مسئول آموزش اداره کل دامپزشکی استان یزد بیماریهای انگلی و باکتریایی را مهمترین عوامل تهدیدکننده زنبورهای عسل و صنعت زنبورداری برشمرد و به نقش کارشناسان دامپزشکی در کنترل این بیماریها و ممانعت از خسارتهای اقتصادی به بهرهبرداران این بخش اشاره کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر حمید پورمیرزایی»
با بیان این که بیماریهای عمده زنبور عسل به دو نوع انگلی و باکتریایی تقسیم میشوند،
گفت: «نوزما»، «لوک آمریکایی» و «واروا» از جمله شایعترین بیماریهای تهدیدکننده
سلامت زنبورهای عسل هستند که هر کدام از روشهای گوناگونی شامل تغذیه با آب و غذای
آلوده، غارت کندوها، ملکه آلوده، نقل و انتقال کندوها، انتقال قابهای شفیره از
کلونیهای آلوده به کلونیهای سالم و همچنین رعایت نکردن نکات بهداشتی هنگام وارد
کردن بچه کندو به زنبورستان، قابل انتقال و انتشار هستند.
وی به ضررهای اقتصادی وارده به زنبورداران به عنوان یکی از
تاثیرات بروز بیماری در کلونیهای زنبور عسل اشاره و تصریح کرد: کارشناسان
دامپزشکی با پایش منظم بیماریهای زنبور عسل در مناطق مختلف نقش مهمی در پیشگیری
از بروز و شیوع این بیماریها داشته و به رونق صنعت زنبوداری و جلوگیری از خسارات
اقتصادی ناشی از تلفات زنبور عسل کمک میکنند.
این مسئول زنبور عسل را در طبقه یک فراورده خام تحت پوشش
برنامه های
کنترلی و پیشگیرانه قانون سازمان دامپزشکی عنوان کرد و گفت: کنترل بیماریهای آن
نیز توسط کارشناسان دامپزشکی انجام و به نوعی کارشناسان دامپزشکی حافظ سلامت صنعت
زنبور داری و محصولات آن در استان هستند.
پورمیرزایی در پایان به زنبورداران توصیه کرد که با حفظ
ارتباط خود با کارشناسان دامپزشکی و رعایت دقیق توصیههای آنان و فراهم آوردن
شرایط بهداشتی، ضمن تضمین موفقیت شغلی خود، محصولی سالم و با کیفیت را به مصرفکنندگان
ارائه دهند.