کد خبر: ۶۹۱۹۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: آبله که از دوسه ماه پیش به جان حیات وحش بشاگرد افتاده، حالا شمار بیشتری از حیوانات بخصوص میش وحشی را درگیر کرده و نزدیک شدن این حیوانات به روستاها، بیم انتقال بیماری به دام‌های اهلی را بوجود آورده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، حیات وحش منطقه بشاگرد از حدود دو سه ماه گذشته تاکنون شاهد وقوع آبله در میان چهارپایان است.

اهالی بشاگرد شاهد میش‌های وحشی هستند که در مجاورت با روستاها، رفتار طبیعی ندارند و حیوان حتی رمق تکان خوردن در زمان بروز تهدید را نیز ندارد و نزدیکی این حیوانات به کانون‌های پرورش بز و گوسفند در منطقه بشاگرد نیز بر دامنه نگرانی‌های عمومی ناشی از سرایت بیماری از حیات وحش به دام‌های اهلی افزوده است.

در همین زمینه جانباز مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهار کرد: همه امور حیات وحش بر عهده اداره کل محیط زیست است و بلافاصله پس ارائه گزارش بیماری در منطقه بشاگرد از سوی محیط زیست، اکیپ‌های تشخیصی دامپزشکی استان به منطقه اعزام شدند و بیماری آبله تشخیص داده شد.

به گفته وی، تاکنون اکیپ‌های عملیاتی دامپزشکی در روستاهای منطقه حاضر شده‌اند و واکسیناسیون دام‌های منطقه در برخی از روستاها انجام و در برخی دیگر نیز در حال انجام است تا بتوانیم از سرایت بیماری از دام‌های وحشی به دام‌های اهلی پیشگیری کنیم.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
0
2
وقتی یهویی بدون برنامه مایه کوبی آبله بدون اطلاع رسانی مناسب حذف میشه نتیجش همینه.چند ده برابر شدن کانون های آبله در عرض یکسال با توجه به آمار جی آی اس
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
0
2
دوست عزیز وگرامی که خبر رو تهیه و انتشار میدهید دقت کنید بیماری غالبا از دام اهلی به حیات وحش منتقل شده! به علت خشکسالی های پیاپی و سرازیر شدن حیات وحش به سمت دامنه کوه ها و ابادی ها و همچنین تماس آن با دام هایی که واکسناسیون پراکنده و نامناسب دارند سال هاست انتقال بیماری های مثل ppr و آبله از نشخوار اهلی به حیات وحش باعث تلفات شده است. حال اگر واکسیناسیون مناسبی انجام میشد این بیماری ها ب خوبی کنترل میشدند.
نظر شما
ادامه