کد خبر: ۱۲۰۶۶

حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از وجود 309 کشتارگاه صنعتی دام و طیور خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد 244 کشتارگاه صنعتی طیور و 65 کشتارگاه دام در کشور فعال است.
 به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر محسن مشکوة با تاکید بر نقش کشتارگاه های صنعتی در زنجیره تولید مواد غذایی سالم، راه اندازی تعداد گسترده ای از کشتارگاه های صنعتی دام و طیور را از  دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور طی سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تنها چهار کشتارگاه صنعتی در کشور وجود داشت.
وی با اشاره به تولید سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز و یک میلیون و 800 هزار تن گوشت سفید در کشور، گفت: تولید این حجم از گوشت قرمز و سفید، بدون تلاش و همکاری دامپزشکی میسر نبود.
دکتر مشکوة همچنین به تولید سالانه 10 میلیون تن شیر و حدود 900 هزار تن تخم مرغ در کشور اشاره کرد و افزود: باید به این نکته توجه داشت که بدنبال افزایش تولید دام و فرآورده های دامی، تراکم در واحدهای تولیدی بیشتر می شود و به تناسب آن، احتمال بروز و شیوع بیماری نیز افزایش می یابد که این مساله وظایفی که به عهده بخش دامپزشکی است را چند برابر می کند.
وی ادامه داد: در صورتی که نتوانیم بستر بهداشتی مناسبی در این بخش ایجاد کنیم امکان تولید این حجم از دام، طیور و فرآورده های خام دامی وجود نخواهد داشت.
به گفته معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، درحال حاضر 95 درصد دارو، واکسن و مواد بیولوژیک مورد نیاز دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل توسط 151 کارخانه داخلی تامین می شود؛ این در حالی است که هنوز وابستگی به واردات مواد اولیه همچنان ادامه دارد،هرچند تولید مواد اولیه پر مصرف در 11 کارخانه داخلی بخشی از نیاز ما به مواد اولیه را برطرف کرده است.

 

نظر شما
ادامه