کد خبر: ۱۹۵۵

حکیم مهر -  رییس کمیته کشوری ایمن سازی پزشکی، وضعیت واکسن سازی در کشور را بسیار نگران کننده و نامناسب ذکر کرد.

 دکتر علیرضا مرندی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره اظهار داشت: ایران به رغم سابقه 70 ساله‌ای که در واکسن سازی در دنیا و منطقه دارد در وضعیتی است که از لحاظ کیفیت تزریق و واکسن سازی پس از افغانستان و پاکستان قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در کشورهای افغانستان و پاکستان هم اکنون واکسن‌های 5 ظرفیتی و 4 ظرفیتی در یک مرحله تزریق می شود اما در ایران واکسن در 3 مرحله تزریق می شود.

وی درخصوص معایب تعدد و تکرار تزریق و کم ظرفیتی واکسن ها گفت: متاسفانه تکرار تزریق واکسن ها علاوه بر هزینه بر بودن، وقت گیر بودن، برای اطفال همراه با درد و سوزش بیشتری برای بچه ها به همراه دارد.

وزیر سابق بهداشت درخصوص برخی صحبت های مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر قرار داشتن ایران در جایگاه نخست گفت: این صحبت‌ها از هیچ پایه و اساس عملی و مستندی برخوردار نیست. جایگاه واقعی ایران در منطقه از لحاظ واکسن سازی در جایگاه اواخر رتبه بندی قرار دارد.

رئیس کمیته کشوری ایمن سازی افزود: در 15 یا 20 سال گذشته ایران از لحاظ واکسن و واکسیناسیون در رتبه اول قرار داشت، سالهاست که واکسن های جدیدی تولید و تزریق نکردیم. وزارت بهداشت معتقد است پول نداریم که واکسن سازی در کشور را اجرایی کنیم. از بعد دیگر واکسن هایی که به طور عمده تزریق می شود چون سلولی است تشنج زا است؛ اما واکسن هایی که مثلا در افغانستان و پاکستان تزریق می گردد تشنج زا نیستند، از سوی دیگر ما درخصوص برخی واکسن ها هیچ سرمایه گذاری نمی کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت گفت: بعضی از واکسن ها همانند روتاویروس، پنودرکوک، آبله مرغان، هپاتیت A، آنفلوانزا... را تزریق نمی کنیم و سراغ آنها نمی رویم در حالی که لازم است این واکسن ها را تزریق نماییم.

وی وضعیت تولید واکسن در کشور را بسیار نامناسب دانست و افزود: به دلیل نبود استانداردهای لازم درخصوص واکسن ها مجبوریم تولیدهای واکسن را دور بریزیم، چون فاقد امنیت و تکنولوپی لازم است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل مشکلات تولید واکسن به ساخت واکسن به وزارت جهادکشاورزی بازمی گردد مکانی که تاکید بر تولید واکسن حیوانی است و توجهی به واکسن انسانی نمی کنند.

رییس کمیته کشوری ایمن سازی یادآور شد: بهتر است واکسن سازی از وزارت جهادکشاورزی به وزارت بهداشت یا بخش خصوصی واگذار شود. چون در این سال‌ها بزرگترین مرکز تولید واکسن کشور «واکسن سازی رازی» عملکردش به گونه ای بوده است که حتی یک دُز هم صادر نکرده است.

 

نظر شما
ادامه