کد خبر: ۵۱۶۴۰

محققان با ایجاد تغییرات در فناوری کریسپر موفق شده اند برای نخستین بار در جهان مارمولک زال تولید کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، محققان بالاخره موفق شدند در خزندگان مهندسی ژنتیک اعمال کنند. آنها با استفاده از مهندسی ژنتیک برای نخستین بار به تولد مامولک های زال به اندازه انگشت اشاره انسان کمک کرده اند.

محققان حوزه ژنتیک به دلیل شیوه تولید مثل خزندگان در استفاده از ابزار «کریسپر» (CRISPR) روی آنها با مشکلاتی مواجه بوده اند. اما آنها با انجام تغییراتی در این روش توانستند ژن های  مارمولک ها را تغییر دهند.

دلیل تولید حیوانات زال با کمک مهندسی ژنتیک آن است که چنین جهش ژنتیکی به حیوان آسیب نمی رساند و در درجه دوم به درمان این اختلال در انسان نیز کمک می کند.

محققان دانشگاه جورجیا با تغییراتی در روش CRISPR  این آزمایش را انجام دادند.  آنها قبلا معتقد بودند این روش در خزندگان کارآمد نیست زیرا باید تزریق به صورت مستقیم به تخم های بارور شده یا زیگوت (یاخته تخم) تک سلولی انجام شود. اما باروری مارمولک در بدن او انجام می شود و غیر قابل پیش بینی است. اما با کمک روش جدید سرعت تولید تخم های مارمولک کند شد

در نتیجه محققان  غشایی شفاف روی رحم حیوان مشاهده کردند که به آنها اجازه داد تمام تخم های در حال رشد (از جمله تخم های بارور شده) را ببینند.

آنها تصمیم گرفتند شناساگر CRISPR را به تخم های بارور نشده در رحم تزریق کنند.

در نتیجه این فرایند بین ۶تا۹ درصد تخم های تولید شده  به تولد مارمولک های مهندسی ژنتیک شده منجر شدند

منبع: دیلی میل

 
نظر شما
ادامه