کد خبر: ۴۰۰۰۰
تعداد نظرات: ۵ نظر
 

یک متخصص طب ایرانی گفت: یکی از باورهای غلط طبی, سمی شدن یا از بین رفتن خواص عسل بر اثر حل‌شدن در آب جوش است، در مکتب طب ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ «دکتر محمد عسکرفراشاه» درباره عسل اظهار کرد: یکی از باورهای غلط طبی, سمی شدن یا از بین رفتن خواص عسل بر اثر حل شدن در آب جوش است.

وی افزود: در مکتب طب ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد؛ از سوی دیگر از ماءالعسل یا عسل مطبوخ (جوشانده) در کتب متعددی در بحث درمان بیماری‌ها، نام برده شده است.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: حکیم عقیلی، از دانشمندان متأخر طب ایرانی در کتاب مخزن الادویه، عسل مطبوخ کف‌گرفته را دارای حرارت و حدت کمتری از عسل خام می‌داند و در حرارت دادن عسل، ترکیب آن با آب و ملایم بودن حرارت را شرط می‌کند و از حرارت زیاد که موجب تغییر طعم عسل شود, منع می‌کند.

عسکرفراشاه ادامه داد: همچنین علی‌بن‌عباس اهوازی از حکمای بزرگ قرن چهارم هجری قمری اگرچه برای گرم‌مزاجان یا کسانی که غلبه صفرا دارند یا جوانان توصیه به پرهیز از مصرف عسل کرده است اما منعی برای جوشاندن آن ذکر نکرده و از طرفی جوشانده عسل با آب را که کف و ناخالصی‌های آن گرفته شده باشد دارای اثر تندی و زدایندگی کمتر و غذادهی بیشتر نسبت به عسل معمولی می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: ماءالعسل که یک لغت عربی است، در زبان فارسی «آب‌انگبین»، در زبان رومی «ملیطیون» و به‌یونانی «ماءالقراطن» نام دارد؛ برای تهیه ماءالعسل روش‌های مختلفی در کتاب‌های مختلف توصیه شده اما ماده مشترکی که در تمام آن‌ها به‌کار رفته، آب و عسل است که به‌نسبت‌های مختلفی با هم مخلوط شده و با شعله ملایم جوشانده می‌شود تا مقدار معینی از آن باقی بماند.

این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: آنچه در منابع مختلف با یکدیگر متفاوت است، میزان آب و عسل مصرفی و افزودنیهایی است که بسته به کاربرد دارو، معمولاً برای تقویت اثر ماءالعسل، به آن اضافه می‌شده است.

عسکرفراشاه یادآور شد: در متون طب ایرانی، ماء‌العسل به‌طور ویژه در بیماری‌های خاص از جمله تب‌ها، بیماری‌های سرد معده، بیماری‌های کلیه و ریه مؤثر بوده است؛ ماء‌العسل کاربرد ویژه‌ای در درمان بیماری‌های ریه داشته و سرفه، خرخر، تنگی نفس، خشونت ریه و گرفتگی صدا به‌کار می‌رفته است و یکی از بهترین نوشیدنی‌های افراد مبتلا به آسم است.

 
 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
1
0
اینها هم که با .........شان مردم را دارند ..... می زنند.دنیا داره به سمت پزشکی و داروسازی مدرن میره اما اینها می خواهند به زمان بوعلی سینا برگردند.شب می خوابند و روز دارو کشف می کنند
دکتر عظیمی فرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
1
1
بنام خدا
جناب آقای دکتر متخصص طب ایرانی قطعا هیچ اطلاعی در مورد HMF و دیاستاز ندارند !!!چون اگر داشتند چنین ادعائی نمی کردند ؟
بطور خلاصه اگر بگویم حرارت بیش از حد مجاز باعث سرطانزاشدن عسل می گردد...
اگر حکیم مهر با من تماس بگیرد حاضرم در این مساله توضیح کامل ارائه نمایم (با مدارک معتبر )....
با تشکر و سپاس
دکتر عظیمی فرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
0
0
بنام خدا
قضاوت و اعمال نظر در مورد عسل فقط و فقط می بایستی در اختیار سازمان دامپزشکی و کارشناسان دامپزشک باشد و اصلا سازمان غذا و دارو نباید وارد موضوع شود چون اصلا فرآوری در مورد عسل صورت نمی گیرد ...
برخلاف شیر که بعد از ورود به کارخانه به خامه - پنیر و ماست و سایر محصولات لبنی تبدیل می شود ....
با تشکر و سپاس
دکتر عظیمی فرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
0
0
بنام خدا
بهتر است آقای متخصص در مورد استاندارد عسل - استاندارد 92 برای آزمون های شیمیایی و استاندارد 7610 برای آزمون های میکروبی را تهیه و مطالعه نمایند ....
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
0
0
من هم اکنون مقاله ای رو خوندم که بر اساس بررسی انجام شده در ترکیه، هر چه گرمای عسل بالاتر رود فساد آنهم بیشتر می شود.
نظر شما
ادامه