کد خبر: ۷۵۹۶۶
تعداد نظرات: ۹ نظر

حکیم مهر: نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: رایزنی‌هایی با مسئولین دامپزشکی داشتیم که روز دوشنبه هفته پیش‌رو جلسه‌ای داشته باشیم و چالش‌ها را مطرح کنیم، امیدواریم که کمک کنند برطرف شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تجارت‌نیوز، نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران در مورد افزایش قیمت تن ماهی گفت: به واسطه عدم صید داخل و همچنین مشکل واردات، نظام عرضه و تقاضای ماهی تن تحت تاثیر قرار گرفته است.

«مسعود بختیاری» درباره وضعیت تولید و تقاضای کنسرو ماهی و قیمت تن ماهی گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های ما تامین ماهی تن است چون اکنون پایان فصل صید داخل است یعنی از اواخر خرداد تا اوایل آبان، ماهی صید داخل نداریم و این باعث می‌شود با کمبود شدید عرضه ماهی مواجه باشیم و در صورت تداوم این شرایط با افزایش قیمت روبه رو خواهیم بود.

وی تاکید کرد: کاهش فوق العاده عرضه ماهی به صورت غیرمنجمد در کارخانجات نزدیک بنادر جنوبی باعث شده قیمت ماهی تن به صورت غیرمتعارف افزایش پیدا کند. تنها راه اینکه در این شرایط از ماهی وارداتی استفاده شود، خیلی از شرکت‌ها باتوجه به تجربیاتی که دارند؛ تلاش می‌کنند ماهی را تامین و پیش‌خرید کنند تا ماهی در بزنگاهی که صید داخل نیست در اختیارشان قرار گیرد و بتوانند پاسخگوی نیاز بازار و مشتریان باشند.

ضرورت واردات ماهی برای تنظیم قیمت تن ماهی

نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران تصریح کرد: خیلی از تولیدکنندگان اقدام به واردات کرده‌اند که برای این منظور باید پیش پرداخت یعنی کل مبلغ را واریز کنند و چند ماه طول می‌کشد تا ماهی بدست‌شان برسد‌. چالش بزرگ اینکه برخی دستگاه‌های اجرایی به جای درک شرایط که با توجه به تحریم کار بسیار پرزحمتی است و همچنین باتوجه به اینکه صید ماهی تن در دنیا هم افت داشته شرایط فوق العاده سخت است، کار تولیدکننده ایرانی را سخت‌تر می‌کنند.

وی ادامه داد: واردکنندگان سال‌ها در این عرصه بودند منابع دست اول را خرید کرده‌اند اما ماهی به گمرک بندرعباس رسیده و باتوجه به تغییراتی که در اداره کل دامپزشکی صورت گرفته، افرادی مسئولیت را عهده دار شده اند که تجربه کافی ندارند و این معضل ایجاد کرده، یعنی اکنون ماهی به بندر رسیده و دموراژ و هزینه جانبی تحمیل و این باعث می‌شود قیمت ماهی به طور غیرمتعارف افزایش پیدا کند و نهایتا هم در قیمت تمام شده محصول خود را نشان می‌دهد.

بختیاری یادآور شد: اکنون به واسطه عدم صید داخل و همچنین مشکل واردات نظام عرضه و تقاضا شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته؛ در آخرین جلسه کارگروه تنظیم بازار در ۱۶ مرداد مقرر شد کارگروهی ار وزارت صمت، سازمان حمایت، جهاد کشاورزی، شیلات، سندیکا،دامپزشکی، سازمان بنادر و بانک مرکزی تشکیل شود و مشکلات مربوط به واردات تن ماهی بررسی شود از آن زمان تاکنون علیرغم پیگیری‌های متعدد هنوز معلق باقی مانده است، برخی واحدها هم که اقدام به واردات ماهی تن کرده‌اند اما در پیچ و خم اداری و سختگیری غیرمنطقی اداره کل دامپزشکی هرمزگان گیر کرده‌اند.

وی بیان داشت: اکنون رایزنی‌هایی با مسئولین دامپزشکی داشتیم که روز دوشنبه هفته پیش‌رو جلسه‌ای داشته باشیم و چالش‌ها را مطرح کنیم، امیدواریم که کمک کنند برطرف شود.

نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران درباره تغیبر قیمت کنسرو ماهی گفت: علیرغم همه مشکلات بواسطه تاکیدات مسئولین سندیکا درخواست کردیم قیمت کنسرو ۱۸۰ گرمی معمولی افزایش داده نشود و بنابراین تاکنون افزایش قیمت اعمال نشده یعنی مدت‌هاست که همان نرخ ۷۴۹۰۰ تومان اعمال می شود و امیدواریم تا ابتدای فصل صید قیمت روی همین رقم ثابت بماند و بعد زمانی که صید جدید ماهی باتوجه به میزان صید، تغییرات قیمت اعمال خواهد شد

تعطیلی کارخانه‌های تن ماهی بخاطر نبود ماهی

وی درباره توقف فعالیت کارخانجات تصریح کرد: در حال حاضر معدودی از کارخانجات فعالیت می‌کنند زیرا ماهی موجود نیست اکثر کارخانجات یا کاملا تعطیل و یا با ظرفیت پایین کار می‌کنند اما تعدادی که از پیشتر اقدام به واردات کرده و بخشی از ماهی‌ها را ترخیص کرده‌اند، فعالند و بقیه فعلا غیرفعال هستند که البته بخشی به این برمی‌گردد که ماهی داخل در این فصل صید نمی‌شود و تقریبا ما هر ساله این چالش را داریم. اما سعی می‌شود با واردات تا حد زیادی از چالش پوشش داده شود. امسال هم بانک مرکزی برای تامین ‌و تخصیص ارز مشکل ایحاد کرد و هم سختگیری‌های دامپزشکی و بویژه اداره کل دامپزشکی هرمزگان که به هیچ عنوان قابل توجیه نیست، چالش ایجاد کرد، حتی اگر نیت خیر هم داشته باشند ناآگاهانه در شرایط تحریم که صید صنعتی از یک کشور آفریقایی وارد می‌شود، معضل و مانع ایجاد می‌کنند.

بختیاری درباره مبادی واردات ماهی تن خاطرنشان کرد: قبل ار تحریم از بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا و همچنین کره جنوبی و چین واردات داشتیم اکنون شرایط به خاطر تحریم محدود شده و بیشتر واردات با دور زدن انجام می‌شود. بیشتر هم از دو کشور غنا و هندوستان و مقداری نیز آنهم بسختی از جزایر سیشل واردات انجام می شود.

 

انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
2
5
درود بر همکاران شایسته استان هرمزگان که جلو سود جویان می ایستند واجازه ورود محصولات بی کیفیت را به کشور نمی دهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
2
5
شناخت دقیقی از همکاران قرنطینه هرمزگان دارم و ایمان دارم هر سخت گیری که انجام می شود همسو با رسالت سازمان دامپزشکی و جهت حفظ امنیت غذایی و سلامت جامعه است.با این قیمت سرسام آور تن ماهی انتظار مردم این است که حداقل ماهی تن وارداتی کیفیت لازم را داشته باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
ما هم که اصلا شما رو نمی شناسیم
كارشناس صنايع غذايي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
0
4
درود
بنده بعنوان كارشناس صنايع غذايي شاهد تخلفات شركت هاي كنسرو سازي در توليد هستم بنظرم هرچه نظارت و كنترل ،طي پروسه خريد مواد اوليه شركت ها بيشتر و سختگيرانه تر اعمال شود بهتر است در نتيجه محصول سالم تري تحويل مصرف كننده خواهد شد
استفاده از ماهي با كيفيت پايين بجاي ماهي گيدر ،استفاده از روغن با كيفيت پايين ،آب اضافي در كنسرو و استفاده از گوشت با كيفيت پايين در كنار ماهيان وارداتي بي كيفيت به وفور مشاهده ميشود.
ضمن تقدير از زحمات سازمان دامپزشكي بايستي سختگيري بيشتري براي تاييد ماهي انجام شود و در مقابل زياده خواهي شركتها و سنديكا ايستاد سلامت مردم اولويت اداره نظارت ،سازمان غذا و دارو و دامپزشكي باشد .
دکتر مسلم رازقی دامپزشکی هرمزگان
|
Kenya
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
0
5
با سلام خدمت دست اندرکاران سایت وزین حکیم مهر و جناب بختیاری.
بنده سالهاست در اداره دامپزشکی هرمزگان خدمت میکنم و سابقه کار در واحدهای نظارت و قرنطینه را دارم. به جرات میتونم عرض کنم سالم ترین واحد ستادی اداره کل دامپزشکی هرمزگان قرنطینه می باشد و همه اعضای فعلی از شاگردان دکتر سیدعنایت الله موسوی هستند که اگه از ایشان بعنوان سالم ترین کارمند دامپزشکی نام ببرم، اغراق نکرده ام. در حال حاضر هم جناب آقای دکتر مرادی عهده دار این مسئولیت هستند که با راهنمایی های برادرانه دکتر فخرآبادی که البته این دو عزیز هم در راستای دکتر موسوی هستن، خدمات رسانی انجام می شود. حال اگر ترخیص محموله ای بدلیل مشکلاتی که یا صاحب کالا دارد و یا خود محموله مشکل دار باشد به درازا می کشد دیگر مقصر اداره نیست. دکتر مرادی عزیز بر سر سلامتی مردم قرعه کشی نمی کنند. طبق ضوابط برخورد می کند و البته با کسی پدر کشتگی هم ندارد.
انتقادی از سایت محترم حکیم مهر میکنم که امیدوارم منتشر کند. حکیم مهر در این رابطه یه مقدار نامهربانی به خرج داد. کاش قبل از انتشار این مصاحبه و رنجداندن همکارانی که در گرمای طاقت فرسا مسئولیت سلامتی مردم را عهده دار هستند، یک جواب هم از دامپزشکی هرمزگان میگرفت و در پی ایم مصاحبه، جواب دامپزشکی هرمزگان هم منتشر می کرد.
پاسخ ها
همکار شهرستان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
کاملا درسته کارمندان قرنطینه هرمزگان همه سخت گیر و کاربلد و متعهد هستن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
قرنطینه هرمزگان بعد از رفتن اجباری دکتر موسوی ............ به شدت ضعیف شده و این روند کاملا مشهوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
جناب دكتر گرامي
يك سوال ميشود جواب بدهيد پس سهميه هر ماهه همكاران اداره كل و شبكه ها با تعطيلي كارخونه تن ماهي چه ميشود .................... باز هم ممنون از شما دامپزشك فرهيخته كه عمر خود رو وقف استان هرمزگان كرديد اما در مورد رفتن اجباري دكتر موسوي بايستي عرض كنم ايشان مدت بيست سال در هرمزگان سالم و پاكدست كار كردند و احدي از ارگانهاي داخل و خارج دامپزشكي حتي يك مورد كوچك هم از دكتر موسوي نگرفتند ولي متاسفانه يا خوشبختانه فقط بخاطر اينكه .................. چاره اي ديگر جز انتقال اجباري دكتر نداشتند هرمزگان را از داشتن مدير توانمند و با سواد چون دكتر موسوي محروم كردند خيلي از اين افراد داشتيم كه يا اجباري رفتند يا مرحوم شدند يا از استان رفتند .....................
دکتر محمدی
|
Kenya
|
۰۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۶
1
4
غیر منصفانه ترین حرفهایی که میشد برای افزایش قیمت عنوان کرد رو در این مصاحبه خواندیم. قرنطینه هرمزگان پاک ترین و سالم ترین واحد اداره کل می باشد. لذا خواهش میکنم بجای بهانه گرفتن برای افزایش قیمت، دنبال رعایت ضوابط باشید تا سلامت مردم با چالش روبرو نشود.
حکیم مهر عزیز، یه کم بی مهری کردی. بیشتر توقع هم دلی می رفت.
نظر شما
ادامه