کد خبر: ۵۹۲۹۲
تعداد نظرات: ۹ نظر

 

صبح امروز گاوداران استان خراسان رضوی به منظور بیان مشکلات و طرح دغدغه‌های خود در زمینه صنعت دام در مقابل سازمان جهاد کشاورزی استان تجمع کردند که محمدرضا اورانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، نیز با حضور در جمع آنان پاسخگوی مشکلات آن‌ها شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از  ایسنا، دامداران در این تجمع درخواست کردند که جلوی واردات گوشت گرفته شود. آن‌ها اعتقاد داشتند که گوشت کیلویی 72 هزار و 500 تومان با هزینه دامدار همخوانی ندارد. دامداران همچنین درخواست داشتند که صادرات آزاد شود تا آن‌ها بتوانند هزینه خود را تامین کنند.

دامداران  از قیمت‌گذاری برای شیر نیز ناراضی بودند و بیان می‌کردند شیر کیلویی 3 هزار تومان از ما خریداری اما در بازار شیر پرچرب 900 گرمی کیلویی 10 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود. آن‌ها همچنین عنوان کردند که اگر یک کیلو آب معدنی را در نظر بگیریم، قیمت آن 6 هزار تومان خواهد بود. با این وجود تعزیرات بیان می‌کند که شیر نباید گران فروخته شود.

دامداران در این تجمع پیشنهاد کردند که ارز حاصل از صادرات را برای واردات نهادها تهاتر کنیم و مابه‌التفاوت آن را جهاد یا دولت یارانه دهد. آن‌ها همچنین بیان کردند که 404 واردکننده داریم که تنها 7 نفر واردات می‌کنند و 397 نفر خانه‌نشین شدند، بنابراین باید با ارز آزاد واردات انجام دهیم.
 

 

نهاده آزاد تهیه اما فروش و قیمت‌گذاری دستوری انجام می‌شود

حامد اخلاقی، یک گاودار مشهدی، در خصوص مشکلات گاوداران که در این تجمع مطرح شد، اظهار کرد: مشکل ابتدایی گاوداران نهاده‌ها است، دولت ارز 4200 تومانی برای واردات می‌دهد که 15 تا 20 درصد به دست تولیدکننده می‌رسد و مابقی را باید با ارز آزاد از بازار تهیه کند، بنابراین قیمت تمام‌شده افزایش می‌یابد که این باعث می‌شود گاودار متضرر شود. گاودار نهاده را با قوانین دست و پاگیر و به صورت آزاد تهیه می‌کند اما فروش و قیمت‌گذاری شیر و گوشت دستوری انجام می‌پذیرد، در نتیجه باعث می‌شود رمق گاودار و تولیدکننده از بین برود.

وی افزود: باید قیمت واقعی شده، واردات به صورت آزاد صورت گیرد و فروش محصول نیز به صورت آزاد انجام شود. در حال حاضر ارز برای واردات دارو، واکسن، مکمل و سایر افزودنی‌ها، هزینه کارگر، بیمه، استهلاک، سوخت، ماشین، حمل و تمام اقلام وابسته برای تولید آزاد شده و صرفا 15 درصد نهاده‌های ما دولتی است اما قیمت تمام محصولات ما به صورت دستوری توسط دولت تامین می‌شود.

اخلاقی بیان کرد: اعتراض ما این بوده که اگر قرار است واردات نهاده به این شکل ادامه پیدا کند و نهاده با قیمت سرسام‌آور جهانی به دست ما برسد، قیمت شیر و گوشت ما نیز باید جهانی شود. الان رمقی برای تولید نمانده است. ما اغتشاشگر نیستیم، خاک وطن را دوست داریم، از صبح تا شب زحمت می‌کشیم و دوست داریم در نهایت محصول باکیفیت سر سفره مردم باشد. از قدیم گفتند اگر تولیدکننده سر پا باشد، اقتصاد کشور سر پا است.

این گاودار گفت: اگر می‌خواهند کاری انجام دهند، الان وقتش است. مسئولان نباید برای حمایت از تولید جلوی صادرات گوشت را بگیرند. کاری که الان انجام می‌دهند موجب می‌شود، گوسالههای 300، 400 کیلویی کشتار شود، اما 6 ماه بعد خلا تولید گوشت را در کشور داشته باشیم و مجبور شویم گوشت را از برزیل کیلویی 5 یورو با احتساب قیمت یورو و هزینه‌های دیگر 200 هزار تومان بخریم، در حالی که کیفیت ذبح معلوم نیست. این کار وابستگی ما را زیاد می‌کند، خودکفایی ما را از بین می‌برد و با این تصمیمات مقطعی، خلق‌الساعه و ناگهانی تمام زحمات ما دود می‌شود.

 

پاسخ رئیس سازمان جهاد کشاورزی به گاوداران معترض

در ادامه محمدرضا اورانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، در پاسخ به مشکلات دامداران اظهار کرد: در سال 98 که من مسئول جهاد کشاورزی خراسان رضوی شدم، یک میلیون و 390 هزار تن نهاده شامل 440 هزار تن جو، 400 هزار تن کنجاله سویا و 430 هزار تن ذرت تهیه کردیم. نهاده‌ای که سال گذشته آوردیم نسبت به سال 97، 40 درصد افزایش داشت.

وی افزود: در سال 99 در کل کشور 126 هزار هکتار کشت ذرت دانه‌ای داریم که تولید داخل ذرت ما یک میلیون تن بوده، در حالی که نیاز ذرت در کشور 10 میلیون تن است، یعنی 9 میلیون تن واردات انجام می‌شود. کل سطح کشت سویا 40 هزار هکتار است، از این تعداد 85 هزار هکتار دانه سویا به دست می‌آید که 50 هزار تن کنجاله است، در حالی که در کشور دو میلیون و 500 هزار تن کنجاله سویا نیاز داریم، یعنی در کنجاله سویا 98 درصد وابستگی داریم.

اورانی ادامه داد: در کل کشور یک میلیون و 450 هزار هکتار کشت جو داریم که سه میلیون و 300 هزار تن تولید می‌شود، در حالی که 8 میلیون تن جو نیاز داریم، بنابراین در زمینه جو حدود 57 درصد واردات داریم. در سال گذشته 92 هزار و 363 تن سبوس توزیع کردیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: من هر هفته دو روز در شهرستان هستم و حتما از واحد گاوداری و مرغداری بازدید می‌کنم. ما 12 هزار واحد گاوداری، 1650 واحد مرغداری گوشتی و 265 واحد مرغ تخم‌گذار داریم، اینکه از تمام واحدهای گاوداری و مرغداری بازدید نداشتم، به این معنی نیست که از اتاق خودم خارج نشدم و هیج کجا را بازدید نکردم.

 

وی با بیان اینکه کشور به لحاظ نهاده دامی وابستگی شدیدی به خارج از کشور دارد، عنوان کرد: مدلی که در توسعه گاوداری و مرغداری ما وجود دارد را از بیرون برداشتیم و در کشور هم به سرعت توسعه دادیم، در حالی که در کشورهایی که این صنعت توسعه پیدا کرده، خودشان ذرت و دانه سویا را تامین کردند، منتها به برکت ارزها و درآمدهای نفتی همواره واردات انجام شده و توسعه یافته و نتیجه این شده است. به این دلیل که به کنجاله سویا ارز 4200 تومانی می‌دادیم، موجب شد به ظرفیت‌های داخل کشور توجه نکنیم.

اورانی با اشاره به اینکه یکی از درآمدهای کشور فروش نفت است، تصریح کرد: با این شرایطی که آمریکا و استکبار علیه کشور ایجاد کرده، صادرات نفت شدیدا کاهش یافته است. درآمد دوم کشور مالیات بنگاه‌های اقتصادی است. بنگاه‌های اقتصادی که تا دیروز مالیات می‌دادند، الان به خاطر شیوع ویروس کرونا نیاز به کمک دارند، در شرایطی قرار گرفتیم که درآمدهای واصله کشور محدودیت پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: ما توانستیم در کنجاله سویا 68 درصد، در ذرت 46 درصد و در جو 21 درصد نیاز استان را تامین کنیم، از این طرف دامدار و مرغدار بیان می‌کند که 40 تا 50 درصد نیاز آن‌ها با یارانه تامین می‌شود و 50 درصد را باید از بازار آزاد تامین کند، پس چرا شیر، تخم مرغ و گوشت بر اساس صددرصد تامین نهاده قیمت‌گذاری می‌شود؟ این حرف درست است، زمانی که بحث قیمت‌ها مطرح شد، من در ستاد تنظیم بازار این موضوع را به استحضار استاندارد و دستگاه‌های نظارتی رساندم، 4، 5 نامه را نیز از طریق استانداری به تهران منعکس کردیم.

وی خاطرنشان کرد: از سال 98 ارز 4200 تومانی از گوشت قرمز برداشته شد، همچنین از ابتدای امسال ارز 4200 تومانی به کره نیز ندادند. این دغدغه مشترک من و شماست و ما در مقابل شما نیستیم و تمام این موارد را تا جایی که توانسیتم به وزارتخانه، استاندار و مسئولان ذیربط منتقل کردیم. ارز 4200 تومانی از روی کره، برنج و بسیاری از موارد دیگر برداشته شده و ما درخواست ما از مدیران ارشد کشور این بوده که اجازه دهید قیمت محصولات کشاورزی در یک رابطه عرضه و تقاضا یعنی واردات انجام شود و هزنیه تمام شده و تولید را در نظر بگیرید.

 

اورانی گفت: سه نفر را انتخاب کنید تا خواسته‌ها را مشخص کنند، من هم در کنار شما هستم تا هر روز نزد استاندار و نمایندگان و به تهران برویم و صحبت کنیم. کشور در بحث تامین ارز مشکل دارد و تلاش می‌کنیم که دامدار و مرغدار ما مشکل نداشته باشند. یکی از مشکلات ما همین یارانه‌ها است. در سال گذشته که یک میلیون و 309 هزار تن نهاده تامین کردیم، مابه‌التفاوت آن با ارز نیمایی 9 هزار تومانی، 1995 میلیارد تومان بوده و 65 میلیارد تومان سبوس نیز با مابه‌التفاوت 1700 تومانی دو هزار و 60 میلیارد تومان است که از این میزان 10 تا 15 درصد دست تولیدکننده خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: بهترین شکل این است که یارانه‌ها هدفمند شود، تولیدکننده باید با شرایط آزاد نیاز خود را تامین و با شرایط آزاد نیز محصول خود را عرضه کند اما تا زمانی که مابه‌التفاوت یارانه وجود دارد، فساد هم هست و نمی‌توان منکر آن شد.

 
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Mel vari
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
0
همون طور کع بورس اومد پایین .
جیب باقی مشاغل هم باید خالی بشه
کارمند کارگر نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
1
تعرفه های دامپزشکی که بالا نرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
2
4
نصف این گاودارها ........ هستندخودشان و فرزندانشان سوار خودرو های آنچنانی هستند و چندین مایملک دیگر هم دارند و سوبسیدی را که بابت گازوئیل و برق و خدمات دامپزشکی و .... میگیرند سالانه مبالغ بسیار هنگفتی است بیچاره مردم عادی و کارگر و کارمندان هستند شما جزو رعایا نیستید
پاسخ ها
ناشناس
| Armenia |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
جای تاسف است که هنوز هم چنین تفکراتی در مورد تولیدکننده هست، تا وقتی انتظار داشته باشیم همه باید بدبخت باشند و گرنه حق دفاع از حق خود را ندارند وضع همین است،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
تولیدی که مالیات منطقی پشتش نباشه به درد همون ثروتمند میخوره و برای لای جرز خوبه،صدالبته که در همه جا دنیا تولید کننده سوبسید میگیره اما به موقع مالیات هم میدن،بله اگر نسبت به سوداگران و دلالان مقایسه کنیم تولید کننده فرشته محسوب میشود ولی در مجموع، ناله های خیلی هاشون از سود کم است
۰۵۱
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
داداش صدای ساز از دور خوش است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
2
در بخش طیور هم همین طور است نهاد ه ها و خدمات هیچ گونه حمایت دولتی ندارد آن وقت قیمت مرغ دستوری است و مرغداران متضرر مشوند انشالله تا چند ماه دیگر مرغ هم میشود وارداتی علی برکت الله
ناشناس
|
Armenia
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
1
عرضه و تقاضا در بازار آزاد معنی پیدا می‌کند، در کشوری که نه مرتع دارد و نه توان تولید نهاده دامی دارد نباید دامدار ما بازارش را با دامدار روسیه و استرالیا و پاکستان و... تنظیم کند، تا وقتی واردات بی رویه گوشت به بهانه دفاع از حق مصرف کننده باشد وضع همین است و متضرر اصلی در نهایت همان مصرف کننده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
1
2
پول نفت دیگه نیست در نتیجه سوبسید هم رو به کاهش است در نتیجه بایست سانتافه رو بفروشید
نظر شما
ادامه