کد خبر: ۶۷۶۲۳
تعداد نظرات: ۵ نظر

حکیم مهر: گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در تحقیقی با بررسی سویه جوجه بومی و داخلی «آرین» موفق شد جوجه‌هایی با وزن بیشتر به دست آوردند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، محققان گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با هدف آزمایش ارزیابی و مقایسه عملکرد جوجه گوشتی سویه داخلی آرین با سویه وارداتی «راس»، تحقیقی انجام دادند.

نتایج این تحقیق نشان داده است که سرعت رشد و نیازهای غذایی این دو سویه تفاوت معناداری دارد و نسبت عملکرد سویه آرین که مرغداران به دست می‌آورند، ۵۰۰ گرم کمتر از عملکردی است که دانشگاه تهران در این تحقیق به‌دست آورده است.

بر اساس نتایج تحقیق محققان دانشگاه تهران، مشخص شد عملکرد سویه آرین بسیار بهتر از مقادیر ارائه‌شده در راهنمای پرورش آن در بازار بوده است.

«دکتر مجتبی زاغری»، عضو هیأت علمی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره اهداف و ضرورت انجام این تحقیق، گفت: این تحقیق در پی ایجاد مشکل و انتقاد بازار نسبت به سویه آرین انجام شد. در نتیجه تحقیق، با اثبات کیفیت مطلوب این سویه مشخص شد که وزن کم محصولات سویه آرین در بازار به دلیل شرایط محیطی مرغداری‌ها به لحاظ بهداشت محیط و تغذیه بوده و به این نتیجه رسیدیم که از این سویه در بازار به درستی بهره‌برداری نشده است.

این آزمایش در آشیانه پرورش آزمایش‌های بیولوژیک گروه مهندسی علوم دامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شده است.

بر اساس این تحقیق، در مقایسه با گزارش‌ها، عملکرد کنونی هر کدام از سویه‌های گوشتی «آرین» و «راس» در سطح کشور حداقل ۲۵ درصد کمتر از توان واقعی آنهاست.

دکتر زاغری، مجری این پژوهش تاکید کرد: با توجه به عملکرد ضعیف هر دو سویه در سطح مرغداری‌های کشور ضروری است به منظور استفاده بهینه از نهاده‌ها (دان، جوجه و انرژی) در رویه‌های کنترل سلامت و بهداشت و تغذیه و همچنین شرایط پرورش گله‌های گوشتی تحول ایجاد شود.

در این تحقیق پیشنهاد شده است با توجه به بازدهی پایین‌تر استفاده از مواد مغذی، سرعت رشد هفته اول و بالا بودن فشار خون سرخرگ ریوی و عوارض آن در سیستم تنفس و گردش خون خروس‌های سویه آرین که منجر به بروز عارضه آسیت می‌شود و ناشی از ۲۰ سال حرکت تک‌بعدی در مسیر اصلاح نژاد لاین آرین بوده است، لازم است تدوین برنامه‌های ارتقا و اصلاح نژاد سویه آرین در اولویت قرار گیرد.

 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۷
0
0
آزموده را باز آزمودن خطاست!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
آرین تجربه شکست خورده ای هست . جامعه آماری به وسعت ایران ، این موضوع را ثابت نموده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
- اگر این تحقیق در باره نژادهای دیگر هم صورت بگیرد به احتمال قوی نتایج مشابه خواهد بود. یعنی 25% از ظرفیت نژادی آنها بدلیل ضعف مدیریتی بارور نمیشود.
- اینکه امریکا به ایران اجداد گوشتی نمیدهد حرف غلطی است. چرا امریکا به ایران نژاد تخمگذار های لاین میدهد؟؟؟ اینها مریوط به ضعف مدیریت در اجداد زربال است که قادر به انتقال ارز و .... نیستند.
- اگر ایران روزی توانست موتور خودرو را طراحی کند و مانند اروپایی ها روزآمد کند، آنوقت میتوان امیدوار بود که روزی نژاد آرین و یا چیز دیگری را هم درست کند.
مقوله اصلاح نژاد یک مقوله کاملا علمی و تکنیکال بوده و نیاز به تیم‌های متعدد تحقیقاتی دارد. بعلاوه زمان و هزینه بالای می‌طلبد. اگر این مسئله ساده‌ایی بود، همه کشورهای جهان برای خود لاین درست میکردند!!
چرا حتی کشورهای پیشرفته ترجیح میدهند که اجداد یا مادر وارد کنند و وارد چاه ویل مرغ لاین نشوند؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
به نظر می‌رسد این تحقیق از نظر علمی درست نبوده و مخدوش است.
- در بازار نژادهای گوناگون در شرایط حاکم بر تولید یعنی تمام کاستی‌هایی که همه ما قبول داریم پرورش داده می‌شوند و تمامی نژادها در این شرایط مقایسه شده و عدم کارایی آرین ثابت شده است.
- اگر در این تحقیق تمامی نژادها حضور داشتند، آنوقت میتوان در باره درستی این تحقیق و تعمیم آن به سایر نژادها قضاوت کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
- تاریخچه حضور نژاد مرغ آرین که بسیاری آن را به اشتباه سویه ایرانی می‌دانند به سال 1356 باز می‌گردد زمانی که یک گله مرغ لاین نژاد آربوراکرز از آمریکا به کشور وارد و در مرغداری در منطقه بوئین زهرا قزوین مستقر شد. در ادامه آن و در راستای حفظ این نژاد اصیل در سال 62 طرح احداث مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاین در منطقه بابل کنار استان مازندران تدوین و مورد تصویب قرار گرفت.

- مجتمع مرغ لاین ایران با نام آرین به صورت رسمی از سال 69 با ورود یک گله از نژاد هایبرو هلندی در یک هزار و 137 هکتار از اراضی جنگلی شمال کشور (مازندران) راه اندازی شد و تا امروز مرغ‌های لاین، اجداد و مادر گوشتی و تخمگذار آرین در این مرکز نگهداری و تامین می‌شود.

- به همان میزانی که میتوان گفت پیکان یک ماشین ایرانی است(خودرویی که طراحی و ساخت اولیه آن در انگلستان اتفاق افتاده) و یا سمند و یا 405 را ایرانی بدانیم، به همان نسبت هم آرین که از هلند وارد ایران شده و تحت لیسانس بوده را میتوان نژاد ایرانی نامید !!!!

- به همان نسبتی که توانستیم پیکان و 405 و سمند را روزآمد نگه داریم، به همان میزان هم توانسته‌ایم آرین!! را با علم و دانش روز به معیارهای مختلف از جمله ضریب تبدیل، سرعت رشد، کیفیت اجزای لاشه، مقاومت در برابر بیماریها و ...... روزآمد نگه داریم !!!!
نظر شما
ادامه