کد خبر: ۶۵۶۲۲
تعداد نظرات: ۱۱ نظر

حکیم مهر: یک کافه رستوران در کرمانشاه، بتازگی جهت جذب مشتری اقدام به فروش هشت پا، گوشت کوسه، خرچنگ و صدف کرده و با تبلیغات گسترده درحال معرفی این محصولات است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، سلامت افراد جامعه یکی از عوامل اصلی پویایی و توسعه آن جامعه است و برای تامین سلامت جامعه اصلی‌ترین عامل، غذای سالم و مطمئن است. غذای ناسالم موجب کاهش سلامتی و توانایی فرد شده و از نظر سلامتی باعث بیماری عده‌ای از افراد جامعه‌، و تحمیل هزینه‌های درمان بر خانواده را به دنبال دارد که این هزینه‌ها به دنبال هزینه‌های روحی و روانی باعث خسارت جبران‌ناپذیری برای جامعه می‌شود.

از نظر اقتصاد کلان کاهش توانایی افراد، بهره‌وری آنان را کاهش داده و مانع از شکوفایی استعدادهای فردی، نوآوری و کارآفرینی و خلاقیت می‌شود که همه این موارد موجب شده به غذا و چگونگی تهیه آن در سیاست‌های کشورهای مختلف توجه ویژه شود.

غذا هر ماده جامد یا مایعی است که بعد از ورود به بدن بتواند با تغییراتی که روی آن انجام می‌شود برای تولید انرژی جهت انجام فعالیت‌های مختلف بدن یا تنظیم اعمال حیاتی رشد و ترمیم بافت‌های فرسوده به مصرف برسد.

به دلیل نقش و اهمیت بالایی که غذا در تامین سلامت و شادابی انسان بر عهده دارد، از سال ۱۹۴۵ میلادی، روز ۱۶ اکتبر مصادف با ۲۵ مهرماه به نام «روز جهانی غذا» نامگذاری شده است.

باتوجه به اهمیت ویژه غذا، صنعت غذا در کشور با سرعت درحال پیش‌روی است، فضای مجازی و تبلیغات نیز باعث شده که یک فضای رقابتی در این صنعت ایجاد گردد. رستوران های زنجیره‌ای، فست‌فود، کافه‌ها و... هریک برای جذب مشتری و فروش بیش‌تر دست به ابتکار می‌زنند اما گاهاً این اقدامات برخلاف قوانین موجود اساسی و فقهی است که متأسفانه از چشم مسؤلین و نهادهای نظارتی نیز پنهان می‌ماند.

یک کافه رستوران در کرمانشاه، بتازگی جهت جذب مشتری اقدام به فروش هشت پا، گوشت کوسه، خرچنگ و صدف کرده و با تبلیغات گسترده درحال معرفی این محصولات است.

گوشت کوسه و سرو هشت پا نیز از منوی برخی از رستوران‌های کرمانشاهی سر درآورده است و برخی از فودبلاگرهای اینستاگرامی نیز به بررسی و طعم و مزه این دو غذا مشغول شده‌‌اند.

در شرع مقدس اسلام برای خوردن انواع خوراکی‌ها و حیوانات قوانین و ضوابطی مشخص وجود دارد که اساس این قوانین بر حفظ سلامت انسان‌ها است.

در حالت کلی بر طبق احکام دین اسلام تنها خوردن ماهی‌های پولک دار و میگو حلال بوده و سایر آبزیان حرام گوشت محسوب می‌شوند.

در روایتی محمد بن مسلم از امام باقر (ع) پرسید: برای ما ماهی می‌آورند که قشر (پولک) ندارد. امام فرمود: «هر ماهی که قشر دارد، بخور و هرچه که قشر ندارد نخور». منظور از قشر یا لایه، همان فلس و پولک است، چنان‌که در روایات آمده است.

مراجع عظام تقلید هم با استفاده از این روایات به بیان احکام آبزیان پرداخته‌اند. آنها می‌گویند: آنچه از روایات به دست می‌آید این است که گوشت حیوانات دریایی خورده نمی‌شود؛ یعنی خوردن آن حرام است، مگر آن نوع از ماهی که پولک (فلس) داشته باشد.

البته، میگو از این قائده‌ کلی استثنا شده است. در مورد حلیت میگو روایت خاصی وجود دارد که: «خوردن آن اشکال ندارد و میگو نوعی از ماهی است».

این رستوران خرچنگ و صدف را در منوی غذایی خود قرار داده و در صفحه اینستاگرامی خود نیز به تبلیغ سرو این غذا می‌پردازد.

همچنین در مورد حرمت خرچنگ روایت خاصی داریم که: «خوردن جرّی (نوعی ماهی) و لاک پشت و خرچنگ حرام است». بنابر این؛ لابستر، هشت‌پا و... تحت قائده‌ کلی حرمت باقی می‌مانند.

حال باید دید مسؤلین امر نحوه نظارت بر این واحدها را چگونه شرح خواهند داد. که البته از دستگاه قضایی انتظار می‌رود هرچه سریعتر نسبت به جمع آوری این دست از رستوران ها اقدام کند.



 
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
0
15
جهت حفظ سلامت جامعه لطفا واکسن وارد کنید. صمنا اجازه بفرمایید مردم هر طور میخوان زندگی کنن. از حکیم‌مهر هم گله مندیم بابت این خبرهای مفت و بیخودی
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۶
یعنی چی؟ هر چیزی جای خود را دارد. یعنی جامعه را رها کنیم و مردم مبادرت به اعمال حرام کنند؟ پس برای چی انقلاب کردیم؟ انقلاب کردیم تا جلوی این غربزدگی بایستیم و تغییر نکنیم.
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
نه خیر ناشناس عزیز، انقلاب کردیم تا یک عده را به قدرت برسانیم که هرکاری خواستند با ما بکنند و هر چه داشتیم از ما بگیرند. اشتباه میکنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
0
9
واقعا چه ربطی به بقیه داره خورد و خوراک مردم؟ کم مشکل و بدبختی داریم؟ یکسری مکانها و چیزها ممکنه گسترش فحشا کنه!! که مقابله با اونها قابل قبول هست، اما دست بردن در خورد و خوراک مردم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۴
1
5
بر طبق شرع مقدس اسلام در صورت ناچاری خوردن گوشت سگ و گربه هم حلال است .بگذارید ثروتمندان هشت پا بخورند تا فقرا قدرت خرید مرغ داشته باشند
مهرداد
|
Canada
|
۰۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
0
4
در اسلام فقط در مورد ماهی ها گفته شده که پولک داشته باشند در حالیکه طبق فتوای آیت اله خمینی, ماهی های خاویاری (که پولک ندارند) حلالند. "وشت کوسه هم طبق فتوای آیت اله خامنه ای حلال است و سالهاست که به عنوان فیله ماهی به فروش می رسد. هشت پا و خرچنگ ماهی نیستند و هیچ حدیثی در مورد آنها نیست و هیچ مجتهدی فتوایی بر حرام بودن آنها نداده که البته دلیلی هم وجود ندارد
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
1
3
باز دامپزشکی تو کاری که تخصص ندارع دخالت کرد. حکیم مهر عزیز شما نماینده دامپزشکی هستی یا فقها؟؟؟ الحمد لله بحث نظارت شرعی رو هم که از دامپزشکی گرفتن. الان شما چی کاره ای که در مورد سرو آبزی حرام خبر میزنی؟ سعی کن تو حوزه کاری خودت بمونی.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۶
6
1
مبادرت به کار‌ حرام و سرپیچی از از منویات رهبری و غرب گرایی عواقب سختی دارد. این رستورانهای غربزده را باید پلمپ کرد تا باعث اشاعه فرهنگ بیگانه نشوند. یکی دیگر از این افعال سگ کردانی است که جدیدا با فرماندهی کروهی از خارج از کشور‌سازمان‌هی شده برای تغییر و تهاجم فرهنگی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
کی به شما اجازه داده برای فرهنگ مردم تصمیم بگیری که دم از تهاجم فرهنگی میزنی؟؟؟ خیلی خوبه سرتون در لاک خودتون باشه و به کار مردم کار نداشته باشید، از کی تا بحال داشتن سگ و بردن به کلینیک دامپزشکی شده سگ گردانی؟؟ آیا سگ باید محبوس در یک قسمت خانه بماند و حق استفاده از هوای آزا را ندارد، برای حیوان خدا شما تصمیم میگیری؟
جانبخش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
0
0
چه جالب گرسنم شد
کارو
|
United States of America
|
۰۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
0
0
آنقدر گران است که اگر باز هم بود کسی نمیتوانست بخورد. به جای این کارها به درد واقعی مردم برسید. چار نفر هم هشتپا و خرچنگ بخورند به کسی برنمیخورد. واکسن، اجاره خانه، بیکاری، تورم، پولی کردن خدمات اجتماعی، اینها درد مردم است.
نظر شما
ادامه