کد خبر: ۵۲۴۷۲
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
 

حکیم مهر: روزنامه کیهان نوشت:

در شرایطی که دشمنان ملت ایران با تحریم‌های ظالمانه سعی در فشار بیشتر بر مردم را دارند، رئیس‌سازمان محیط زیست کشور از تلاش دامپزشکی برای خودکفایی کشور در محصولات دامی خشمگین شد!

عیسی کلانتری در مراسم روز ملی دامپزشکی خطاب به رئیس‌سازمان دامپزشکی کشور که در این جلسه مطرح کرد در گام دوم انقلاب خودکفایی را در همه محصولات مرتبط با دام اعلام خواهیم کرد، گفت:‌ «شما با چه استدلالی این حرف را می‌زنید، در حالی که کشور دچار کمبود آب است و تولید این محصولات نیاز به آب دارد!»

صحبت‌های معاون حسن روحانی در‌باره واردات در حالی مطرح می‌شود که کلانتری پیش از این حتی در مورد گندم نیز اعتقاد به واردات داشت؛ با این توجیه که آب کشور به‌اندازه‌ای کم است که باید تولید محصولات کشاورزی را بسیار محدود کنیم. معاون رئیس‌جمهور چندی پیش آرمان خودکفایی را به واسطه جو ابتدای انقلاب احساسی خواند!

وی پیش‌تر و در سال 1394 گفته بود: «همین الان آقایان هنوز دارند درباره خودکفایی در محصولات کشاورزی صحبت می‌کنند. برای نوشتن برنامه ششم دوباره موضوع خودکفایی را به میان کشیدند که من برگشتم به آقای نوبخت گفتم تو را به دین و ایمانت بگو این مزخرفات را کنار بریزند.»

جمله فوق در حالی از زبان این مسئول دولت روحانی مطرح شد که مقامات عالی‌رتبه نظام از ابتدای انقلاب تاکنون به خودکفایی و امنیت غذایی کشور با تولید محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی در داخل تاکید ویژه داشته‌اند. در این زمینه، امام خمینی فرموده بودند: «این محاصره‌ی اقتصادى را که خیلى از آن مى‏ترسند، من یک هدیه‏اى مى‏دانم براى کشور خودمان، براى اینکه محاصره‌ی اقتصادى معنایش این است که مایحتاج ما را به ما نمى‏دهند. وقتى که مایحتاج را به ما ندادند، خودمان مى‏رویم دنبالش‏.» (صحیفه‌ی امام، ج‏14، ص115و116)

البته «مزخرف» نامیدن طرح‌هایی که برخی دولتمردان با آن مخالف هستند مسبوق به سابقه است. چنانچه پیش از اظهارات کلانتری نیز عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهر‌سازی طرح مسکن مهر را که به خانه دار شدن میلیون‌ها ایرانی انجامیده بود، مزخرف نامید!

گفتنی است، رئیس‌سازمان محیط زیست که پیش‌تر سابقه وزارت کشاورزی و افزایش واردات را در کارنامه اش دارد، در شرایطی می‌گوید خودکفایی مزخرف است که حتی با پذیرش ادعای کمبود منابع، باز هم نمی‌توان به طور قاطعانه گفت که باید خودکفایی را کنار گذاشت.

در حقیقت باید از رئیس‌سازمان محیط زیست پرسید: در شرایطی که آمریکا به طور ظالمانه ما را تحریم کرده و از مبادلات اقتصادی ما جلوگیری می‌کند، آیا باید دست روی دست بگذاریم تا هر ضربه‌ای که آمریکا خواست بر ما وارد کند؟ از طرفی، آیا منطقی است که با رها کردن امنیت غذایی، راه را بر نابودی سلامت مردم باز کنیم؟

در این باره، علی ارجمند عین الدین، کارشناس مسائل تراریخته چندی پیش گفته بود: «در ژاپن برنج را 800 درصد گران‌تر از تراز جهانی تولید می‌کنند اما چون جنگ‌های گذشته را به یاد دارند، در همان کشور کالاهای اساسی‌شان را تولید می‌کنند تا در اقلام استراتژیک وابسته نباشند. گندم و کالاهای اساسی به هر قیمتی باشد به دلیل خصومت‌ها و تحریم‌های ظالمانه علیه ما باید در داخل تولید شود.»

متاسفانه مواضع سؤال‌برانگیز کلانتری منحصر به مورد بالا نیست؛ وی اصرار عجیبی در زمینه مصرف کالاهای تراریخته دارد، موضوعی که از سوی کارشناسان بسیار خطرناک قلمداد شده و می‌تواند زمینه‌ساز انواع بیماری‌ها باشد. در نمونه‌ای دیگر از این دست مواضع؛ در شرایطی که اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس اعتقاد دارند سازمان محیط زیست ابهامات شورای نگهبان در زمینه پیوستن به توافق نامه پاریس را برطرف نکرده، این سازمان اصرار سؤال برانگیزی بر تسریع در تصویب این موافقت نامه دارد!

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
4
12
بخدا این یکی را راست گفته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
اگه تو این مملکت یه نفر حرف درست و حقیقیت رو گفته باشه همین آقای کلانتری هست . بقیه مسئولان با کتمان حقایق ....................
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
راست یا دروغش مهم نیست
مهم اینه که دو تا مسئول خوب نیست اینقدر صریح تو روز جشن با هم در بیفتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
2
14
ظاهرا" معترضین به جناب کلانتری مشخص نکردند که با کدام آب و زمین مناسب می خواهند به خودکفایی برسند !!؟؟ البته در واقع درست آن است بگوییم با کدام مغز و استعداد علمی موجود در نهادهای مسئول می خواهند به خودکفایی برسند .
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
2
7
خودکفایی...!
یعنی بارندگی ها افزایش خواهد یافت!
یعنی سطح کشت سویا و ذرت افزایش پیدا می کند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
3
13
در این مورد حق با کلانتری است.
شاهین
|
Romania
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
10
2
حتی یه بچه هم میدونه که اگه کشوری در کالاهای اساسی و استراتژیک وابسته باشه و نتونه تولید کنه. دشمن با کوچکترین تحریم و فشار اونو از مردم بگیره و واردات انجام نشه مردم دیگه نون برای خوردن ندارن چون دیگه گندم در کشور نیست و باید وارد بشه. اونوقته که به راحتی قحطی میاد.
یه بچه هم درک میکنه اونوقت یه مشت دانشمند نمیفهمن این دو دوتا چهارتا رو.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
8
2
اگر کار دست آقای کلانتری بود
الان بایستی به دلیل وابستگی شدید کشور به واردات میلیون ها تن گندم در این شرایط تحریم نفتی و نبود دلار،
مردم ما نان خوردن نداشتند و شاید همان بحران گرسنگی و مرگ هزاران نفر ایرانی از گرسنگی در 100 سال پیش تکرار می شد!
مهدی
|
Latvia
|
۰۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
8
2
آقای کلانتری با مدرک مهندسی عمران فقط به فکر ............ هستند .از واردات گوشت تا واردات دانه های روغنی تا کشت فرا سرزمینی.
اگر تصمیم وزارت کشاورزی یک مملکت مثل ایران بر پایه کشت در کشور قراقستان و یا برزیل باشد دیگر نیازی به وجود چنین وزارت خانه ای نیست و کارها توسط اتاقهای بازرگانی قابلیت پیگیری دارد .نیازی به این همه خدمه نیست.
موضوع اصلی مدیریت منابع آب هست . همچنین مرتع داری جنگلداری و یا آبخوان داری طرحهایی است که باید شدیدا مورد توجه قرار بگیرد . این طرحها نیاز به سرمایه گذاری پیگیری و ثبات فکر و مدیریت در سطح عالی دارد .نه اینکه به یکباره بک فرد ....... و بی تخصص را مجری کنند.
اتفاقا صحبتهای رئیس سازمان دامپزشکی با شرایط فعلی کشور کاملا درست است . با کمبود شدید منابع غذایی در جهان و بروز جنگها و تغییرات اقلیمی جهان ما شدیدا نیازمند حفظ و مدیریت درست منابع خود داریم تا سال 2050 میزان غذای تولیدی جهان میبایست به دو برابر افزایش یابد . نقش دامپزشکی در حفظ جمعیت دامی ، امنیت غذایی ، و حفظ جامعه از بروز بیماریهای مشترک و نوظهور کاملا موثر و غیر قابل انکار هست . با این منظر برای بهبود جایگاه دامپزشکی و معیشت افراد شاغل در آن نیازمند دو دیدگاه در دو وزارتخانه هستیم .
1- نگاه سلامت محور با اولویت پیشگیری و تامین امنیت غذایی در وزارت بهداشت و درمان
2- نگاه تولید محور با اولویت مدیریت صحیح منابع آب در جهاد کشاورزی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
5
4
شهید تهرانی مقدم : “فقط انسان های ضعیف به اندازه ی امکاناتشان کار میکنند.”
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
2
10
هیچ کشور خودکفایی در جهان نداریم.فقط کشورهایی دنبال این سیاست کهنه و غلط هستند که دارای تفکرات ایدئولوژیک هستند و می خواهند دور خود حصار بکشند تا درون این حصار خودکشی کنند.تعداد این کشورها مثل کره شمالی و ایران بسیار اندک است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
1
4
کلانتری اگر خیلی هنرمنده محیط ایست !!! رو راست و ریس کنه که گندش همه جا رو برداشته!! کاملا" ضد دامپزشکی ..... بجای اینکه تو مناطق حقاظت شده وظایف خودشون رو انجام بدند ، چپ و راست به سازمان نامه میدن که اطراف اون مناطق را واکسینه کنند...انگار همه پیشگیری فقط واکسیناسیونه... و بعد تلفات رو هم میندازن گردن دامپزشکی!!!
نظر شما
ادامه