کد خبر: ۷۶۸۷۴

حکیم مهر: رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی نسبت به افزایش کانون‌های تب برفکی در این استان هشدار داد و گفت: وضعیت بیماری تب برفکی امسال در بین دام‌های استان روند طبیعی داشته و در ماه‌های اخیر تعدادی کانون بیماری مشاهده شده‌است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهدی جان محمدی» روز دوشنبه افزود: با توجه به مشاهده تعدادی کانون بیماری تب برفکی در استان مرکزی، نیاز است دامداران برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان موارد بهداشتی، انجام واکسیناسیون دام‌ها و ضد عفونی جایگاه دام در دامداری‌ها و روستاها را در دستور کار خود قرار داده و از نقل و انتقال دام به صورت غیربهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی استان به شدت خودداری کنند.

وی ادامه داد: شیوع بیماری تب برفکی در سطح کشور و استان مرکزی خسارت‌های اقتصادی جبران ناپذیری را برای دامداران و استان به همراه داشته و جلوگیری از نقل و انتقال دام در استان در کنار اجرای طرح‌های واکسیناسیون و ضد عفونی دامدارای‌ها نقش مهمی در جلوگیری از شیوع این بیماری در استان برعهده دارد.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی از ضدعفونی ۳۰۰ هزار مترمربع جایگاه دام امسال در استان خبرداد و گفت: ۲۱۳ هزار و ۴۶۱ دام سنگین و یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۹۳ دام سبک امسال علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند و اکنون نیز عملیات واکسیناسیون توسط بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است.

دکتر جان محمدی خاطرنشان کرد: واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون دام‌های استان مرکزی علیه بیماری تب برفکی در استان به میزان کافی تهیه شده و دامداران برای سرعت بخشیدن به امر واکسیناسیون می‌توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی شهرستان نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود اقدام کنند.

وی اضافه کرد: اجرای طرح پایش فعال توسط کارشناسان دامپزشکی استان مرکزی و غیرفعال توسط بخش خصوصی و دامداران، آموزش دامداران برای دفن بهداشتی دام‌های تلف شده و جلوگیری از رهاسازی دام‌های تلف شده در طبیعت، هماهنگی با دهیاران برای دفن بهداشتی و تهیه سمپاش برای سم پاشی جایگاه دام‌ها و دامداری‌ها در سطح روستاهای استان از دیگر برنامه‌های این اداره‌کل برای مقابله با بیماری تب برفکی در استان است.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی از دامداران استان خواست، ضمن رعایت اصول امنیت زیستی، از خرید و فروش و جابجایی و حمل و نقل دام، تماس با دلالان دام و میادین دام و حضور در مناطق پرخطر و پرتراکم دام به شدت خودداری کرده و هرگونه تلفات را به شکل بهداشتی دفن نموده و موارد مشکوک را به سرعت به دامپزشکی محل اطلاع رسانی کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک‌هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

 

نظر شما
ادامه