کد خبر: ۴۶۹۳۶
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان مازندران:
«دکتر محمدحسن گلپایگانی» افزود: به دلیل وسع مالی کم دامداران، یک دامپزشک باید در چند جا خدمت‌رسانی کند، در صورتی که برای انتقال نیافتن آلودگی، هر دامپزشک باید برای بازدید صرفاً به یک دامداری برود ...


حکیم مهر: رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران بر لزوم افزایش امنیت زیستی در واحدهای دامی استان تاکید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر محمد حسن گلپایگانی» با اشاره به نوپا بودن نظام دامپزشکی در حوزه خدمت رسانی به دامداران اظهار کرد: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی بخشی از تصدی گری دولت در حوزه صدور پروانه تولید و بهره برداری به بخش خصوصی و سازمان مردم نهاد واگذار شده است.

وی با بیان اینکه باید قوانین را منطبق با شرایط موجود هر استان تنظیم و تدوین کرد، در ادامه به امنیت زیستی مازندران اشاره و تاکید کرد: برای جلوگیری از آلودگی باید قوانین سخت‌تری اعمال شود به گونه‌ای که بسته به شرایط محیطی و زیستی باید امنیت زیستی در واحدهای دامی استان افزایش یابد.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با اشاره به اهمیت دفاتر خدماتی و لایه‌های پایین کشاورزی و استفاده از تجارب آنها، اظهار کرد: این تجربه‌ها باید از رده‌های پایین به بالا دست، انتقال داده شود در غیر این صورت ستاد مرکزی روش آزمون و خطا را در پیش می‌گیرد و از مشکلات استان‌ها با خبر نخواهد شد.

گلپایگانی، شرط پیشرفته شدن کشور و استان را بومی سازی تجارب جهانی دانست و تصریح کرد: این یعنی نسخه کلی که در تهران نوشته شده به صورت بومی در مازندران اجرا شود.

وی با اشاره به کمیسیون ماده ۱۸ و ماده ۵ دستورالعمل قانون جامع کشاورزی که دولت را سیاست گذار می‌داند، اظهارکرد: شورای نظام دامپزشکی استان صرفاً یک مجری برای سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه ماده ٥ قانون نظام جامع دامپروری است و حق هیچ گونه تغییر در نص قانون را ندارد و فقط می‌تواند پیشنهادات خود را به سطح کلان‌تری که قوانین را وضع می‌کنند، ارائه دهد.

تعیین تعرفه صدور پروانه‌های واحدهای دامی به شورای نظام دامپزشکی ربطی ندارد

گلپایگانی در خصوص گلایه دامداران از پرداخت حقوق دامپزشکان و عدم حضور آنان در واحدهای دامی، بیان کرد: شورای نظام دامپزشکی مازندران یک تشکل مردم نهاد است و فقط می‌تواند برای اعضایش تعرفه تعیین کند و در تعرفه صدور پروانه‌های واحدهای دامی که از سوی شورای مرکزی ابلاغ و تعیین می‌شود، اختیاری ندارد.

وی با بیان اینکه طبق قانون، منابع مالی نظام دامپزشکی، حق عضویت، هدایا و مقرری‌هایی است که برای اعضا تعیین می‌شود، تاکید کرد: مصوبه گذشته سازمان نظام دامپزشکی که مسکوت شده به این صورت است که ۵ درصد از میزان قرارداد یک دکتر دامپزشک با کارفرما، جهت انجام امور و نظارت‌های لازم، به نظام دامپزشکی تعلق گیرد، بنابراین سازمان هزینه‌ها را از اعضا گرفته و از تولیدکننده مبلغی دریافت نمی‌کند.

گلپایگانی در خصوص حضور نداشتن دامپزشک به عنوان مسئول فنی و بهداشتی در واحدهای دامی و شیلاتی نیر خاطرنشان کرد: حضور دائم مسئولان فنی و بهداشتی در حوزه واحدهای خوراک و یا فرآورده‌های بسته بندی به دلیل اینکه به طور مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است، نمود پیدا می‌کند، در حوزه پرورش دام در واحدهای دامی با رعایت اصول امنیت زیستی حسب مورد به صورت دوره‌ای (حداقل یک روز در هفته) برای اعمال نظارت بهداشتی و نه درمان تعریف شده است.

وی در ادامه سخنانش افزود: به دلیل وسع مالی کم دامداران، یک دامپزشک باید در چند جا خدمت رسانی کند در صورتی که برای انتقال نیافتن آلودگی هر دامپزشک باید برای بازدید صرفاً به یک دامداری برود.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با بیان اینکه ما دامپزشکان به دلایل متعدد نظیر مدت و شاخه تحصیل و نوع دروس دانشگاهی، خود را در مقام یک پزشک می‌بینیم که باید درآمد خوبی داشته باشیم، اما متأسفانه حداقل دریافتی که قانون برای دامپزشکان تعریف کرده را دریافت می‌کنیم، تصریح کرد: در سازمان نظام دامپزشکی انجمن مسئولین فنی بهداشتی و تکنسین‌ها را داریم که از حقوق مسئولین فنی و تکنسین‌ها دفاع می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای نظام دامپزشکی نیز صرفاً از حقوق دامپزشکان دفاع نمی‌کند بلکه در دفتر هیئت بدوی به تخلفات صنفی که در بسیاری از زمینه‌ها و به خصوص در حوزه دارو و درمان‌ها، خسارت‌هایی که به دام‌ها وارد می‌شود و شکایت صورت می‌گیرد، در چارچوب قانون و با ارائه سند و مدرک رسیدگی می‌کند.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با اشاره به اهمیت استعلام در بروکراسی اداری صدور و یا تمدید پروانه تولید و بهره برداری تصریح کرد: راهکار ارائه شده سازمان نظام دامپزشکی برای تسریع در صدور پروانه، از سازمان نظام مهندسی شروع می‌شود که باید همه استعلام‌ها را جمع آوری کرده و برای سازمان دامپزشکی ارسال کند تا پروانه‌ها سریع صادر شود و دوباره کاری صورت نگیرد.

گلپایگانی با بیان اینکه وقتی مردم به سازمان نظام مهندسی مراجعه می‌کنند، فقط مختصات را به آنها می‌دهند، تاکید کرد: همزمان فرد به نظام دامپزشکی مراجعه، درخواستش را ثبت می‌کند و بلافاصله بازدید کارشناسی نیز توسط کارشناسان انجام می‌شود، این در حالی است که ما برای صدور پروانه به نقشه جانمایی، استعلام از محیط زیست و محیط اراضی نیاز داریم از این رو باید منتظر بمانیم تا جواب استعلام‌ها ارسال شود.

لزوم حذف استعلام‌های غیر ضروری در صدور پروانه‌های تولید و بهره برداری

وی با اشاره به لزوم حذف استعلام‌های غیر ضروری بیان کرد: هر استعلامی به غیر از استعلام‌ها و دستورالعمل‌هایی که در قانون آمده، غیر قانونی است و اما استعلام‌هایی که در چارچوب قانون قراردارد و مشخص است باید انجام شود و چیزی غیر از این را اجرا نمی‌کنیم.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با بیان اینکه صرف اینکه کارشناس دامپزشکی زمین را ببیند و تأیید کند که در حوزه منابع طبیعی نیست، کفایت نمی‌کند و ارائه استعلام مرجع ذیصلاح إلزامی است، تاکید کرد: سازمان بسته به استعلام‌هایی که می‌گیرد با بررسی تمام جوانب و انطباق با ضوابط، در مورد صدور و تمدید پروانه‌ها تصمیم گیری می‌کند.

گلپایگانی در رابطه با طرفداری خود و هیئت مدیره اش از دامداران با اشاره به اهمیت حضور دامداران و دامپزشکان و رابطه متقابل آنها با هم گفت: اگر دامداران نباشند، قاعدتاً باید دنبال شغل دیگر برویم.

 

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
0
7
کار دامپزشک از پزشک خطرناک تره و به اندازه پزشک هم تو دانشگاه درس میخونه ولی حقوقش از یه پرستار کمتره !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
چیش خطر ناک تره؟؟؟
پشت میز نشستن و برگه حمل ونقل صادر کردن
علیرضا
|
Finland
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
9
0
آقا جان این حرفا چیه. شما کیفیت آموزش پزشکی و اون فشاری که به دانشجوهای پزشکی وارد میشه رو با دامپزشکی مقایسه میکنید؟ اصلا رتبه قبولی کنکورش حتی 1 درصد هم ارتباطی باهم داره؟
خودتو که گول نزن عزیز من. اگر خطر دام پزشکی بیشتره مطمئن باش استرس و ترس از شکایت و رسانه ای شدن توی پزشکی اگه بیشتر خطر نداشته باشه کمتر هم نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
0
6
در هر حال کافی است که یک لاشه سل یا برسلوزی یا دارای عفونت تب کنگو یا آلوده به باقیمانده های آنتی بیوتیکی، هورمونی یا سرطان زای داروهای دامپزشکی وارد چرخه مصرف انسانی شود و به طور بالقوه هزاران نفر در معرض آلودگی قرار گیرند!

آن وقت اگر حساب و کتابی در میان باشد معلوم می شود که مسئولیت کدامیک در حفظ بهداشت و سلامت مردم خطیرتر است پزشک انسان یا پزشک دام؟؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
کاملا نشون دادی که یه دامپزشک واقعی هستی
آخه مگه لاشه بروسلوز میشه تشخیص داد؟؟؟
که از دست دامپزشک در بره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
بروسلوز از رو لاشه قابل تشخیص نیست مهندس
فقط تو غربال گری میگن که که اینا مشکوک به بروسلوز هستن، اندام های تناسلی دام رو معدوم میکن و لاشه میره سرخونه،بعدشم مصرف صنعتی
خدایی ساده ترین چیزها رو هم نمیدونیم ،بعد ادعای هم سطحی با پزشکارو داریم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
0
5
کوبیدن و بی توجهی به دامپزشکی در دولت فعلی به اوج خود رسید...!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
ان شالا بدتر هم بشه
سپهر
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
0
2
بسیار دقیق و موشکافانه فرمودند به امید هماهنگی سایر نهادها برای حل مشکلات ذکر شده و استفاده از فکر این مدیر گرامی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
برو کار آزاد، با پیام‌گذاشتن تو حکیم مهر، نون در نمیاری
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
0
0
خب متاسفم براي كساني كه كامنت گذاشتن كه دامپزشكي چيش سخته!!!!
تمام فشاري كه بر دانشجوي بزشكي هست
بر بچه هاي دامپزشكي هم وارده..
دروس سختي دارن...
در ضمن دامپزشكي صدور برگه حمل نقل نيست...
كار در فارم
كار در كشتارگاه ها
كار در كارخانه جات
كه مستلزم كشيك شب ميشه...
خطر حملات حيوانات
خطر سرايت بيماري هاي مشترك بين انسان و دام
كشيك شب در كشتارگاه...
بازرسي امكان مانند رستوران ها
سوپر گوشت ها كه ارتباط مستقيم با سلامت جامعه داره....
متاسفم براي كساني ك ايتقدر سطح اطلاعاتشون پايينه كه كه كامنت گذاشتن و نوشتن مگه دامپزشكي چيه!!!!!
دامپزشكي يكي از مهمترين ركن هاي تغذيه رو در جامعه داره
و اگر همين دامپزشكان نبودند روزانه هزاران نوع بيماري مشترك بين انسان دام به شما كامنت گذاران محترم منتقل ميشد...
در هر حال متاسفانه دامپزشكان عزيز ما اون قدري كه بايد حق و حقوق داشته باشند حق و حقوقي ندارند و از نسبت ب مدرك و تحصيلات و شغل پر مخاطره شون واقعا بهشون كم لطفي ميشه.
frzn
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
1
0
سلام
متاسف ام برای رئیس شورای نظام دامپزشکی یک استان.
که چنین سخن می راند.
«دامپزشکان به... خود را در مقام یک پزشک میبینند»
آقای رئیس شورا! شما اگر خودت را در مقام پزشک نمیبینه، مشکل خودت است.
هنوز خیلی از پزشکان، خود را در مقام علمی بسیار پایین تر ی از دامپزشکان آب در هاون میکوبند.
سنجیده سخن بگوییم.
نظر شما
ادامه