کد خبر: ۶۴۵۵۹

انتشار تصاویر نامتعارف از بشقاب غذای رستوران موضوعی است که به هیچ عنوان از نظر قانونی و اخلاقی قابل توجیه نیست و در صورتیکه طبخ حیوان شکار باشد قابل پیگیری قانونی است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روز پلاس، انتشار تصاویری عجیب از غذاهای تهیه شده از حیوانات شکار شده حیات وحش موجی از حیرت و ناباوری را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و حامیان حیوانات را برانگیخت، فردی به نام «مسعود اطمینان» که خود را سرآشپز معرفی کرده با انتشار تصاویری از بشقابی که در آن بالهای کبوتر بدون هیچ تغییری به بدن پخته شده او متصل است در صفحه شخصی خود نوشته: «کبوتر رست شده با سس پرتقال و عسل» و در یک سلسله استوری هم اینطور مدعی شده: «هر آشپزی با استعداد معمولی می‌تونه با کیفیت‌ترین مواد اولیه دنیا رو سفارش بده و باهاش یه بشقاب زیبا و خوشمزه درست کنه. اما فلسفه و ایده ی فکری پشت اون بشقاب مهمه. این مهمه که آشپز بتونه شخصیت خودشو تو بشقابی که جلوی ما میزاره به رخ بکشه اینکه بتونه یه پیامی رو منتقل کنه.» اما دقیقا چه پیامی؟

 

و در تصویر دیگری که به اشتراک گذاشته بالهای کبوتر در بشقاب رو با مرغ بریانی در بشقاب مقایسه کرده!

 در حالیکه کاربران فضای مجازی و حامیان حیوانات این موضوع را حیوان آزاری و ترویج خشونت دانستند این فرد همچنان به یک توضیح کوتاه بسنده کرده که این بالها -بالهای کبوتر- جداگانه در بشقاب غذا قرار داده شده و کاملاً صحیح سلاخی شده است!

«علی اصغر میرابراهیمی» رئیس صنف رستوران داران در رابطه با اینکه طبق قوانین آیا رستوران‌دارها و آشپزها مجاز به ارائه هر نوع غذا به هر روشی هستند؟ گفت: قوانین و مقرراتی وجود دارد اولاً لازم است به حلال و حرام بودن حیوانات توجه کرد و از طرفی رعایت بهداشت و زیبایی در حد متعارف برای تزیین غذاها و استفاده از چاشنی‌ها برای بهبود طعم و عطر غذاها در رستوران داران الزامی است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از حیوانات شکار شده در رستوران‌ها ممکن است؟ یعنی رستوان‌ها می‌توانند حیوانات غیر پرورشی را به عنوان غذا برای مردم طبخ کنند؟ گفت: سرو حیوانات غیر پرورشی مشکلی ندارد مثلاً در شمال کشور مرغ دریایی می‌خرند و آنها را پس از کشتار به فروش می‌رسانند و مشکلی به وجود نمی‌آید فقط باید حلال گوشت باشد! تصور کنید کلاغ و یاکریم که البته کفر مکروه است و حلال گوشت باشند مشکلی ندارند و برای طبخ باید مسائل شرعی را رعایت کنند و اگر رعایت شود مشکلی ندارد و اما اینکه با بال کبوتر در بشقاب گذاشته این خلاف است!

 

پاته جگر غاز با روکش ورق طلا

 

جمجمه غزال در بشقاب

رئیس صنف رستوران داران همچنین در مورد سرو غاز نیز گفت: غاز مشکلی ندارد و باید مسائل شرعی اسلامی و ذبح اسلامی آنها رعایت شود همچنین وجود جمجمه غزال موردی است که باید سوال کنیم حلال گوشت است یا حرام گوشت و البته در مورد نحوه سرو غذاها لازم است کبوتر پوست کنده شود و بعد سرو شود و اگر این رستوران را به ما معرفی کنید با آن برخورد می‌کنیم و بازرسی خواهیم کرد هر چند که من مدیر رستوران‌های کشور بودم و در حال حاضر صنف کشوری ملغی است و فعلا مسئولیت تهران را دارم و اگر در هر استان دیگری تخلف صورت گیرد به صنف رستوران داران همان استان اعلام می‌کنیم تا با آن تخلف برخورد شود.

«میرابراهیمی» تصریح کرد: غذا باید از نظر زیبایی به روح انسان هم سازگار باشد البته در هر منطقه‌ای از کشور سبک و نوع خاصی از تغذیه وجود دارد که خاص همانجاست مثلا در شمال کشور طرز خاصی ماهی را برای طبخ آماده می‌کنند و در جنوب کشور نوع دیگری و ذائقه مردم در هر منطقه با منطقه دیگری فرق دارد اما گذاشتن شاخ و جمجمه و بال حیوانات در بشقاب غذا عمل خلافی است و با آن برخورد می‌کنیم و جلوی فعالیت آن را خواهیم گرفت.

«دکتر شهاب الدین منتظمی» مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست نیز در واکنش به چنین پدیده‌ای یعنی سرو کبوتر و جمجه غزال در بشقاب غذای رستوران به خبرنگار روزپلاس، گفت: موضوع کبوتر با غزال متفاوت است و مطمیناً بحث غزال قابل پیگرد هست و از طرف سازمان محیط زیست و یگان حفاظت سازمان قابل پیگیری است اما مراکز تکثیر کبوتر وجود دارند و سایر طیور مانند مرغداری چون بلدرچین مراکز تکثیر دارند و اگر کبوتر از مراکز مجاز تهیه شده باشد که تحت ضوابط سازمان دامپزشکی است موضوع آن متفاوت است و در هر صورت برای غزال موضوع متفاوت است، عرضه حیوانات شکار شده در رستوران‌ها صد در صد تخلف محسوب می شود و مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

وی خاطر نشان کرد: توجه داشته باشید که برخی از گونه های قابل تکثیر مانند گوزن قرمز مرال، گوزن زرد اروپایی و چند مرکز قوچ و میش که مراکز مجاز تکثیر هستند به منظور تولید پروتئین اگر این مراکز مجوز داشته باشند شرایط عرضه گوشت آنها متفاوت است و اگر از مراکز مجاز نباشند قطعاً تخلف است و با آنها برخورد می‌شود.

 

 

 

 

بشقاب جدیدم برگر سوخاری و قلب رست شده

با جستجو در نت می‌توان متوجه شد که مراکز تکثیر و پرورش کبوتر به صورت قانونی وجود دارد و حتی به عنوان یک کسب و کار پُر درآمد و پُر سود هم به کاربران معرفی و حتی خبرنگاران با پرورش دهنده موفق کبوتر مصاحبه هم داشتند!

با این حال باید منتظر ماند و دید آیا این شیوه ترویج خشونت از دید مقامات مربوطه و ناظران پنهان می‌ماند و یا به آن واکنش نشان داده و برخورد خواهد شد!

این در حالی است که تشخیص گوشت شکار و یا بررسی مجوزهای مربوطه قانونی موضوعی قابل تامل است و اساساً سازمان محیط زیست که خود مجوزهای شکار حیات وحش را صادر می‌کند چگونه می‌تواند ناظر درستی برای صیانت از تخلفات این حوزه باشد؟

 

نظر شما
ادامه