کد خبر: ۶۲۷۰۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علیرضا اکبرشاهی» افزود: با توجه به اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل امکان‌پذیر نیست، لذا سازمان دامپزشکی قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می‌کند ...

حکیم مهر: مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل امکانپذیر نیست، لذا سازمان دامپزشکی قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می‌کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از رادیو گفت‌وگو، «دکتر علیرضا اکبرشاهی» در برنامه «گفتگوی علمی» عوامل ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی را از جمله عوامل ایجاد بیماری های مختلف در دام و طیور برشمرد و گفت: همه این عوامل جزو تهدیدات محسوب می شوند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور افزود: بیماری هایی که در طبیعت وجود دارند راحتتر کنترل می شوند اما دستکاری این بیماری ها و یا پخش عامدانه آن ها مسلماً کنترل بیماری را هم به مراتب سخت تر می کند.

وی اضافه کرد: دسته ای از بیماری ها در بدن برخی دام ها علائمی ندارند و صرفاً به عنوان ناقل و مخزن عمل می کنند.

اکبرشاهی با اشاره به اینکه کشورهای شرقی اطراف ایران مانند افغانستان و پاکستان عملکرد مناسبی در کنترل بیماری های دامی نداشتند، گفت: به عنوان مثال در پاکستان فقط 8 تا 10 درصد جمعیت دامی تحت کنترل قرار می گیرد و همین مسئله می تواند برای ما یک تهدید محسوب شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: تمام ادارات و مراکز زیرمجموعه سازمان دامپزشکی هرگونه تلفات و موارد غیرمتعارف در دام و طیور بومی و روستایی را به سازمان گزارش می کنند و رسیدگی می شود.

وی در بخش دیگر این برنامه علمی، عنوان کرد: یکی از منابع تهدیدات زیستی نوین، داروها و واکسن ها و اقلام بیولوژیکی هستند که ما وارد کشورمان می کنیم و سازمان دامپزشکی هم در این راستا به صورت تصادفی آزمایشاتی را انجام می دهد.

اکبرشاهی با بیان اینکه طبق برآوردها، حجم اقتصاد صنعت طیور ایران بعد از نفت در رتبه دوم قرار دارد، گفت: سالانه حدود یک میلیارد و 300 میلیون جوجه ریزی متفاوت در کشور اتفاق میفتد و 28 هزار واحد پرورش طیور نیز در کشور وجود دارد.

وی اضافه کرد: وجود پنج میلیون رأس دام سنگین و بالغ بر 60 میلیون رأس دام سبک در کشورمان طبیعتاً کنترل بیماری ها در این حجم و وسعت را تا حدودی دشوار می کند؛ ضمن اینکه عمده دام ها نیز در مناطق روستایی و با مدیریت های متفاوت پرورش داده می شوند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور، عدم همکاری دامداران با واکسیناسیون دام ها را از جمله مشکلات در این حوزه خواند و افزود: از طرفی نسل پرورش دهنده دام ها تغییر کرده و از طرف دیگر نیز این دامداران اطلاعی از بیماری ها ندارند و لذا واکسیناسیون را صرفاً نوعی هزینه قلمداد می کنند.

اکبرشاهی با بیان اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل کشور امکانپذیر نیست، گفت: از آنجایی که محدودیت در حمل و نقل دام باعث افزایش قیمت ها خواهد شد، لذا سازمان دامپزشکی در حوزه نقل و انتقال دام، محدودیت های بهداشتی را اعمال می کند و قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می کند.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
تعلونی دامداران و گوسفند داران
|
Germany
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
0
7
با سلام... ........................ دامداری با صنعت طیور خیلی فرق می کند... در طیور مافیایی هست و بهر طریقی تامین می شه... ولی عمده جمعیت دامی در مناطق روستایی و پرورش دیمی و غیر اصولی و همه افراد محروم وکم بضاعت هستند (از لحاظ خوراک و بیمه دام و واکسن بهادار و آب برق گاز کارگر و..) این دامداران در نهاده های خوراکی دامی خود با اینهمه گرانی مانده اند دیگر فکری نمی ماند بحال واکسن و بیماری و تلفات و خیلی مسائل دیگه .... با این شرایط پیش بینی می شه در آینده نزدیک خیلی نزدیک بدلیل بی برنامگی و عدم مدیریت جهاد در تامین نهاده های دامی، صنعت دام سنگین و سبک کشور رو به نابودی خواهد رفت جانم....
أشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
0
2
گواهي سلامت؟؟؟؟!يه تحقيق كنيد چجوري صادر ميشه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
0
3
پس جه جوری حقوق کارمنداش از همه کمتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
1
0
با سلام
البته بهتر بود گفتگویی که به آن اشاره شده کامل نقل میشد و بیانات مهمان دیگر برنامه نیز منعکس میگشت!!!
دکتر ایمانی مسائل مهمی را در حوزه تهدیدات نوین مطرح کردند که انتظار میرفت حکیم مهر آن را دنبال کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
0
1
درسته درسته. بعد ما متولی مرغیم خودمون کارمندا پول خرید مرغ نداریم. ....................
نظر شما
ادامه