کد خبر: ۶۶۳۹۹
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تشریح کرد:
«دکتر علی‌صفر ماکنعلی» افزود: این سازمان در مدیریت یک سال اخیر کاری کرده است که دغدغه تولید مازاد واکسن در کشور ایجاد شده و امیدواریم در آینده نزدیک واکسن ایران به کشورهای منطقه صادر شود ...

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در اجلاس مدیران ادارات کل دامپزشکی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی‌فقیه در استان‌ها به تشریح تعدادی از 192 اقدام مهم سازمان دامپزشکی از سال 96 به این سو پرداخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علی‌صفر ماکنعلی» رئیس این سازمان روز یکشنبه 11 مهر 1400 در اجلاس ویدیوکنفرانسی مدیران ادارات کل دامپزشکی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در استان‌ها که با حضور «حجت الاسلام ربانی» نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و مدیران ستادی این سازمان برگزار شد؛ به بیان بخشی از اقدامات انجام شده در سالهای اخیر پرداخت.

ماکنعلی با بیان اینکه بیماری «تب برفکی» یکی از بیماری‌های مهم و فرامرزی ویروسی است که مدیریت و مهار آن به تنهایی از سوی یک کشور امکان‌پذیر نیست افزود: تا سال 96 وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور بارها توسط دستگاههای ذیربط نظارتی مورد سوال قرار می‌گرفتند، اما در نهایت در قالب یک برنامه حرفه‌ای و کلاسیک که بخشی از آن به صورت برنامه «اجرای اقدام به روش آماده باش» برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا شد، رکورد 40 ساله کاهش این بیماری شکسته شد.

ماکنعلی تاکید کرد: امروز برخلاف گذشته که در کمیت و کیفیت واکسن تب برفکی مشکل وجود داشت، مشکلی در این خصوص نیست و پیرو شرایط فراهم شده از سوی این سازمان در دامداریها محصولات لبنی ایران به بازارهای منطقه صادر می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این سازمان در مدیریت یک سال اخیر کاری کرده است که دغدغه تولید مازاد واکسن در کشور ایجاد شده و امیدواریم در آینده نزدیک واکسن ایران به کشورهای منطقه صادر شود.

ماکنعلی در خصوص واکسن بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» نیز افزود: بر اساس مناقصه 2 ماه پیش، دولت هر دوز را 465 تومان خریداری کرد، در حالی که پیش از این با دلار 3 تا 4 هزار تومان این واکسن 780 تومان خریداری می‌شد! به گفته وی نکته قابل توجه اینجاست که در شرایط سخت تحریم تولید این واکسن وارداتی افزایش یافت و تعداد کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از 3 رقمی به تک رقمی رسیده و هدف گذاری این سازمان برای 10 سال آینده ریشه کنی این بیماری است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به تلفات گسترده مرغ مادر و تخمگذار در سال 96 به دلیل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و افزود: در آن سال 26 میلیون و 200 هزار قطعه مرغ تخمگذار و یک میلیون قطعه مرغ مادر گوشتی به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معدوم شد؛ اما با اجرای برنامه ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در 4 نسخه متفاوت، این بیماری مهار و موارد آن با وجود پیگیری و تلفات شدید در کشورهای مختلف به شدت کاهش پیدا کرد.

ماکنعلی با بیان اینکه برای اولین بار بذر واکسن و آنتی ژن رصد و پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این دوره تولید شد افزود: یکی دیگر از اقدامات بسیار موثر طراحی، تدوین و ابلاغ برنامه ملی کاهش سالمونلا بود که میزان آلودگی از 35 درصد در مزارع مرغ مادر گوشتی ایران در سال 96 به کمتر از 5 درصد در 1400 کاهش یافته است.

ماکنعلی با بیان اینکه سالمونلا از عوامل خسارت‌آفرین به کاهش تولید است افزود: کاهش محسوس سالمونلا در واحدهای پرورش طیور نقش مهمی در کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک در صنعت طیور ایران خواهد داشت.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه با بیان اینکه از دیگر اقدامات مهم این سازمان این است که امسال برای اولین بار با اقدامات بهداشتی دامپزشکی و همت پرورش دهندگان میگو، وزن میگوهای برداشتی به 24 تا 25 گرم رسیده است، افزود: این در حالی است که پیش از این وزن برداشت میگو بسیار کمتر از این مقدار بوده و میگوها از افزایش وزن قابل توجهی برخوردار شده اند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی 8 میلیون تن شیرخام از دامداری‌های صنعتی، بیش از 2 میلیون تن گوشت مرغ؛ 1.2 میلیارد قطعه مرغ گوشتی، بیش از 600 هزار تن گوشت قرمز و بیش از یک میلیون تن تخم‌مرغ (3050 تن در روز) توسط این سازمان نظارت بهداشتی می‌شود افزود: اعمال نظارت بهداشتی این سازمان در سطح واحدهای پرورشی، کشتارگاهها و مراکز عرضه، موجب دسترسی مردم به فراورده خام دامی بهداشتی می‌شود.

ماکنعلی در ادامه با اشاره به کاهش محسوس بیماری تب مالت در کشور گفت: در حالی که در گذشته 20 میلیون دوز واکسن به گوسفندان زده می‌شد و ماندگاری آن هم حداکثر 4 ماه بود اعلام کرد: بر اساس برنامه‌هایی که با کمک موسسه رازی انجام شده است، واکسنی با استانداردهای بین‌المللی با عمر ماندگاری یک ساله تولید شده است.

ماکنعلی یکی دیگر از دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور را مدیریت بهداشتی زنبورستان‌های ایران ذکر و خاطرنشان کرد: نظارت بهداشتی بر یک میلیون کندوی زنبورعسل در کشور از طریق ادارات کل دامپزشکی در استانها از جمله خدمات قابل توجهی است که نقش مهمی در تولید سالانه 90 هزار تن عسل تولیدی در کشور دارد.

مراسم بزرگداشت هفته دامپزشکی در روز یکشنبه 11 مهر 1400 به صورت اجلاس ویدیوکنفرانس با حضور مدیران استانی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در استان‌ها و پرسنل این سازمان که بصورت آنلاین شاهد برنامه بودند برگزار شد.

 

انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
0
3
تازه این گوشه ای از دستاوردهای هست و همه اونها نیاز به زمان بیشتری برای بازگو کردن داره فقط محض اطلاع مازاد واکسن به دلیل عدم توانایی دامدار و مرغدار برای پرداخت هزینه واکسیناسیون است نه هنر کاهش بیماری ، نمیدانم چرا اجازه راستی آزمایی ......... نمی‌دهید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
کاهش بیماریها از جمله تب برفکی هم به دلیل راکد بودن بازار دام و طیور بخاطر بیماری کوید ۱۹ بوده نه بخاطر مدیریت درست. ولی نکته خوب اینه که کوید ۱۹ به ما نشان داد با قرنطینه کردن دامها و طیور می‌توان بیماریها را کم کرد. اجر ناخواسته بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
0
4
آیا واقعا ((واکسیناسیون آماده باش)) باعث کاهش تب برفکی گردیده
همانطور که دوستان سازمانی اطلاع دارند بر اساس طرح واکسیناسیون آماده باش اینکه اجازه داده می شود به گاوداری های شیری صنعتی ( حد اکثر جمعیت ۶۰۰ هزار راس ) تا واکسن بخرند و دپو نمایند .
کدام کارشناس داخلی یا خارجی می پذیرد این طرح باعث کاهش بیماری گردیده
دکتر عزیز پس تکلیف ۴.۵ ملیون راس گاو پرورش یافته در سیستم های نیمه صنعتی و سنتی که طرح در آنها اجرا نمی شود چیست . در این گروه نیز بیماری کاهش یافته
دکتر عزیز شما در جمعیت ۶۰ ملیونی گوسفند و بز واکسیناسیون آماده باش که ندارید پس چرا بیماری در این جمعیت کاهش یافته
پس تصدیق فرمایید که طرح مذکور هیچ تاثیری در کاهش بیماری نداشته
بلکه
- کاهش بیماری در کل منطقه پول سه تب برفکی
- عدم بروز جهش و تغییر سویه ویروس ( مستندات آزمایشگاه مرجع جهانی پربرایت ) در پول سه تب برفکی
- توقف کامل قاچاق دام از کشورهای همسایه به داخل کشور بدلیل کاهش ارزش پول ملی ( توقف ورود سویه های احتمالی به کشور )
- کاهش حمل و نقل دام بویژه گاو در کشور بدلیل شرایط کرونایی حاکم بر کشور ( توقف فعالیت مقطعی برخی میادین دام کشور ، کاهش مصرف گوشت بویژه گوشت گاو ناشی از گرانی ، محدودیت های کرونایی تردد در بین استان ها و غیره )
عوامل ذکر شده در بالا بعنوان مهمترین دلایل کارشناسی کاهش رخداد بیماری در کشور را می توان ذکر نمود .
متاسفانه در بررسی های علمی مشاهده میگردد اقدام سازمان دامپزشکی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در تغییر سیاست مبارزه با بیماری و کاهش پشتیبانی های حمایتی باعث گردیده تا پوشش واکسیناسیون در حال حاضر به کمتر از ۳۰ درصد در جمعيت گاوی و گوسفند و بز رسیده و این مسئله نشان دهنده اینکه خطر بروز اپیدمی بیماری حتی از سویه های درگردش ایران در نیمه دوم سال جاری یا ابتدای سال آینده جدی است .
لازم به ذکر است در بررسی سوابق مبارزه با بیماری در کشورهایی که بیماری را ریشه کن نمودند ، یا در حال ریشه کنی بيماري هستند و حتی بر اساس توصیه OIE و EU- FMD هیچکدام مبحث بسیار ساده مدیریتی تامین واکسن را بعنوان عامل اصلی در ریشه کنی در نظر نمی گیرند .
قطعا نظر کارشناسان با سابقه کشور مانند جناب آقای دکتر عطارد تاييد كننده اينكه ( واكسيناسيون آماده باش ) باعث کاهش رخدادهای فعلی نمی باشد .
لهذا از رياست محترم سازمان دامپزشکی کشور درخواست می گردد تا ضمن خودداری از ساده انگاری بیماری و برای جلوگیری از بروز فاجعه اپیدمی زینبار در آینده نزدیک ، اقدامات خود را مطابق اصول و مبانی علمی انجام دهند زیرا صنعت دامپروری کشور توانایی تحمل اپیدمی زیانبار دیگری ندارد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
بسیار عالی بیان واقعیت کردید دوست عزیز
ضمن اینکه تبدیل سازمان دامپزشکی با اون شرح وظایف بلند بالا به سازمان واکسن زدن به دام واقعا تاسف باره!
نقش دامپزشکی در امنیت غذایی
در اشتغال و کارآفرینی عموم افراد جویای کار
اصلا چند تا از این واکسن ها که شده کار اصلی دامپزشکی! را دادید به دانشکده های دامپزشکی پر تعداد کشور براتون ارزیابی کنند؟
امروز باید اون آمار را ارائه کنید نه آمار واکسن که ...............
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
0
3
کاش جناب دکتر در مورد منبع آماری کاهش تب مالت هم توضیح میدادن تا اونجایی که اطلاع داریم تب مالت افزایش پیدا کرده چه در جمعیت دامی وچه سطح جامعه و متاسفانه نتایج آزمایش ها خبری از کاهش بیماری ندارد آنچه که کمتر شده در بخش دامپزشکی رصد و پایش و ثبت نتایج آزمایش هست بله قطعا هرجایی نمونه برداری ،ثبت نتایج مثبت و ثبت بیماری کمتر باشه خوشبینانه ترین نتیجه در ظاهر کاهش بیماری است ......................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
0
1
اقای‌دکتر کشف اون داروهای تقلبی در کردستان رو عملکرد مثبت میدونید یا منفی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
2
0
در مورد کاهش موارد بیماری تب برفکی تا حدودی با سخنان جناب دکتر ماکنعلی موافقم اما دلیل آن را چیز دیگری می دانم.
یکی کاهش طبیعی وقوع بیماری و دیگری در دسترس بودن واکسن
بزرگترین کمکی که سازمان دامپزشکی به کنترل بیماری تب برفکی کرده خارج کردن انحصار مصرف واکسن آن از دست بخش دولتی و اجازه واردات گسترده واکسن بوده
اگر مسئولین سازمان دامپزشکی تصمیم بگیرند که فقط برای یک سال تمام ادارات دامپزشکی را تعطیل کنند و همزمان تمام حق و حقوق و اضافه کاری و پاداش و . . . پرسنل دولتی رابه حساب شان واریز کنند و با دخالت های بیجا و غیرکارشناسی شده تیشه به ریشه صنعت دامپروری کشور نزدنند شاهد رشد و پیشرفت کشور در زمینه کنترل بیماری های دامی خواهیم بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
0
1
این دستاورد که ناظر حقوق و مزایا رو باید دقیقا از همون مرکزی بگیره که داره نظارت می کنه رو چه طور توجیه می کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
دامپزشک ومسئول فنی بیکار شده از فارمتعهدس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
امار تعداد مسئولان فنی بهداشتی که دلسوزانه در مراکز تولیدی وکشتارگاه ها سالیان سال خدمت کردند وبا همه بی مهری ها جانانه از بهداشت وسلامت محصولات تولیدی دفاع میکردند ولی به مذاق کارفرما وصاحبان ثروت خوشایند نبود ودامپزشکی اقتدار واراده دفاع از انها را نداشت نیز میدادید که چگونه بعد از 18 سال بیکار وشرمنده خانواده خود شدند تنها به این دلیل که کارفرما از حضور متعهدانه وقاطعانه انها ناراضی بود واجازه تولید ومحصولات غیر بهداشتی وناسالم وکار غیر قانونی از طرف مسئول فنی به انها داده نمیشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
0
2
سلام
تا اونجایی که من خبر دارم بیماری در استان ما نزدیک به دو برابر شده است ..................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
0
2
......................
امروز ۹۰% واکسن موجود در باز وارداتی هست.
آنچه ما در عالم واقعیت داریم می بینیم.
نظر شما
ادامه