حکیم مهر: مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان گفت: برابر اظهارات متخصص کالبد شکافی تولهیوز دوم تلف شده لخته شدن شیر در دستگاه گوارش علت تلف شدن یوز دوم «ایران» است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «بهرام علی ظاهری» با بیان اینکه تولهیوزهای «ایران» روند رشد خوبی داشتند، گفت: از ابتدا یک دامپزشک و یک تیمارگر از سوی سازمان محیطزیست همواره در محل نگهداری تولهیوزها حضور داشتند که در روز بیست و هشتم اردیبهشتماه متوجه شدند که یکی از تولهیوزها کماشتها بوده و در زمینه دفع نیز دچار مشکل است که بلافاصله تیم دانشکده دامپزشکی که شامل متخصص داخلی دام کوچک و عضو هیئتعلمی دانشگاه سمنان است به محل نگهداری تولهیوزها اعزام شد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حضور این متخصص هر دو توله زنده بودند و درمانهای اولیه بالینی انجام شد و برای تشخیص علمیتر و نیاز به دستگاههای تخصصی مانند سونوگرافی که در استان سمنان وجود نداشت، تولهیوزها به کلینیک تخصصی در بیمارستان تهران که هماهنگیهای لازم انجام شده بود اعزام شدند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان گفت: اما متأسفانه یکی از تولهها در بین راه تلف شد و توله دیگر به کلینیک رسیده و اقدامات اولیه بالینی با دستگاههای مخصوص انجام شد و در حال حاضر نیز این توله توسط متخصصین در حال نگهداری است.
ظاهری گفت: برابر اعلام پزشک متخصصی که کالبدشکافی تولهیوز ایران را برعهده داشتند، علت مرگ لخته شدن شیر در دستگاه گوارش اعلام شده است.
وی گفت: حال توله سوم «ایران» در حال حاضر خوشبختانه خوب بوده و از سوی متخصصین در سازمان حفاظت محیطزیست در حال نگهداری است.
وی درباره عدم شیردهی «ایران» به تولهیوزها نیز گفت: عمل سزارین در زمان مناسب انجام شد چرا که امکان زایمان به صورت طبیعی وجود نداشت، لذا با آمادگی قبلی تمامی لوازم و تیم متخصص برای هر عملی مهیا بود و بلافاصله عمل سزارین انجام و زایمان به صورت موفقیتآمیز انجام شد اما متأسفانه «ایران» شیردهی تولهیوزها را نپذیرفت و ازاینرو بلافاصله شیردهی به صورت دستی آغاز شد .
امر لخته شدن شیر در معده تمامی حیوانات شیرخوار که به غیر از شیر غذای دیگری نمی خورد امری طبیعی هست در تمامی شیرخواران برای اینکه شیر قابل جذب شود ابتدا بر اثر آنزیم رنین شیر تبدیل به پنیر می گردد و سپس جذب می گردد . آنزیم رنین ویژه نوزادان هست و در حیوانات بالغ وجود ندارد . بنابراین پنیری شدن شیر در نوزادان امری طبیعی و لازمه جذب شیر هست . این موضوع را پیشینیان ما به تجربه دریافته بودند و از معده بره و بزغاله های نوزاد که تلف می شدند مایه پنیر بدست می آوردند .
باقیماندن حجم زیاد شیر و عدم هضم آن بوده
بهرحال بسی جای تاسف داره که اینقدر سطح علمی و آگاهی پایینه