گرم  تجاوز نمی کند.

وی  ادامه داد: بره معمولی اگر ۲۰ کیلو گرم وزن داشته باشد  چهار کیلو گرم آن دنبه است، اما با اجرای طرح استفاده از این مکمل غذایی دام، وزن دنبه از یک  تا ۱.۵ کیلو تجاوز نمی کند، ضمن آنکه با این روش گوشت بره به طور کامل  ارگانیک خواهد بود.

 در زمان حاضر پنج طرح مرتعداری زیر نظر اداره منابع طبیعی شهرستان چهارباغ در حال اجرا است.

شهرستان ۱۰۰ نفری چهارباغ در غرب کرج مرکز استان البرز قرار دارد.

این شهرستان اواخر سال گذشته از شهرستان ساوجبلاغ جدا و ارتقا یافت.

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
0
0
دروغ دروغ دروغ...
نظر شما
ادامه