کد خبر: ۴۳۷۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
 

روانشناسیتطبیقی یا روانشناسی حیوانات یک رشته با شاخه های مختلف است که به مطالعه رفتارها و فرآیندهای شناختی  حیوانات  غیر انسانی می پردازد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ویکی روان، این رشته نه تنها اهمیت زیادی برای بر دانش کلی ما در ارتباط با انواع گونه های حیوانات دارد بلکه در علوم اجتماعی انسان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است .

اهداف و زمینه های تحقیقاتی مربوط به روانشناسی حیوانات

هدف اصلی رشته روانشناسی حیوانات بررسی تفاوت ها و یا عدم وجود آن ها در میان رفتارهای مشاهده شده، در گونه های متعدد جانوران می باشد.

این تجزیه و تحلیل می تواند از زوایای مختلفی باشد. مورد مطالعه قرار دادن رفتارهای متنوع گونه های مختلف جهت شناخت رفتارهای ذاتی و طبیعی و یا غیر طبیعی حیوانات انجام می شود.

با کمک این تحقیقات می توان به سوالاتی چون استراتژی پایدار تکاملی وجود دارد یا خیر و سوالاتی از این قبیل پاسخ داد.

روانشناسی حیوانات در مقابل رفتار شناسی جانوران

هر دو روانشناسی و رفتارشناسی جانوران در زمینه های تقریبا یکسانی فعالیت می کنند با این تفاوت که رفتار شناسی حیوانات اخیرا در ارتباط با رفتار اجتماعی آنان نیز مطالعه می کند.

این رشته ویژگی های رفتاری گونه های مختلف جانوران را در زیستگاه های آنان بررسی می کند.

یک روانشناس جانور بر ذهن حیوانات و درگیری توانایی های اجتماعی تمرکز دارد درحالی که یک دانشمند رفتار شناس جانور به تحیق بر گروهی از حیوانات اجتماعی علاقه مند است.

روانشناسی شناختی حیوانات

یکی از مهم ترین زیر مجموعه های موسسه فیزیولوژی روانشناسی حیوانات، تمرکز بر توانایی و رفتارهای شناختی غیر انسانی حیوانات است.

این حوزه خاص بر روی مسائل مختلفی از جمله توجه و نیز وفاداری جانوران تحقیق می کند.

بررسی فیزیولوژی اعصاب حیوانات ممکن است به ما کمک کند تا در آینده ریشه های بیولوژیکی رفتاری حیوانات را بهتر درک کنیم.

علاوه بر این، در زمینه روانشناسی حیوانات موضوعات دیگری نیز مورد مطالعه قرار می گیرد که می تواند از لحاظ دانش فلسفی نیز قابل توجه باشد.

یکی از این پرسش ها این است که آیا رفتارهای جانوران و موجودات زنده غیر از انسان با آگاهی انجام می شوند یا خیر.

نتیجه و پیامد

روانشناسی حیوانات به عنوان یک رشته در حال پیشرفت، بر رفتار انسانی و غیر انسانی حیوانات مطالعه می کند.

در این رشته با مقایسه رفتار انسان با دیگر گونه ها می توانیم به رفتارهای بیولوژیکی و فیزیولوژیکی حیوانات پی ببریم و علاوه بر آن با شناخت رفتارهای غیر انسانی حیوانات قادر خواهیم بود خودمان را بهتر بفهمیم و چیزهای بیش تری یاد بگیریم.

ولی به یاد داشته باشیم هدف اصلی این رشته علم دقیق تر نسبت به رفتار فیزیولوژیکی حیوانات و فرآیند انتقال طبیعی به عنوان ویژگی اجتماعی و رفتاری آن ها می باشد.

 
 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فاطمه سادات زرگرمرادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۲
0
2
سلام من دانشجوی دامپزشکی هستم و دلیل موندن در این رشته ، شاخه مطالعات رفتارشناسی حیوانات بوده ولی نمیدونم چطور میتونم تو این زمینه فعالیت علمی اکادمیک انجام بدم ..ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید
هستی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۳
0
2
عالی
نظر شما
ادامه