کد خبر: ۵۹۲۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه از سوی سازمان بهداشت جهانی و بهداشت دام اعلام شده است که دام ها به طور مستقیم بیماری کووید ۱۹ را نمی گیرند اما می توانند ناقل مکانیکی این ویروس باشند ولی همین موضوع نیز به صورت ۱۰۰ درصد تایید نشده است اظهار کرد: این ویروس جدید است و رفتارهای آن ناشناخته است پس نمی توان در مورد آن موضوعی را به صورت ۱۰۰ درصد عنوان کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از  ایسنا، «دکتر صدیقه کاظمی نیا» صبح امروز چهارشنبه ۲۹ مردادماه در جمع خبرنگاران درباره نگهداری حیوانات در منازل گفت: نگهداری حیوانات خانگی شامل پرندگان تزیینی و دام های کوچک از دیرباز به عنوان سرگرمی در بین انسان ها مطرح است اما اگر نگهداری حیوانات براساس پروتکل های بهداشتی نباشد، برای خود نگهدارنده حیوان مضر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اگر مسائل بهداشتی از سوی نگهدارنده حیوانات خانگی رعایت نشود، باعث ایجاد مشکلات و بیماری هایی برای نگهدارنده حیوان خواهد شد که ممکن است در دراز مدت این مشکلات در انسان بروز پیدا کند افزود: به طور کلی هم از بعد بهداشتی و هم حقوق شهروندی نگه داشتن حیوانات خانگی در آپارتمان به هیچ عنوان صحیح نیست ضمن آنکه می تواند از نظر بهداشتی مخاطره انگیز نیز باشد و سبب انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه برخی از بیماری ها مانند تب کریمه کنگو دارای علائم خاصی در حیوانات نیست و حیوان فقط به عنوان ناقل محسوب شده و تا زمانی که به انسان سرایت پیدا نکند قابل تشخیص نخواهد بود اظهار کرد: بسیاری از کبوترها ناقل بیماری فوق حاد پرندگان است. شاید برخی مدعی باشند که مرتبا به حیوانات خانگی خود رسیده و واکسن ها و مسائل بهداشتی آنها را رعایت می کنند اما واقعیت این است که در بهترین شرایط بین ۸۵ تا ۹۰ درصد می توانید ایمنی را ایجاد کنید و این ۱۰ درصد نیز خیلی خطرناک است.

کاظمی نیا با اشاره به اینکه نمی گوییم نگه داشتن از حیوانات خانگی ممنوع است اما در بسیاری از موراد نمی توانید شرایط ایمنی را ایجاد کنید، به دوران کرونایی اشاره کرد و گفت: بیماری کرونا و ویروس کووید ۱۹ حقیقتا رفتار غیرقابل پیش بینی دارد و تجربه این ۷ ماه گذشته نشان داده است کسانی که با این بیماری مبتلا شده اند ایمنی کافی نداشته و دوباره به این ویروس مبتلا شده اند.

وی با اشاره به اینکه از سوی سازمان بهداشت جهانی و بهداشت دام اعلام شده است که دام ها به طور مستقیم بیماری کووید ۱۹ را نمی گیرند اما می توانند ناقل مکانیکی این ویروس باشند ولی همین موضوع نیز به صورت ۱۰۰ درصد تایید نشده است اظهار کرد: این ویروس جدید است و رفتارهای آن ناشناخته است پس نمی توان در مورد آن موضوعی را به صورت ۱۰۰ درصد عنوان کرد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اینکه حیوانات خانگی به ویژه در تماس نزدیک با انسان ها می توانند به صورت فیزیکی ناقل ویروس کرونا به سایر اعضای خانواده باشند اظهار کرد: به شدت توصیه می کنیم در این شرایط کرونایی، مردم از چرخاندن حیوانات خانگی در سطح شهر خودداری کنند زیرا این حیوانات می توانند ویروس را به خانواده انتقال دهند.

کاظمی نیا با اشاره به اینکه در شرایط کنونی نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها را توصیه نمی کنیم اظهار کرد: افراد نگهدارنده حیوانات خانگی، در شرایط کنونی حفاظت فردی را در تماس با حیوانات رعایت کرده و در هنگام تماس با حیوانات خانگی حتما از ماسک و دستکش استفاده کرده و به هیچ عنوان اجازه ندهند کودکان، افراد مسن و کسانی که دارای ضعف ایمنی بدن می باشند، به حیوانات دست بزنند.

وی با بیان اینکه در قناری و مرغ عشق، ویروس کرونا می تواند منجر به بروز بیماری برونشیت طیور شود اظهار کرد: به طور کلی تک تک حیوانات خانگی از پرندگان تا نشخوار کنندگان و سگ‌ها و گربه‌ها می توانند به نوعی ناقل بیماری باشند و حتی باید به این موضوع نیز توجه داشت که ما انسان ها نیز می توانیم ناقل ویروس به حیوانات باشیم  و این ویروس در حیوان می تواند جهش پیدا کرده و مجددا با فرم های شدیدتر به خود ما دوباره انتقال پیدا کند.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر فاطم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
1
به نام خدا
سرکار خانم دکتر صدیقه کاظمی نیا

باسلام از خواندن مصاحبه شما بعنوان معاونت اداره کل کرمان شگفت زده و مغبون شدم. انتظار می رفت تا جنابعالی به عنوان یکی از معاونتهای مهم سازمان قدری به مسائل با دید علمی و فنی بنگرید ................. شما با کدام منبع علمی کرونا ویروس پرندگان را مشابه با عامل کووید 19 دانسته اید. امروز این ضربات مهلک که بواسطه فقر اطلاعات ............ بر پیکره دامپزشکی و بالاخص دام کوچک زده می شود مهلک تر از سایر نهادها می باشد. جهت ارتقا اطلاعات شما در رابطه با گونه‌های در خطر ابتلا به کروناویروس

پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که چندین گونه ابتدایی بسیار مهم مانند "گوریل سرزمین‌های پست غربی"(Western lowland gorilla)، "اورانگوتان سوماترایی"(Sumatran orangutan) و "گیبون گونه‌سفید شمالی"(Northern white-cheeked gibbon)، در بالاترین سطح خطر ابتلا به کروناویروس از طریق گیرنده ACE2 قرار دارند.

حیواناتی دیگری که در معرض خطر قرار دارند، پستانداران دریایی از جمله "نهنگ خاکستری"(Gray whale)، "دلفین پوزه‌بطری معمولی"(Bottlenose dolphin) و علاوه بر این‌ها، "همستر کوتوله چینی"(Chinese hamster) را شامل می‌شوند.

حیوانات خانگی مانند گربه‌ها، گاوها و گوسفندها، در سطح متوسطی از خطر قرار دارند. سگ‌ها، اسب‌ها و خوک‌ها نیز در کمترین میزان خطر قرار دارند. بررسی نحوه ارتباط عفونت و خطر بیماری، با پژوهش‌های آینده مشخص می‌شود.

در موارد به ثبت رسیده ابتلا به کروناویروس در راسوهای موسوم به "مینک"(mink)، گربه‌ها، سگ‌ها، همسترها، شیرها و ببرها، ممکن است ویروس به واسطه گیرنده ACE2 منتقل شود و یا از گیرنده‌های دیگری برای رسیدن به سلول میزبان استفاده کند. گرایش کمتر برای اتصال به سلول می‌تواند ابتلای کمتر به عفونت و گسترش کمتر عفونت را به همراه داشته باشد.

از آنجا که امکان انتقال کروناویروس، هم از انسان به حیوان و هم از حیوان به انسان وجود دارد، موسساتی مانند "باغ وحش ملی"(National Zoo) و "باغ وحش سن دیگو"(San Diego Zoo)، برنامه‌هایی را با هدف محافظت از انسان‌ها و حیوانات در نظر گرفته‌اند.

این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

از شما به عنوان معاونت اداره کل انتظار بررسی و مطالعه بیشتر در اظهار نظرهای شما می رود.
هوالحق
دکتر فاطم
نظر شما
ادامه