کد خبر: ۲۳۹۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

بسته‌بندی‌های محصولات شیلاتی به اندازه استاندارد و مناسب است که اجازه ورود عوامل بیرونی را نمی‌دهد؛ بنابراین می‌توان گفت که از سلامت و کیفیت بالایی برخوردار است.

مدیرکل دفتر بهبود و کیفیت فرآوری سازمان شیلات ایران امروز به بهانه 18 آبان، روز کیفیت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: برخی محصولات شیلاتی که پخته می‌شوند، تابع استانداردهای اجباری محصولات کنسروی هستند؛ بنابراین می‌توان به سلامت آنها مطمئن بود.

«عیسی گلشاهی» افزود: سایر محصولات آبزی نیز از معیارهای کیفی بهداشتی برخوردارند، بنابراین می‌توان به مردم اطمینان داد که محصولات شیلاتی از ابتدای مراحل صید تا بازاررسانی دارای ناظران فنی بهداشتی هستند که در تمامی مراحل حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر صید با کشتی صورت گیرد، نظارت‌های اولیه توسط ناظران که عموماً دکتر دامپزشک هستند و حضور فعال دارند، انجام می‌شود و در زمانی که صید با لنج صورت می‌گیرد نیز در محل تخلیه و در ساحل ناظران بهداشتی حضور دارند و در مراحل بعدی نیز کیفیت محصولات شیلاتی تا رسیدن به بازار رصد می‌شود که در این بین ناظران به‌صورت تصادفی کیفیت محصول را تحت آزمایش قرار می‌دهند و از لحاظ ظاهری نیز سلامت آن را تأیید می‌کنند.

گلشاهی ادامه داد: در واحدهایی که فرآوری محصولات شیلاتی انجام می‌شود، علاوه بر ناظر سازمان دامپزشکی (وقتی که محصول خام پخته می‌شود)، ناظر وزارت بهداشت نیز بر کار تولید نظارت می‌کند. بنابراین می‌توان گفت از زمان صید تا وقتی که محصول شیلاتی به دست مصرف‌کنندگان برسد، شش مرحله کنترل روی آن انجام می‌شود؛ پس می‌توان مطمئن بود که سلامت محصول تضمین شده است.

رعایت زنجیره سرد و بسته‌بندی آبزیان در خلاء، عامل تولید محصولی سالم

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات با اعلام اینکه بسته‌بندی‌های محصولات آبزی در خلاء انجام می‌شود و فاقد هرگونه نگهدارنده است، تصریح کرد: این بسته‌بندی‌ها در حوزه آبزیان بسیار موفق‌تر از گوشت مرغ و قرمز است و به‌دلیل آنکه لازم است محصولات شیلاتی در زنجیره سرد باشد و بسته‌بندی آن نیز به‌گونه‌ای باشد تا ورود هرگونه عامل خارجی را محدود کند.

وی یادآور شد: شیوه نگهداری محصولات شیلاتی در افت کیفیت آن اثرگذار است، به‌گونه‌ای که برخی محصولات بسته‌بندی‌شده بین شش ماه تا یک سال قابلیت نگهداری دارند و برخی محصولات فرآوری‌شده نیز دارای همین مدت ماندگاری هستند؛ اما کنسروها به‌دلیل نوع بسته‌بندی و قوطی‌ها که در محیط استریل و فاقد هوا و میکروب انجام می‌شود، تا دو سال قابلیت نگهداری دارند.

گلشاهی با اعلام اینکه هیچ‌یک از کنسروهای شیلاتی دارای مواد نگهدارنده نیست، تأکید کرد: نوع بسته‌بندی خاصی که در تهیه کنسروهای انواع آبزیان مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند محصول را تا دو سال در سلامت نگه دارد و این بدان معنا نیست که مواد نگهدارنده دارند.

وی درباره مراحل صید تا بازاررسانی محصولات شیلاتی که بتوانند در این فاصله کیفیت مناسبی داشته باشد، اظهار داشت: تمامی آبزیان صیدشده توسط ماشین‌های یخچال‌دار حمل می‌شوند و معمولاً زمان صید در غروب آفتاب انجام شده و ماهیان بسته به مسافت، از ساعت 22 شب تا پنج بامداد باید به میادین اصلی که در تهران میدان بعثت برای این منظور در نظر گرفته شده، برسند و سپس خریداران در فاصله پنج تا شش صبح می‌توانند محصول مورد نیاز خود را انتخاب و خریداری کرده و اول صبح که عموماً ساعت هفت صبح است، محصولات را به مشتریان عرضه کنند.

تمامی این مراحل در زنجیره سرد انجام می‌شود؛ پس می‌توان گفت محصولات شیلاتی که خیلی سریع فاسد می‌شوند، به‌دلیل سرعت عمل و بسته‌بندی مراحل تولید تا توزیع، کاملاً سلامت بوده و مصرف‌کنندگان می‌توانند اطمینان از بهداشت آن داشته باشند.

 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مسئول فنی بهداشتی
|
-
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
0
0
امیدوارم این طور باشه
هرچند به نظرم ، ایشان بی اندازه مطمئن هستند و این برای یک مدیر سلامت محور ، خوب نیست!
نظر شما
ادامه