معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: مرغی که در وزن و سن پایین کشتار میشود هم سالمتر است و هم از لحاظ اقتصادی هزینه کمتری برای تولید آن صرف میشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «سید احمد زکریایی نژاد» در جلسه مشترکی که با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی و دانشگاه کردستان به منظور بررسی علمی تولید و عرضه مرغ سایز در واحدهای تولیدی استان برگزار شد اظهار کرد: با کاهش سایز مرغ هزینه مصرف نهاده و هزینه انرژی در واحد تولیدی کم شده و تعداد دوره پرورش افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه با کاهش زمان پرورش مرغ در مرغداریها، مصرف آنتیبیوتیک ها کاهش چشمگیری خواهد داشت و مرغ سالمتری در دسترس مردم قرار میگیرد تاکید کرد: با تولید مرغ سایز کوچکتر میتوانیم در زمینه صادرات مرغ فعالیت بیشتری داشته باشیم.
ذکریای نژاد افزود: در این طرح، سن کشتار ۴۲ روزه و وزن استاندارد، ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، با بیان اینکه تردیدی نیست که گوشت مرغ جایگزینی سالم و مناسب برای گوشت قرمز است، خاطرنشان کرد: گوشت مرغ یکی از مهمترین مواد غذایی محسوب میشود که سرشار از پروتئینهای مختلف است.
زکریای نژاد شاخصترین و پویاترین صنعت استان کردستان را صنعت مرغداری دانست و تاکید کرد: باید از این صنعت حمایت بیشتری کنیم.
کاهش سایز مرغ برای تولیدکننده و مصرف کننده توجیه اقتصادی لازم را دارد
در ادامه این جلسه «دکتر قادرزاده» دکترای اقتصاد کشاورزی و مدرس دانشگاه کردستان گفت: طرح مرغ سایز دارای مزایای خاصی است و برای تولید کننده و مصرف کننده میتواند توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد.
وی اظهار کرد: با کاهش دوره جوجهریزی و افزایش تعداد دوره صرفه اقتصادی مناسبی نصیب تولیدکننده و مصرفکننده خواهد شد.
قادرزاده خاطرنشان کرد: در این طرح کیفیت گوشت مرغ افزایش پیدا میکند و خطر ابتلاء به برخی از بیماریها پایین میآید.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در سن بالا بعضی از بیماریها در سطح مرغداری شیوع پیدا میکند پس هرچه مرغ در سن پایینتری کشتار شود گوشت آن سالمتر است.
دوما معمولا گله هایی که در سن پایین به بیماری میخورند رو میفرستند کشتارگاه نه مرغ سالم رو.
مردم به فکر سیر شدن شکم زن و بچه هستند کیفیت رو کی نگاه میکنه اصلا !