کد خبر: ۴۷۱۷۰
تعداد نظرات: ۳ نظر


مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی از بی توجهی به ساماندهی کشتار دام و نیز سوداگری در بازار گوشت استان انتقاد کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر کامیار داهیم» صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه با وجود اهمیت و حساسیت های این حوزه در تامین امنیت غذایی و سلامت مردم اظهارداشت: در حال حاضر برای ساماندهی مشکلات کشتار دام در استان حمایتی از این اداره انجام نمی گیرد.

وی ادامه داد: هم اکنون کشتارگاه ارومیه که در داخل شهر وجود دارد در شان مردم نیست و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی دارد و سالهاست روند احداث کشتارگاه جدید بلاتکلیف رها شده است.

داهیم با بیان اینکه در همه کشتارگاه ناظر شرعی و کارشناس دامپزشکی مستقر هستند خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۶ کشتارگاه به صورت سنتی بدون و فاقد پروانه بهداشتی در سطح استان فعالیت می کنند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه سالهاست خواستار ساماندهی و تجمیع کشتارگاه ها در استان هستیم افزود: امسال ۱.۵ میلیون دام نسبت به سال گذشته که ۳.۵ میلیون دام داشتیم افزایش داشته ایم.

داهیم برای ساماندهی بازار گوشت استان خواستار پیمانکاری گوشت در استان شد و عنوان کرد: با حوزه سلامت مردم نمی توان شوخی کرد و کنترل سلامت فرآورده های دامی و امنیت غذایی باید با دقت انجام گیرد

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه کنترل سلامت فرآورده های دامی و امنیت غذایی به این اداره کل واگذار شده است و دامپزشکی با تمام قدرت در این حوزه فعال است و خواستار حمایت بیشتر مسئولان هستیم.

وی از انجام واکسیناسیون دام ها در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر هفت میلیون واحد دامی در استان داریم و برای این تعداد دام ۲۱ میلیون واکسن انجام گرفته است.

داهیم در ادامه با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار تن محصولات دامی خارج می شود افزود:همچنین سالانه۲.۵ میلیارد تومان تجارت دام در استان انجام می گیرد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایچان غربی خواستار ساماندهی مراکز عرضه دام و همچنین شناسنامه دار کردن دام های روستاهای حاشیه نوار مرزی شد.

وی با بیان اینکه هم امنون بیش از سه هزار دامپزشکی کاردان و کارشناس در سطح استان مشغول ارائه خدمات دامپزشکی هستند اظهارداشت: سالیانه ۲۰ میلیارد تومان خدمات دامپزشکی در استان انجام می گیرد که ۱۱ میلیارد تومان آن به صورت رایگان ویارانه دار است.

داهیم با بیان اینکه دامپزشکی استان ۶۰ نوع خدمات ارائه می دهد که ضریب نفوذ آن در روستا ۷۵ درصد است افزود: سالانه ۲۰ میلیارد تومان هزینه برای این ۶۰ نوع خدمات دامپزشکی استان  پرداخت می شود که چیزی نزدیک به ۵۵ درصد این هزینه ها به صورت یارانه ای است.

وی با تاکید بر اینکه از سال گذشته تاکنون میزان تولیدات گوشت قرمز در استان افزایش یافته است و افزایش قیمت گوشت غیرطبیعی است گفت: قیمت دام زنده بسیار پایین تر از گوشت قرمز عرضه شده در بازار است و میزان افزایش قیمت گوشت در این میان سوداگری های بسیاری انجام می شود.

داهیم با اشاره به اینکه میادین عرضه گوشت قرمز به بخش خصوصی واگذار شود اضافه کرد: با پیگیری ها و تصمیمات اتخاذ شده بحث ساماندهی کشتارگاه ها از شهرستان های شمال استان آغاز خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: بخاطر گرانی گوشت حساسیت هایی ایجاد شده است اما در استان آذربایجان غربی تاکنون موردی در خصوص ذبح و عرضه گوشت غیرمجاز گزارش نشده است.



انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
0
1
سلام به همه همکاران عزیز و عرض خسته نباشین و خدا قوت تا زمانیکه بخش دولتی دامپزشکی از بخش خصوصی حمایت نکنه و خصوصا در برخی استانها علی الخصوص استان اذربایجان غربی با وجود دارا بودن ذخایر دامی و نیز وجود دانشگاه های ازاد و سراسری که همه ساله فارغ التحصیل بیکار به کشور اضافه میکنه و نیز نگاه بدوی و سطحی نگری همکاران بخش دولتی وجود داره همین وضعیت هست و خواهد بود با وجود این منابع غنی متاسفانه شاهد مهاجرت دامپزشکان بخش خصوصی به سایر استانها برای اشتغال هستیم ............................ شما که میفرمایین این کشتارگاه در شان شهر ارومیه نیست چه اقدامی در خصوص تاسیس کشتارگاه صنعتی برداشتین تا زمانیکه سازمان دامپزشکی از پشتوانه قدرتمندی برخوردار نباشه و از زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی بیرون نیاد و زیر نظر سازمان قوی مثل وزرات بهداشت نباشه یا اینکه مثل سازمان حفاظت محیط زسیت سازمان مستقل که تحت نظارت مستقیم ریاست محترم جمهور نباشه درست نخواهد شد امیدوارم در سالک که در پیش رو داریم قدمهای موثری برداشته بشه و مدیران لایق در استانهای مستعد باشیم-من الله التوفیق
صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
0
1
باسلام دوست عزیز مگر دامپزشکی باید کشتارگاه تاسیس کنه؟دامپزشکی مسئول تامین بهداشت دام و محصولات اونه...آیا همکاری با بخش خصوصی نیست!!!!؟؟همه مسئولین بهداشتی از بخش خصوصیه که ناظر اونا دامپزشکیه....ای کاش سایر ادارات هم مثل دامپزشکی میتوونستند کار کنند....درود بردامپزشکی....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
0
1
در جواب به دوست گرامی اقا صادق باید عرض کنم که دامپزشکی مسول تاسیس کشتارگاه نیست اما باید زمینه لازم رو فراهم بکنه و به اصطلاح موانع رو برطرف بکنه و راه رو هموار بکنه که متاسفانه این همکاری انجام نمیگیرد همکاری با بخش خصوصی هم دو جنبه داره 1-همکاری با بخش خصوصی 2- همکاری با سرمایه گذاری در بخش کشتارگاهی در مورد جنبه اول که شما میفرمایین با بخش خصوصی تامل انجام میپذیرد من مخالف عرض جنابعالی هستم متاسفانه نگاه بخش دولتی به خصوصی نگاه مثبتی نیست و همیشه بخش دولتی سنگ اندازیهای خاصی برای بخش خصوصی داشته و خواهد داشت جنابعالی که میفرمایین همه ادارات مثل دامپزشکی کار میکردن به نظرم نگاه تعصب گرایانه ای هستش چون اگه کار درست انجام میشد و از دامدار و مرغدار و کلا تولید کننده حمایت میشد شاهد به افول رفتن ذخایر دامی کشور نبودیم دوست گرامی مرغداران و دامداران ما در ورطه ورشکستگی قرار دارن ملت ما تو سرما صفهای طولانی برای خرید گوشت منجمد صف میکشن .دوست عزیز بخش دولتی پس از بازنشستگی هم به دنبال کار خصوصی هستش و به بخش خصوصی حتی اجازه صحبت رو هم نمیدن توصیه ای به جنابعالی دارم از مسایلی که خبر و اطلاع ندارین قضاوت کورکورانه نفرمایین-من الله التوفیق
نظر شما
ادامه