کد خبر: ۵۹۳۱۶

شب گذشته بر اساس اعلام شاهدان عینی یک قلاده سگ ولگرد در بوستان جنگلی چغاسبز شهر ایلام به یک کودک خردسال حمله و وی را از ناحیه گردن به شدت زخمی کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، حوالی ساعت ۱۲ شب گذشته درحالیکه تعدادی از خانواده‌ها در این بوستان حضور داشتند، با صدای فریاد تعدادی کودک به شدت هراسان شدند.

یک قلاده سگ با حمله به یک پسر خردسال وی را از ناحیه گردن و سر به شدت زخمی کرد و در صورت نرسیدن افراد حاضر در محل ممکن بود جان این کودک به خطر بیفتد.

این کودک که بشدت خونریزی داشت توسط والدین به مراکز درمانی برای مداوا و با توجه به اینکه احتمال هار بودن سگ می‌رفت منتقل شد هرچند نیروهای اورژانس نیز در محل حاضر شدند.

بر اساس گفته‌های افراد شاغل در این مکان روز گذشته یک مورد دیگر حمله سگ‌ها در این بوستان مشاهده شده است.

مشاهدات خبرنگار ایرنا حاضر در محل حاکیست تعداد سگ‌های ولگرد این بوستان به شدت زیاد است و آرامش را از شهروندان برای سپری کردن لحظاتی در این منطقه گرفته است.

با وجود آنکه براساس تصمیمات ستاد کرونا حضور در بوستان‌ها و مراکز تفریحی به دلیل شیوع کرونا ممنوع است اما همچنان شاهد حضور خانواده‌ها در این اماکن هستیم.

عقیم‌سازی و زنده‌گیری سگ‌های ولگرد شهر ایلام

معاون خدمات شهری شهرداری ایلام در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد در محیط شهرها همواره از مشکلات شهرداری‌ها بوده و به یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها نیز تبدیل شده است.

یاسان مهدوی افزود: پیش از این، طرح اتلاف این حیوانات اجرا می‌شد که با توجه به مخالفت‌ها بویژه از سوی دوستداران محیط زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در این حوزه این رویه ادامه نیافت.

وی تاکید کرد: بسیاری از این سگ‌ها دارای صاحب نیز هستند که اتلاف آنها حتی درگیری‌هایی را نیز بین ماموران شهرداری و این افراد به دنبال داشته است.

معاون خدمات شهری شهرداری ایلام یادآور شد: هم اکنون روش عقیم‌سازی و زنده‌گیری این سگ‌های ولگرد از برنامه‌های شهرداری ایلام است ولی این رویه فرآیندی زمانبر و نیازمند کار کارشناسی است چراکه این واحد باید دارای افراد آموزش دیده‌ای شامل کاردان دامپزشکی، نیروی کارگر کارآزموده، مامور تیرانداز با سلاح بیهوشی و دامپزشک به عنوان مسئول فنی طرح باشد.

مهدوی گفت: پس از جمع‌آوری سگ‌های ولگرد از سطح شهر و روستا و انتقال آنها به قفس نگهداری موقت در مرکز نگهداری، عملیات معاینه، تشخیص و تفکیک سگ‌های اصیل و سگ‌های آلوده زیر نظر دامپزشک انجام می‌شود، سگ‌های ولگرد آلوده و غیرمفید از سگ‌های اصیل مفید تفکیک و سگ‌های مفید توسط دامپزشک واکسیناسیون و قرنطینه شده و پس از طی دوره قرنطینه، نصب قلاده و شناسنامه‌دار کردن سگ به مراکز یا افراد متقاضی پس از اخذ تعهد از آنها در خصوص نگهداری مناسب حیوان و عدم رهاسازی ، انجام دوره‌ای معاینات و مراقبت‌های بهداشتی لازم تحویل می‌شود و سگ‌هایی که به عنوان سگ گله به افراد واگذار می‌شود قبل از واگذاری توسط دامپزشک عقیم‌سازی خواهند شد.

وی اضافه کرد: برای زنده‌گیری و عقیم‌سازی این سگ‌های ولگرد نیازمند تامین زمینی مناسب هستیم که در محدوده شهری امکان اجرای این برنامه نیست و در حال رایزنی با منابع طبیعی برای در اختیار گرفتن زمینی برای انتقال این حیوانات هستیم.

گزارش ۲۶۰ مورد حیوان‌گزیدگی در ایلام

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این خصوص گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۶۰ مورد حیوان‌گزیدگی در این استان گزارش شده است.

«دکتر جمیل صادقی‌فر» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار مهم در بحث حیوان‌گزیدگی،‌ انتقال بیماری از حیوان به انسان است.

وی افزود: هاری یک بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که از طریق گازگرفتگی حیوانات گوشتخوار مانند سگ، گربه، گرگ، روباه و نشخوارکنندگان مثل گاو، گوسفند، اسب و الاغ به انسان منتقل می‌شود.

دکتر صادقی‌فر یادآور شد: هاری از مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از طریق حیوان گزیدگی است که باید جدی گرفته شود و شخص گزیده شده بلافاصله به مراکز درمانی منتقل شود.

وی اضافه کرد: از آنجا که مشخص نیست حیوانی که فرد را مورد حمله قرار داده هار است یا نه بنابراین باید آن را جدی گرفت و بلافاصله به مراکز درمانی منتقل شود در صورت آشکار شدن علائم بیماری هاری در انسان و حیوان، هیچ راه درمانی وجود ندارد و ابتلا به بیماری هاری مساوی مرگ حتمی است.

وی تاکید کرد: شهروندان در صورت گاز گرفتگی توسط حیوانات و با هدف جلوگیری از ابتلا به هاری و مرگ حتمی، لازم است دوره واکسیناسیون هاری را در مرکز درمان پیشگیری هاری به طور کامل انجام دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: در صورت امکان از نگهداری سگ در منزل خودداری شود و افرادی که حیواناتی را در محل زندگی خود نگهداری می‌کنند باید مراقب سلامتی خود باشند.

دکتر صادقی‌فر گفت: شهروندان دارای حیوان باید تمام واکسن‌های پیشگیری از انواع بیماری‌ها را به حیوان خود تزریق کنند و به محض مشاهده کوچک‌ترین علائمی از هاری، آن را نزد دامپزشک ببرند.

سگ‌های ولگرد به عنوان یکی از عوامل اصلی حمله و گزش به انسان مطرح هستند که در موارد عدیده‌ای گزش انسان توسط سگ منجر به مرگ بالاخص در اطفال و موجب سلب آسایش عمومی در شهرها و روستاها شده است.

هاری، کیست هیداتیک، سالک، کالاآزار، لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز از مهم‌ترین بیماری‌هایی هستند که می‌توانند از این حیوانات به انسان‌ها منتقل شوند.

 
نظر شما
ادامه