کد خبر: ۶۲۴۵۰
تعداد نظرات: ۴ نظر
سرنوشت محموله ۳۲۰ تنی گوشتی که ۷ سال بلاتکلیف ماند:
«دکتر سید بهمن نقیبی» اظهار داشت: این آزمایشات زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور انجام خواهد شد. اگر آزمایشات تایید نشود، این محموله 320 تنی معدوم می‌شود ...

حکیم مهر: 7 سال پیش محموله 320 تنی گوشت گوسفندی از مغولستان وارد کشور می شود. در این 7 سال این محموله در گمرکات خراسان رضوی متوقف بوده است. هنوز دلایل دپو کردن این محموله مشخص نیست. آنچه مشخص است این است که اگر تکلیف این محموله سال ها پیش مشخص می شد، می توانست وارد بازار شده و به دست مردم برسد. سوال مهم تر این است که بعد از 7 سال سرنوشت این محموله چه می شود؟ معدوم خواهد شد یا به گفته مسئولین خوراک طیور یا سگ و گربه می شود؟

به گزارش حکیم مهر به نقل از رکنا، گفتگو با «دکتر سید بهمن نقیبی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور و «دکتر سیدعلی بابایی» مدیر کل دامپزشکی استان تهران را بخوانید:

دکتر نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در خصوص ماجرای محموله 320 تنی گوشت گوسفندی گفت: این محموله از کشور مغولستان سال ها قبل وارد کشور شده است. به خاطر ندارم دلایل این که تا به امروز متوقف شده است چیست. اما در طی این مدت در سردخانه ای در سرخس بوده است و چون در این مدت تعیین تکلیف نشد ،به تملک سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی درآمد، تا تعیین تکلیف شود.

این محموله 320 تنی پس از تایید آزمایشات خوراک مرغ تخم گذار و گوشتی می شود

وی در ادامه گفت: چون این محموله 320 تنی گوشت گوسفندی قابلیت مصرف انسانی را ندارد، با هماهنگی هایی که انجام شده است قرار است پس از آزمایشات به پودر گوشت تبدیل شود. سپس بعد از آزمایشات نهایی می تواند برای بخشی از خوراک طیور (پرندگان صنعتی مرغ تخم گذار و گوشتی) مورد استفاده قرار گیرد.

نقیبی درخصوص مضرات این محموله بعد از 7 سال گفت: جای نگرانی وجود ندارد. این محموله در این 7 سال گذشته در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد نگهداری شده است و بعد از آزمایشات نهایی در فرآیند پخت و حرارتی قرار می گیرد. بعد از نتیجه آزمایشات نهایی برای مصرف طیور استفاده می شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر 21 تن از این محموله به ورامین منتقل شده است و پس از آن که به پودر گوشت تبدیل شد، در فرآیند آزمایشات قرار می گیرد. پس از تایید آزمایشات لازم به چرخه مصرف می رسد.

اگر آزمایشات تایید نشود، محموله معدوم خواهد شد؟

نقیبی درخصوص زمان نگهداری گوشت قرمز گفت: اگر بخواهیم گوشت را تازه مصرف کنیم، در دمای یخچال 4 تا 8 درجه سانتیگراد برای گوشت گوسفند به مدت 3 روز و برای گوشت گاو به مدت 5 روز زمان مصرف داریم. اما اگر بخواهیم گوشت را به مدت طولانی مصرف کنیم، باید در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد و به مدت 12 تا 18 ماه بنا به جایی که تولید می شود، مصرف شود.

وی در آخر گفت: این آزمایشات زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور انجام خواهد شد. اگر آزمایشات تایید نشود، این محموله 320 تنی معدوم می شود.

این محموله 320 تنی پس از تایید آزمایشات خوراک حیوانات خانگی می شود

«دکتر سبدعلی بابایی» مدیر کل دامپزشکی استان تهران در خصوص ماجرای محموله 320 تنی گوشت گوسفندی گفت: تاریخ مصرف گوشت 320 تنی به دلیل این که منقضی شده بود و نزدیک به 7 سال در گمرکات خراسان رضوی متوقف بوده است، با هماهنگی سازمان مقرر شد به شهرستان ورامین منتقل شده و به پودر گوشت تبدیل شود زیرا گوشت در صورتی که در فضای استریل و عاری از میکروب هم نگهداری شود بعد از انقضای تاریخ مصرف دیگر کیفیت خود را از دست داده و برای انسان قابل مصرف نیست، مگر اینکه پس از آزمایشات مورد نیاز در چرخه غذایی حیوانات یا طیور استفاده شود.

وی در ادامه گفت: بعد از تایید آزمایشات، اگر مانعی برای مصرف وجود نداشته باشد، برای مصارف خوراک سگ و گربه به چرخه تولید می رود. در حال حاضر قسمتی از این محموله به شهرستان ورامین رسیده است و در فرآیند آزمایشات است. هنوز هم جواب آزمایشات مشخص نیست و بدون آزمایش هم قرار نیست جایی مصرف بشود. اما بعد از تایید اگر برای ما محرز شد که مصرف بدون مانع است، قرار است به مصرف خوراک پد برسد.

بابایی در آخر گفت: مردم نگران نباشند. در هر طیفی اگر قرار است مصرف شود، در قراری که با سازمان گذاشتیم این است که حتما بعد از آزمایشات لازم مصرف شد. طبق چیزی که به ما گفته شده است قرار است پس از تاییدیه به مصرف پِت (حیوانات خانگی) برسد.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
1
1
این گوشت که با بی توجهی سازمانهای مختلف و بی توجهی وارد کننده به این روز در امده است بایستی دادستانی ورود و برخورد نماید
این گوشت بهتر است برای گوشتخوران باغ وحشها و انواع سگ و گربه با تبدیل در کارخانجات مرتبط به مصرف برسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
1
1
کاش در خصوص این خبر توضیحات وارد کننده را نیز لحاظ میکردید بعید است که شخص واردکننده در خصوص محموله وارداتی خود کاری انجام ندهد و پیگیری نکند این گوشتهابخاطر تغییر مقررات ارزی بانک مرکزی و ناهماهنگی دستگهای دولتی موجب ضرر هنگفت به بخش خصوصی شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
0
2
اصلا گویا خراسان .............. نمیدونم چرا الان پروانه شرکت پخش دارو رو به کسی نمیدن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
0
1
اولا چرا تا الان مونده... مگه اونجا نظارت نمیشه؟!!
یه مغازه فکستنی رو ده بار زیر و رو میکنن، چطور اونا رو ندیدن؟؟؟؟ اصلا هم به قدرت و فشار ربطی نداره....

همونایی که تا الان نگه داشتن با یه تلفن می برن جایی که راحت بشه قطعه کرد و فروخت.
از الان گفتم تا یادتون باشه که بعدا تعجب نکنین
نظر شما
ادامه