کد خبر: ۲۸۶۰۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
 

کارشناس اداره کل دامپزشکی استان خراسان‌جنوبی گفت: نامناسب بودن جایگاه نگهداری  دام‌ها و تراکم زیاد دام‌ها در محل نگهداری سبب وارد شدن آسیب‌های فیزیکی به دام‌ها  و در نتیجه مرگ جنین‌ بویژه در هفته‌های آخر آبستنی می‌شود .

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر محمد سهرابی» در پاسخ به اینکه چرا عوارضی مثل سقط جنین بیشتر در فصول سرد  اتفاق می‌افتد،‌ توضیح داد: با توجه به غالب بودن نگهداری و پرورش دام‌های  سبک(گوسفند و بز) در استان و با عنایت به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، فصل جفت‌گیری  دام‌های سبک معمولاً در اواخر تابستان بوده بنابراین اکثر دام‌های ماده در فصل  پائیز و زمستان آبستن می‌شوند .

وی با بیان اینکه جدای از این، برخی عوامل بیماری‌زا نیز می‌توانند در این تراکم  دام‌ها شایع شده و سبب سقط جنین شوند، افزود: دامداران به محض مواجه شدن با جنین  سقط شده دام‌های خود، آنرا در ظروفی که نشتی نداشته باشد قرار داده و سریعاً به  شبکه دامپزشکی شهرستان تحویل داده تا از نظر عوامل بیماری‌زا مورد آزمایش قرار  گیرد .

کارشناس اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: سقط جنین یک حالت عمومی بوده که در  اثر طیف وسیعی از عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک بوجود می‌آید، به همین دلیل از  سقط جنین به عنوان سندروم ذکر شده و تشخیص علت اصلی سقط جنین بسیار مشکل بوده و  نیازمند همکاری و پیگیری دام‌دار و دامپزشک و نیز تعامل هر دو با دامپزشکی است .

سهرابی با اشاره به راهکارهای کلی پیشگیری از شیوع بیماری‌ها در فصول سرد، عنوان  کرد: داشتن اصطبل یا آغل مناسب برای دام‌ها تا حد زیادی می‌تواند در پیشگیری از  بیماری‌ها موثر باشد، بنابراین ساخت جایگاه و اصطبل مناسب و استاندارد برای هر راس  دام سبک با حداقل 2 مترمربع زیربنا که قابل شستشو و ضدعفونی باشد برای داشتن دامی  سالم در فصول سرد از ضرورتهاست .

کارشناس اداره کل دامپزشکی استان، با اشاره به اینکه سرما به تنهایی خطر زیادی  برای دام‌ها ندارد، تاکید کرد: وقتی دام‌ها در معرض باد سرد یا کوران قرار بگیرند  استرس سرما به بدترین شکل بر بدن دام اثر می‌گذارد. محل نگهداری ساخته شده باید  دارای نور و تهویه مناسب و امکانات آب سرد و گرم نیز باشد. علاوه بر داشتن یک  جایگاه مناسب برای دام‌ها، واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های دامی قبل از فصل  سرما در سلامت گله نقش زیادی دارد. همچنین دامهای ماده باید قبل از جفت‌گیری عیله  بروسلوز مایه‌کوبی شوند و همچنین واکسن‌های دیگری مانند آبله، آنترو توکسمی یا سرخ  روده نیز قبل از سرما باید تزریق شوند .

کارشناس اداره کل دامپزشکی استان، با اشاره به اینکه یکی دیگر از موارد مهم در  پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی تعبیه و ساخت محلی برای نگهداری دام‌های بیمار  است، یادآور شد: شناسایی و جداسازی دام‌های بیمار و دارای علایم غیرطبیعی و نگهداری  آنها در محل جداگانه، از انتشار بیماری‌های واگیر، جلوگیری و درمان آنها را نیز  راحت‌تر خواهد کرد .

سهرابی با اشاره به اقدامات دیگری که در حفظ سلامت دام‌ها در فصول سرد تاثیرگذار  بوده ولی قبل از شروع سرما باید انجام شود، خاطرنشان کرد: پشم چینی و حمام دام‌ها،  خوراندن داروهای ضد انگل، تخلیه کود موجود در جایگاه و شستشو و ضدعفونی کف و  دیوارهای آغل از اقداماتی بوده که در حفظ سلامت دام‌ها در فصول سرد موثر است .
 
 
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
1
2
این همه متخصص مامایی و بیماری های تولیدمثل در کشور داریم بعد با ایشون مصاحبه می فرمایید؟!
این مطلب صرف نظر از مطالب ایشون بیان میشه
مجتبی گلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
0
2
به نام خدا
اینکه اواخر زمستان در شرایط اقلیمی استان خراسان با افزایش موارد سقط جنین در دامهای سبک این استان مواجه میشویم امری طبیعی است چون با تراکم دامهای آبستن به علت فصلی بودن تولید مثل در این دامها مواجه هستیم. این معضل فقط محدود به استان خراسان نیست بلکه در همه نقاط کشور وقوع سقطهای متعدد و بسیار در جمعیت دامهای سبک زمانی که این دامها اغلب در نیمه دوم دوره آبستنی خود قرار دارند وجود دارد و خسارتهای فراوانی را به دامداراران زحمتکش تحمیل میکند. بنده خود شاهد سقط ۵۰ درصدی در گله های میش بوده ام، در یک نمونه حدود ۷۵ تا ۸۰ رأس از یک گله ۱۵۰ رأسی، در نمونه دیگر، حدود ۳۵ رأس از یک گله ۸۰ رأسی. علت آن همچنان که کارشناس محترم گفتند محبوس بودن دامها در جایگاههای نامناسب و تراکم بالای جایگاهها در این مواقع از سال است اما نه بخاطر آسیبهای فیزیکی بلکه به علل عفونی و نیز کمبودهای تغذیه ای از جمله ویتامین E و سلنیوم که در فصل زمستان و به علت عدم افزودن به جیره به صورت مکمل شایع است. البته باز نمیشود بدون بررسی آزمایشگاهی حکم صادر کرد بلکه باید با بررسیهای همه جانبه علت یا علل مسببه را شناسایی کرد و اقدامات مقتضی و مناسب را برای کنترل آن یا پیشگیری از وقوع موارد جدید انجام داد.
مجتبی گلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
0
2
از دوستان و همکاران گرامی به عنوان یک همکار و برادر کوچکتر تقاضا می‌کنم از هر فرصتی برای تبادل نظر سازنده و توأم با احترام به دیگران استفاده شود و به عنوان کسی که در حرفه‌ی دامپزشکی استخوان خرد کرده و همواره در عمل و گفتار در تبیین ارج و جایگاه حرفه‌ی دامپزشکی و تمام عزیزانی که به نوعی در این عرصه زحمت می‌کشند بجای اینکه به دنبال حرفه‌های راحت‌تر و پول سازتر بروند، تا آنجا که در توان بنده بوده تلاش کرده‌ام حتی در مواقعی که به زیان منافع مادی بنده تمام شده، خواهش می‌کنم از اظهار نظری که مفهوم توهین یا تحقیر و یا سبک شمردن نظرات دیگران را برساند پرهیز نمایند و اگر ایرادی نیز در نظرات دیگران می‌بینند محترمانه و با استدلال علمی بدان پاسخ دهند.
با سپاس از همه.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
0
1
آقای دکتر سهرابی از کارشناسان زحمت کش سازمان هستند ودر کانون های وقوع بیماری تلاش داشته اند که قابل تقدیر است اما چرا با متخصصین مصاحبه نشده باید گفت که مصاحبه میدانی دارای ارزش است نه مصاحبه پشت میزی لطفا لیاقت و زحمات همکاران مظلوم دامپزشک را با کم لطفی بی ارزش نپندارید . علت هایی که آقای دکتر سهرابی ذکر کرده اند از فاکتور های غالب هستند. شما با کامنت های خود آن را بارور کنید
دکتر الهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
0
1
آقای دکتر سهرابی زحمت کشیدید و متشکرم.
چقدر این صنف مظلومه مخصوصا از طرف خودمون واقعا در شگفتم.
دکتر آشوری
|
Germany
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
0
1
دکتر سهرابی
عالی بود عالی دست گلت هم در نکنه زحمت کشیدی در بیرجند با اون همه مشکلات و کمبود ها خدا همتون رو حفظ کنه به همه همکاران قدیمی درود بنده رو ابلاغ بفرمایید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۴
0
0
با سلام . مطالبی که آقای دکتر سهرابی فرمودند ، قطعا از عوامل سقط حنین هستند ، ولی هر ساله سقط جنین در گوسفند وبز در شیوع بالا در این دامها اتفاق می افتد و خسارت زیاذی هم به دامداران وارد می کند که به نظر می رسد عامل عفونی بالاخص ویروسی داشته باشد (مسلما در هر بیماری کمبود ها آن را تشدید می کنند . )که متاسفانه از متخصص ها که همکارمان به آن اشاره کرد و همچنین ازدانشکده های دامپزشکی تا حالا دامدارها نتیجه ای عایدشان نشده است .
نظر شما
ادامه