کد خبر: ۱۰۶۵۱

حکیم مهر - همایش علمی- کاربردی استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در جیره غذایی دام، طیور و آبزیان، 9 آذرماه سال­ جاری از سوی گروه علوم دامی دانشگاه تبریز و با همکاری انجمن علوم دامی شمال غرب کشور و انجمن علوم دامی ایران در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

دکتر علی حسین خانی، دبیر علمی این همایش ارزشیابی تغذیه‌ای پسماندها و ضایعات کشاورزی و صنعتی و شهری در جیره دام و طیور و آبزیان، تعیین سطوح بهینه مصرف پسماندها در جیره و اثر آنها بر عملکرد و تولید دام، روشهای فرآوری و افزایش ارزش غذایی پسماندها، افزایش آگاهی عمومی جامعه دامپروران در خصوص ارزش تغذیه­‌ای و مزیت نسبی استفاده از پسماندها نسبت به سایر اقلام خوراکی در جیره را از جمله اهداف و محورهای برگزاری همایش استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در جیره های غذایی دام، طیور و آبزیان عنوان کرد.

وی افزود: با توجه به افزایش سریع جمعیت در دنیا و ایران و افزایش شهرنشینی اهمیت توجه به غذا دو چندان شده که در این راستا تولید بیشتر مواد غذایی بویژه از منشاء منابع دامی اهمیت قابل توجهی یافته است، چرا که تولیدات دامی تامین کننده بخش عمده­‌ای از نیازهای غذایی انسان بوده و معمولا ارزش غذایی بالاتری از منابع گیاهی دارند.

حسین خانی با بیان این‌که بهره­‌برداری بی­ رویه و غیرصحیح از مراتع باعث افت کمی و کاهش کیفیت تولیدات دامی شده و خسارات جبران ناپذیری را به مراتع کشور وارد می‌کند، خاطرنشان کرد: از سویی افزایش نرخ نهاده‌های دامی از جمله خوراک دام و طیور باعث عدم سودآوری تولید در برخی از واحدها شده است، چرا که حدود 60 تا 70 درصد از مخارج روزمره واحدهای دامداری را هزینه­‌های مربوط به خوراک تشکیل می­‌دهد، بنابراین برای تولید در سطح مورد نیاز، باید کمیت و کیفیت جیره را مدنظر قرار داد که یکی از راهکارهای موجود استفاده از پسماند­های کشاورزی، صنایع غذایی و سایر مواد مواد غذایی غیرمعمول ولی قابل مصرف در جیره دام و طیور است.

وی با اشاره به دیگر مزایای استفاده از پسماندها در جیره دام و طیور از جمله کاهش آلودگی محیط زیست و کاهش هزینه دفع ضایعات یادآور شد: از سوی دیگر، ازدیاد جمعیت و توسعه سطح رفاه عمومی منجر به افزایش پسماند­های غذایی شده که از نظر کمی و کیفی مقدار آن قابل توجه است.

حسین خانی با اشاره به اینکه عمده پسماندهای غذایی از منازل، رستوران­‌ها و هتل­‌ها، کارخانجات مواد غذایی و خوراکی و میادین میوه و تره بار تولید می­‌شود، افزود: معرفی استفاده از پسماندها در خوراک دام و طیور و آبزیان و افزایش آگاهی جامعه دامپروری کشور در این خصوص، خود می­‌تواند کمک موثری به بخش دام کشور کند که این همایش می­‌کوشد با معرفی ارزش غذایی و ضرورت و قابلیت استفاده از این پسماندها در تحقق این هدف بکوشد.

به گفته وی علاقه‌مندان و محققان این حوزه می­‌توانند تا دهم آبان ماه، مقالات خود را در موضوعات همایش به نشانی اینترنتی http://wastefeed.tabrizu.ac.ir ارسال کنند.

 

نظر شما
ادامه