کد خبر: ۷۱۹۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: کارشناس مسئول بخش طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سازمان دامپزشکی سالانه در کل کشور به طور رندوم، تعدادی از عسل زنبورستان ها را انتخاب کرده و آنتی بیوتیک و فلزات سنگین آن را بررسی می کند، خوشبختانه در سه سال اخیر در استان اصفهان موردی از باقی مانده غیرمجاز وجود نداشته است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از صاحب نیوز، «مصطفی کردآبادی» اظهار کرد: در تمام جانداران و حتی جانوران بیماری وجود دارد، یکی از بیماری هایی که در لارو ها (نوزادان زنبور عسل) وجود دارد، بیماری باکتریایی است که برای درمانش می توانیم از آنتی بیوتیک استفاده کنیم.

کارشناس مسئول بخش طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: معمولا استفاده از آنتی بیوتیک زمانی انجام می شود که هنوز شهد و عسل از لارو جاری نیست، غالباً این رخداد در ماه های اردیبهشت و فروردین است، در این زمان بیماری رواج یافته و ممکن است برای درمان از آنتی بیوتیک استفاده شود.

کنه انگلی است که در زنبورستان های تمام دنیا وجود دارد

کردآبادی اذعان کرد: کنه یک انگلی است که در زنبورستان های تمام دنیا وجود دارد که به آن مایت واروا جاکوپسینی می گویند، این مایت انگل اختصاصی زنبور عسل است و به منظور جلوگيری از اوج گیری این کنه، زنبورداران دوبار در سال، دو بار به درمان می پردازند.

وی افزود: زنبورداران از سمومی استفاده می کنند که این سم در سال های اخیر بصورت ارگانیک وجود دارد همچنین یک سری از این سموم از سازمان دامپزشکی مجوز دارد که می توانند برای از بین بردن کنه واروا در زمان مناسب در زنبورستان ها استفاده کنند.

مصطفی کردآبادی با اشاره به اینکه این کنه در تمام دنیا وجود داشته و ریشه کن نمی شود اما می توان کنترلش کرد تا نتواند به کندو آسیبی برساند، تصریح کرد: برای مقابله با این کنه حدود ١۵ دارو یا اسید وجود دارد.

کارشناس مسئول بخش طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: برخی از این اسیدها مانند اسید اگزالیک یا اسید فورمیک، ارگانیک هستند و در طبیعت نیز موجود است، همچنین برخی داروها شیمیایی برای کنترل کنه زنبور استفاده می شود مانند نوار آپیستان، نوار بای وارول است، همچنین فرآورده های آویشن که ماده موثر آن منتول و تولید داخل کشور است نیز جهت کنترل کنه زنبور استفاده می شود.

کردآبادی ادامه داد: سازمان دامپزشکی بر اساس پروتکل‌های اتحادیه اروپا، داروها را مصرف می کند و می دانیم که اتحادیه اروپا سخت گیرانه عمل می کند، اکنون حدود یازده مورد دارو برای کنترل کنه زنبور وجود دارد که مورد تایید اتحادیه اروپاست و در زنبورستان های ما نیز استفاده می شود.

به گفته این مقام مسئول، داروهایی که در داروخانه دامپزشکی به فروش می رسد مجوزهای لازم را داراست، داروهای غیرمجاز مانند کومافوس و داروهای دیگری نیز وجود دارد که به طور قاچاق وارد می شود و ممکن است زنبوردار استفاده کند ولی این امر غیرقانونی است.

کردآبادی متذکر شد: تتراسایکلین از جمله آنتی بیوتیک هایی است که در دنیا برای زنبور عسل استفاده می شود که اگر در شرایط مناسب آن را بکار ببرند باقی مانده ای برجا نمی گذارد، ولی ممکن است زنبورستان هایی نیز باشند که به آموزش ها توجه نکرده و سرخود از یک سری دارو استفاده کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اما خوشبختانه چون زمان مصرف این داروها با زمانی که شهد و عسل جاری است متفاوت است، تاکنون باقی مانده آنتی بیوتیک در عسل نداشتیم.

در سه سال اخیر در اصفهان موردی از باقی مانده غیرمجاز آنتی بیوتیک در عسل وجود نداشته است

وی افزود: سازمان دامپزشکی سالانه در کل کشور به طور رندوم، تعدادی از عسل زنبورستان ها را انتخاب کرده و آنتی بیوتیک و فلزات سنگین آن را بررسی می کند، خوشبختانه در سه سال اخیر در استان اصفهان موردی از باقی مانده غیرمجاز وجود نداشته است.

مصطفی کردآبادی توضیح داد: در استان اصفهان نیز از بین زنبورستان هایی که وجود دارد یک درصدی زنبورستان را به صورت رندوم از روی لیست انتخاب کرده، نمونه عسل گرفته و به سازمان دامپزشکی مرجع در استان تهران انتقال داده و سپس عسل را مورد بررسی قرار می گیرد.

این مقام مسئول گفت: به زنبورداران توصیه می کنیم طبق پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های اداره کل دامپزشکی کشور جهت مقابله با بیماری های باکتریایی و مبارزه با کنه واروا وارد عمل شده و خودسرانه از داروهای قاچاق و یا داروهایی که در غیر از چرخه داروخانه های دامپزشکی است استفاده نکنند.

کارشناس مسئول بخش طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: مردم عسل هایی را بخرند که دارای هویت است و توصیه می کنیم از مصرف عسل های بدون هویت خودداری کنند.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
0
0
منظور از هویت یعنی چه؟ آیا داشتن لیبل دلیل بر هویت و نداشتن باقیمانده دارویی هست؟
نظر شما
ادامه