کد خبر: ۴۱۰۰
تعداد نظرات: ۱۴ نظر

حکیم مهر - لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند .

بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.

هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیشترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئین‌شان باز می‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند.

از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد. لپه منبع غنی فیبر هم هست و به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون،‌ تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.

عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است. به طوری که هر واحد آن حدود 710 میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشار خونی خوردن آن توصیه می‌شود. لپه منبع خوب ویتامین 1B، 6B و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.

در ضمن، یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با سایر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود. لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید.

بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

 


 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
nahid
|
-
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۸
0
0
مرسی خوب بود
مرتضي
|
-
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۸
0
0
سلام.خيلي مطلب مفيدي بود وبه دردم خورد.باتشكر از شما
kamyar
|
-
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۶
0
0
سلام.خيلي مطلب مفيدي بود وبه دردم خورد.باتشكر از شما
کامیار از افغانستان
ناشناس
|
-
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
0
0
سلام ،مطلب جالبي بود ممنون
امین اسدپور
|
-
|
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۷
0
0
سلام
ما کارخونه ی لپه سازی داریم
اگه مایل بودید حاضرم در مورد نوع و نحوه ی تبدیل نخود له لپه اطلاعات کاملی بهتون بدم


الهه
|
-
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
0
1
گفته بودین لپه زود پخته میشه!ولی بعضیاشون خیلی دیر پزن ب نظرتون چرا؟ولی مطالبتون مفید بود ممنون:)
علی
|
-
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۱
0
1
آیا شما از تجزیه شیمیایی لپه اطلاعی دارین؟ در عصاره لپه چی موادی وجود دارد ؟ منظورم خواص دارویی هست
پژمان
|
-
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۹
1
1
با سلام و تشکر از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید.

در مورد حبوباتی که به هر دلیلی دیر می پزند یک راه حل خوب وجود داره. وقتی که حبوبات رو میذارید تو آب تا چند ساعت خیس بخوره، اگه مقداری نمک (حدوداً یک قاشق غذاخوری برای یک و نیم لیتر آب) بهش اضافه کنید اون حبوبات خیس شده خیلی زود می پزن. البته بهتره نمک رو یکی دو ساعت بعد از خیس خوردن حبوبات به اونا اضافه کنید تا در این یکی دوساعت که هنوز نمک اضافه نشده حبوبات توی خودشون اسیدهای آمینۀ بسیار عالی و منحصر بفردی رو تولید کنند.

باز هم تشکر از اطلاعاتی که شما توی این صفحه قرار دادید. پاینده باشید.
علی اصغر لعلی
|
-
|
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۲
0
0
کارشناس کشاورزی ورنس اتحادیه لپه سازان هستم اصلات خوبی بود متشکرم در مورد انواع لپه و چگونگی فراوری ان شرایط جغرافیای شهرستان اذرشهر برای فراوری( درجه حرارت میزان نور خورشید رطوبت هواوسایر شرایط )چنانجه اطلاعاتی نیاز باشد * انواع نخود برای لپه علت ارگانیک بودن لپه و انواع حبوبات متوانم اطلاعات هر چند کم ارابه دهم تلفن تماس 09143052118
رضاحیدری
|
-
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
0
0
باسلام
درحال حاضرحدودپنج یاشش نوع لپه درکارخانجات لپه سازی شهرستان اذرشهر فراوری میشود که باتوجه به کیفیت رنگ وپخت ان به صورت زیررده بندی میشوند
1)لپه ایرانی که مرغوبترین لپه درسراسر جهان به شمار میرود.
2)لپه تانزانیا که ازلپه ایرانی درشت تر بوده ودیرترازلپه ایرانی پخته میشود.
3)لپه اتیوپی که ازلحاظ سایز ورنگ هم اندازه لپه ایرانی بوده بااین تفاوت که در ان لپه سبز رنگ ولپه کرمزده وجود دارد.
4)لپه استرلیا که از لحاظ سایز ورنگ شبیه لپه تانزانیا میباشد با تفاوت که لپه استرالیا کرمزده میباشد.
5)دیرپخت ترین لپه.لپه پاکستانی میباشد که نامرغوبترین لپه به شمار میرود.

البته قابل ذکر است تشخیص انواع لپه های فوق برای مصرف کنندگان گرامی مشکل میباشد(به دلیل عدم شناخت کافی)

همچنین لپه ایرانی به سه دسته تقسیم میشود که مرغوبترین ان از نخود زرد تهیه میشود.



رضاحیدری
علیرضا
|
-
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
0
0
سلام.فکرکنم این محصول درمقایسه باحبوبات دیگر بیشترین وسودمندترین خواص برای بدن انسان واقع باشه.
جواد
|
-
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳
0
0
اگربشود نحوه ساخت راهه توضیح دهید
آرتامیس
|
-
|
۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
0
0
درود بر شما،

خوب و آگاهی دهنده بود. سپاس.
هميلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
0
0
بسيار مطالب عالي بود
يك نكته رو هم من اضافه كنم كه خييييلي جالب و به درد بخوره
اب لپه ي خيس كرده بهترين درمان براي گرفتگيه حنجره و گلوست كه اصطلاحا بهش ميگيم خروسك حتي در نوزادان
و در جواب اون خانومي كه گفتن لپه دير ميپزه لپه رو حتما بايد ده دقيقه خيس كنيد قبل از پخت وگرنه واقعني نميپزه
نظر شما
ادامه