کد خبر: ۴۰۱۶

حکیم مهر - یادداشت مدیرمسئول : 32 / انتخاب یک حیوان خانگی سالم

 

اگر می خواهید از حیوانی مانند گربه و امثال آن در منزل نگهداری کنید حتماً در هنگام مشاهده حیوان در محلی که نگهداری می شود و قبل از آنکه حیوان را تحویل بگیرید و به منزل بیاورید به نکات ذیل دقت نمایید :

1 -  محیط نگهداری : محیط نگهداری حیوان معرف وضعیت سلامتی آن هم می تواند باشد. باید دقت کرد که وضعیت رسیدگی به محل نگهداری از سوی صاحب حیوان چگونه بوده و آیا به موقع به بهداشت و جمع آوری مدفوع و پاکسازی محل نگهداری حیوان مبادرت می نموده یا خیر؟ اگر قصد دارید که از بین چند حیوان یکی را برای نگهداری انتخاب کنید حتماً تک تک آنها را بررسی نمایید. حیوان مورد نظر باید به نظر سالم و سرحال باشد و افسرده و گوشه گیر نباشد.

2 -  رفتار حیوان : اگر یک حیوان را برای نگهداری انتخاب کردید حتماً به رفتار آن توجه کنید. حیوان مورد نظر باید کاملاً سرحال و فعال باشد. توجه کنید که موقع تنفس مشکلی نداشته باشد. در انتخاب خود سعی کنید حیوانی را برگزینید که نه خیلی رفتار تهاجمی داشته باشد و نه خیلی کم رو و خجالتی باشد. همیشه تعادل بهترین گزینه است.

3 -  پوست و پوشش خارجی حیوان : بعد از ارزیابی محیط نگهداری و رفتار حیوان حتماً به وضعیت پوست و پوشش خارجی آن دقت کنید. به یاد داشته باشید که پوست می تواند یک آینه تمام نما از وضعیت سلامت حیوان باشد. حضور کک یا کنه را بررسی کنید و ریزش مو ، انواع زخم ها و دلمه ها و نشانه هایی از عفونت را بررسی نمایید. ژولیدگی موهای حیوان را حتماً نشانه مشکل تلقی و علت آنرا بررسی نمایید.

4 -  تورم : دست خود را روی شکم حیوان و بخصوص ناحیه ناف بکشید و از عدم وجود تورم مطمئن شوید. البته این کار را برای نقاط دیگر بدن هم می توانید انجام دهید. به این ترتیب از عدم وجود فتق یا هر گونه توده التهابی یا عفونی و حتی سرطانی تا حدودی مطمئن می شوید. حتماً زیر دم حیوان و اطراف مقعد را خوب نگاه کنید تا از عدم وجود کرم های نواری و اسهال مطمئن گردید.

5 -  سایر ملاحظات آناتومیک : حتماً حیوان را چند قدم راه ببرید و به طرز راه رفتن آن دقت کنید تا با مشکلی مواجه نباشد. در حیوانات نر بخصوص اگر یک توله را می خواهید نگهداری کنید و این توله بیش از چهار ماه سن دارد قرار گرفتن بیضه ها در کیسه بیضه را بررسی نمایید. البته گاهی این مسئله رخ نمی دهد و در مواردی ممکن است با تأخیر انجام شود. البته در حالت طبیعی بعد از تولد باید این کار انجام شود و اگر اینگونه نبود حتماً حیوان را در موعد مقرر عقیم نمایید. این مسئله تنها به دلیل بهداشتی و سلامت نیست بلکه به این علت است تا این صفت ارثی به نسل بعد منتقل نشود. البته این عارضه که به نام کریپتورکیدیسم معروف است در گربه ها رایج نیست و بیشتر مختص سگ ها است.

6 -  ناحیه سر : به گوش حیوان دقت کنید و از عدم وجود ترشح از آن ها و نیز بوی نامطبوع (نشانه عفونت) اطمینان حاصل نمایید. هر دو چشم باید کاملاً شفاف و البته به دور از قرمزی یا کدری باشد. می توانید قرینه بودن دو چشم و مردمک را با نگاه تشخیص دهید. ترشح از بینی یا وجود دلمه می تواند نشانه مشکل باشد. در آخر به دهان دقت کنید. لثه ها باید حتماً صورتی رنگ باشند. اگر به سمت رنگ پریدگی و سفیدی می رود احتمالاً حیوان با کم خونی روبروست. به دندانها دقت و وجود مشکل در دندانها اعم از خرابی یا شکستگی را بررسی کنید. در توله ها به سقف دهان دقت و از عدم وجود شکاف کام اطمینان حاصل نمایید. اگر این نقیصه برطرف نشود (با جراحی) می تواند سبب ایجاد پنومونی استنشاقی ثانویه و مرگ گردد.

در کنار موارد فوق که بررسی می کنید حتماً از مشورت با دامپزشک هم استفاده نمایید.

 

نظر شما
ادامه