کد خبر: ۴۰۴۰۸
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران:
«دکتر ناصر نبی‌پور» افزود: حالا که شما دکتر رفیعی‌پور را متهم کرده‌اید، آیا به او پول یا نیرو داده‌اید یا نیروی انتظامی در نظارت و کنترل جاده‌ها ایمن و دقیق عمل کرده است که او را بازخواست می‌کنید؟
 

حکیم مهر: در حالیکه همه ما از سالیان دور می دانستیم آنفلوانزای پرندگان سایه ای وحشتناک و پایدار در صنعت مرغداری ایران انداخته و هر لحظه به اوج خود نزدیک می شود، با این حال در پیشگیری و اعلام و درمان و جلوگیری از توسعه آن به هیچ وجه صحیح و گروهی عمل نکردیم و همچنان شاهد تصمیمات اشتباه در خصوص مبارزه و جلوگیری از آن هستیم .

به گزارش حکیم مهر به نقل از ITPNews ، امروز ما نتایج تصمیماتی که سازمان دامپزشکی در خصوص معدوم سازی مرغ های تخم گذار در چند ماه گذشته گرفته را به صورت واضح و روشن در قیمت تخم مرغ می بینیم .

اما آیا به راستی مقصر سازمان دامپزشکی است ؟ آیا سازمان دامپزشکی در خصوص اعلام ورود آنفلوانزای پرندگان به کشور، پیشگیری آن و درمان آن، درست عمل کرده است؟آیا صنعت تولید تخم مرغ ایران جان خواهد گرفت؟ آیا در حالیکه مسئولین جهادکشاورزی علی الخصوص روابط عمومی و معاونت های مربوط به امور دام و طیور سینه بالا می انداختند و در هر سمینار و نشست و جلسات داخلی و بین المللی از رتبه ایران در زمینه تولید تخم مرغ می گفتند و با صدای محکم از رقابت با ترکیه جهت به دست آوردن بازار مصرف تخم مرغ منطقه (عراق و افغانستان) صحبت می کردند و در حال مقایسه خود با ترکیه بودند، هم اکنون که ما یکی از واردکنندگان تخم مرغ از کشور ترکیه شده ایم، نگاهی مدیرانه و مدبرانه در این باب دارند؟

در خصوص این بلای طبیعی که در سراسر دنیا گسترده شده است و هر کشوری برای خود تجاربی به دست آورده است مصاحبه ای داشتم با «دکتر ناصر نبی پور» رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران که یکی از پیشکسوتان مدیریت در صنعت تخمگذاری کشور و یکی از تولیدکنندگان تخم مرغ در ایران می باشند.

دکتر نبی پور در ابتدای سخنان خود در خصوص مقصر بودن سازمان خاصی می گوید: سازمان دامپزشکی، یک بخش کوچکی از یک پازل بزرگ مبارزه با آنفلوانزا می باشد. یک جایی داریم به اسم وزارت جهاد کشاورزی و اطرافش هم چیزهای دیگرند. اصل قضیه، عدم باوری است که مسئولان مملکت ما چه ستاد بحران و چه سازمان های مقابله ای دیگر دارند و خیلی مسائل را در خصوص اوضاع وخیم این مشکل باور ندارند . سازمان دامپزشکی در فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۶ رسما به ارگان های مرتبط اعلام کرد که بحران آنفلوانزا شدید خواهد بود اما کسی این موضوع را جدی نگرفت و بودجه ای برای این کار تعیین نکرد .

وی گفت: تنها سازمانی که همه پرسنل آن تحصیل کرده اند، سازمان دامپزشکی است‌. اینها پیش بینی و اعلام کرده بودند و درخواست بودجه کرده بودند تا اگر واحدی درگیر شد، بدانیم چکار بکنیم. اما اولین واحدی که در قزوین مبتلا شد، حتی پولی وجود نداشت تا گونی بخرند .

نبی پور افزود: وقتی که شما پول ندارید و پیش بینی هم نمی کنید، آخر عاقبتش همین است. یعنی ما از سال ۸۹ به بعد همیشه باید پیش بینی کنیم که آنفولانزا وجود دارد و خواهد داشت؛ همان طور که دنیا هم پیش بینی کرده است .

رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران تصریح کرد: در حقیقت سازمان دامپزشکی، کارش را کرده و وظیفه اش را انجام داده است و این سایر ارگانها هستند که کوتاهی کرده اند. من در جلسه ای در مجلس گفتم که حالا که شما دکتر رفیعی پور را متهم کرده اید، آیا به او پول یا نیرو داده اید یا نیروی انتظامی در نظارت و کنترل جاده ها ایمن و دقیق عمل کرده است که اورا باز خواست می کنید؟

وی در ادامه گفت: امروز اگر مرغداری مرغش را بیمه تکمیلی هم بکند زمانی که اعلام می کند که مرغ من درگیر شده، و بیمه نمی خواهد که پولش را بدهد، مرغدار هم همکاری نمی کند، مرغدار هم از داروهای غیر مجاز استفاده می کند و مرغ را تا روز آخر نگه می دارد و تخم مرغ آلوده، دانه و شانه را هم وارد بازار می کند. و در نهایت و در زمانی که دیگر قادر به کنترل نشد، تازه می رود و اعلام می کند .

دکتر نبی پور ادامه داد: امروزه اوضاع به گونه ای شده که دیگر نمی توانیم درباره آنفولانزا کار دیگری بکنیم. در سال۸۹ و ۹۴ می توانستیم اما اکنون به دلیل نبود پول و بودجه، کاری از دستمان برنمی آید .

وی در ادامه اظهار داشت: در سال۹۴ پروتکل های جهانی را در تهران اجرا کردند و معدوم سازی انجام شد. در نتیجه استان تهران، کنترل شد؛ ولی نبود بودجه باعث شد که شعاع سه کیلومتری به یک کیلومتر و سپس ۴۰۰ متر و سپس خانه به خانه برسد. یعنی الان اگر در مرغداری شما چهار سالن درگیر شود ،می گویند الان شما آن چهار سالن را معدوم کن تا بعد ببینیم چه می شود.در حالی که به طور قطع می دانیم که بقیه هم درگیر می شوند. در نتیجه ویروس را پخش کرده ایم و لود ویروس در کشور ما بالا می رود .

وی در خصوص تجربیات سایر کشورها به بنده اعلام داشت: در استانبول در سال ۲۰۱۵میلادی، ۵۹ میلیون پرنده را معدوم کردند و باوجود اینکه در آنجا بیمه معنایی نداشت، برای هر قطعه ۱۶ دلار دادند و جاده ها را تغییر دادند و باتلاق های اطراف را خشک کردند .

دکتر نبی پور مقصر را یک سازمان یا یک جریان نداست و اعلام کرد: مقصر، کل حاکمیت است که این اوضاع را ایجاد کرده و در چنین شرایطی ۳۰ میلیون قطعه معدوم سازی ما ،۴۰ میلیون قطعه می شود. اگر آقای دکتر خلج در زمان ریاست خود که می بیند با وجود اعلام زودهنگام خطر به ایشان نمی دهند، استعفا بدهد، یا چند نفر دیگر استعفا بدهند، در این زمان وزیر جهاد کشاورزی و بازرگانی به فکر می افتند که بودجه را تامین کنند و متوجه می شوند بحث جدی است.

رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران افزود: ما از نظر اوضاع فعلی آنفولانزا، دارای یک فاجعه بزرگ هستیم و فاجعه ای بزرگتر نیز در پیش داریم. در استان قم تا هفته آینده هیچ مرغی باقی نمی ماند.سپس به سمت اصفهان می رود و میزان درگیری به ۳۰ میلیون می رسد.

وی تصریح کرد: اینکه می گویم ما در تهران کانون نداریم، به دلیل این است که مرغی نداریم که کانون داشته باشیم. وقتی جایی تخم مرغ تمام می شود، هجوم می آوریم به جایی که تخم مرغ زیاد است و همین عوامل مکانیکی بیماری را منتقل می کنند‌. استان سمنان زمانی ۲۸۰تا۳۰۰هزار مرغ داشته است اگر آنفولانزا به آنجا برسد، همه را سه روزه نابود خواهد کرد .

وی در خصوص این سئوال که آیا شما به عنوان یک تولید کننده که در این زمینه مشغول به فعالیت هستید، سال آینده هم اقدام به جوجه ریزی می کنید؟ گفت : خیر، به طور قطع ما جوجه های تخمگذار را نمی ریزیم و چون بیمه تکمیلی به ما پول کافی نمی دهد ، از فروردین تا آبان ماه، فقط برنامه ریزی پولت مان را کرده ایم .

نبی پور در خصوص حل مشکل آنفولانزا گفت: ما در این مملکت سیاست زده، نمی توانیم تصمیم جدی بگیریم .چرا وقتی آنفلوانزا دیده می شود، اعلام نمی کنید؟

رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران افزود: حتی سازمان دامپزشکی به وزیر نامه زد که اعلام بکنید اما آنها هم سیاسی کاری می کنند و اعلام نمی کنند .

وی تصریح کرد: شما می پرسید که آقای روحانی از دامپزشکی خرده گرفتند که چرا صریحا اعلام نمی کنید. اگر اعلام می شد، مطمئنا خسارت کمتری داشتیم. اما من به شما می گویم که آقای رئیس جمهور زمانی که کار بیخ پیدا کرده بود و چاره ای وجود نداشت دیواری کوتاه تر از سازمان دامپزشکی پیدا نکردند و مجددا اعلام می کنم که در زمان دکتر خلج به ایشان گزارش داده شده بود.

نبی پور در دامه گفت: معاونت امور دام، متولی تولید است و سازمان دامپزشکی، متولی بهداشت است‌. یکی می گوید بریزید و یکی می گوید نریزید! نمی شود بهداشت را از تولید جدا کرد .

وی اعلام داشت: صنعت تخم گذار محکوم به فناست. ما در جلسات به این نتیجه رسیدیم که باید واکسن بزنیم اما باز هم مشکل داریم. کشورهایی مثل چین،حداقل ماهیانه گله هارا پایش می کنند و ویروسهای داخل منطقه را هم پایش می کنند تا ببینند که تغییر می کند یا نه؟ اما ما چنین برنامه هایی نداریم. این طور که پیش می رود، ما یک کشور واردکننده تخم مرغ می شویم. وقتی ویروس به این شدت همه جای مملکت را گرفته،قطعا سال دیگر هم درگیر است. حداقل۶۰ تا ۷۰ درصد مرغداری های تخم گذار که قرنطینه را به نحو احسنت در سطحشان انجام می دادند، درگیر شده اند .

نبی پور در پایان گفت: گله هایی را داریم که ورودیشان با ازن و لیزر ضد عفونی میشود اما باز هم درگیر شده اند . ویروس در مملکت ما دیگر بومی شده است. باید از کارشناسان چین و پاکستان و هنگ کنگ دعوت شود و پایش انجام شود .

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
1
2
سلام،اگر منظورتان از تحصیلکرده داشتن مدرک است با شما موافقم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
اگر رئیس سازمان که هیچ وزیر یا رئیس جمهور را هم برکنار کنید اصل مشکل پابرجاست سازمان دامپزشکی اداره ثبت احوال نیست افزایش اعتبار هم معنایی ندارد فقط باید چک سفید امصاء در اختیارش باشد تا بتواند ضربتی عمل کند برای این کار هم می بایست حداقل با معاون رئیس جمهور حلسه بگذارد وزیر هم بغیر از مانع تراشی کار دیگری بلد نیست واصلا تخصص آن را ندارد اگر نتوانستند خسارت را کاهش دهندسازمان دامپزشکی را با لودر با خاک یکسان کنید
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
1
0
ممنون از نظرلطف شما عزیز ولی تحصیل کردن درکشورهنروارزش نیست واین را تجربه چند ده ساله اخیر نشان داده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
سالیان سال است که دامپزشکی دیده نشد. نه اهمیتی به ان داده شد و نه بسیاری انسانهای ناشایسته در دل دامپزشکی به دلیل فرار از مسولیت خواستند که دیده شوند و بار مسولیت به عهده شان گذاشته شود. سیل فارغ التحصیلان بیکاری که میتوانستند نقش مهمی در کنترل و بهداشت کشور داشته باشند نادیده گرفته شدند. افراد شایسته و دلسوزی در دامپزشکی که دیده نشدند. وزیر کشاورزی که نه مدرک کشاورزی دارد و اگر هم میداشت باز هم با دامپزشکی سنخیتی نداشت. ویروس ها کارشان را بهتر از آدمها انجام میدهند‌. با آرزوی ویروسها و بیماریهای مشترک و غیر مشترک بیشتر برای همه کسانی که بینا بودند و خود را به کوری زدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
وزیری که اطلاعاتی در مورد بیماری آنفولانزا ندارد و در جلسه رای گیری مجلس اعلام می‌کنه درسته بنده رشته تحصیلیم ارتباطی با جهاد کشاورزی نداره ولی عوضش بنده کشاورز‌ زاده هستم و از دوران کودکیم با باغ و مزارع ارتباط داشتم و صرفا مسله تجربه کار در باغ رو مطرح می‌کند آیا با این شرایط ودیدگاه امیدی به پیشگیری از آنفولانزا هست بعدشم خود سازمان دامپزشکی هم ایراداته بزرگی دارد درست هست که افراد شاغل با سوادی در آن سازمان مشغول هستن ولی کدامیک از آنها دوره پیشگیری درمان و مبارزه با بیماریها رو آموزش دیده اند بهتر هست سازمان دامپزشکی افرادی را جهت آموزش مبارزه با بیماریها به کشورهایه مطرح جهانی که در مبارزه با بیماری کار کرده اند بفرستد یا اینکه از آنها جهت مشاوره دعوت به عمل آورد در ثانی هر کسی که مدرک دکتری عمومی دامپزشکی دارد نباید در مورد طیور نظر بدهد بلکه متخصص طیور که تخصص آن را دارد اعلام نظر کند مگر در پزشکی کدام پزشک عمومی به خودش اجازه اعلام نظر میدهد!؟
ناشناس
|
-
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
گر آقای دکتر خلج در زمان ریاست خود که می بیند با وجود اعلام زودهنگام خطر به ایشان نمی دهند، استعفا بدهد، یا چند نفر دیگر استعفا بدهند،


اینقدر دلاور داریم که اگر رییس سازمان هم استعفا بدهد با انگیزه فراوان و با ادعای زیاد اعلام آمادگی کنند. اما راه حل خوبی است. دیدید که آقای دکتر هاشم زاده کمی مقاومت کرد چه کسی اعلام آمادگی کرد برای جایگزین شدن ایشان ( البته منظور شخص حقیقی رییس محترم کنونی موسسه نبست. شاید ایشان در رشته مرتبط با خود لیاقت بالاتر از این ها را داشته باشندو انشالله در همین کار هم بر اساس اتفاق موفق باشند). جناب آقای دکتر نبی پور این دیک برای مسئولین دامپزشکی همیشه روی آتش گرم و گرم، و درش هم باز باز است. درونش هم قربانی ها رو میریزند و هم حذفی ها را.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
وقتی .... میفرمایند" بدون بودجه هم وظایفمون رو انجام میدیم."
تا رضایت.. .کسب بشه اوضاع از این بهتر نخواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
براستی فکر می کنید تغییر رییس سازمان کافی است، تا استانها درست نشوند کاری از پیش نخواهد رفت در استان ما یک تیم هستند که بدلیل وابسته های مطرح و مهمی که دارند پیوسته تمام مدیریت در دست این افراد است، و فقط چرخش می کند مثلا فلان فرد تا دیروز رییس نظارت بود حالا شده رییس آزمایشگاه و همینطور سالهاست که مدیریت های استانی بین همین چند نفر موروثی شده و می چرخد حال آنکه در استان نیروهای تحصیل کرده و با تجربه کم نداریم ولی فرصت و اجازه وجود پیدا نمی کنند .حال شما فکر می کنید نتیجه امر چه خواهد شد. خانه از پایبست ویران است خواجه در بند نقش ایوان است.
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
مشکل در این است که مسولین جهاد علمی در رابطه با دامپزشکی و بیماریها ندارن و در جلسات هم چون دامپزشکی زیر مجموعه آنهاست ( البته تحصیلات بالاتر) به همین دلیل یک حس غرور به عزیزان جهاد دست میدهد و فکر میکنن بیشتر بلدن و مسایل را جدی ن میگیرند تا به بحران برسیم . بنابراین دامپزشکی یا باید مستقیما زیر نظر ریاست جمهوری باشد یا زیر نظر وزارت بهداشت که فکر میکنم گزینه اول بهتره یا باید حتما وزیر جهاد یک دامپزشک باشد ( که بعید میدانم اجازه بدن ) . در هر صورت این مشکلات در دامپزشکی بدبخت هیس شما در نظر بگیرید مسولین فنی بهداشتی ما نماینده سازمان دامپزشکی هستند ولی حقوقشونو از شرکت میگیرند یا با حقوق پایین تن به کار میدن . در اینصورت چگونه میتونند نظارت کنن و هر چی هم گفته میشه کسی توجه نمیکنه سازمان دامپزسکی هم زورش نمیرسه تا ببینیم کی در این مسله نیز به بحران میرسیم .
محمد مهدی
|
Slovenia
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
این انتظار نا بجایی است که فقط دامپزشکی باید بیماری راکنترل کند چنانچه دیگر ارگانهای مربوطه (نیروی انتظامی ودادگستری و صدا و سیما و..... )
وظایف خودرا در زمان شیوع بیماریها انجام ندهند بروز بحرانهای این چنینی غیر قابل تصور نیست همیشه چنین بوده دامپزشکی باید پاسخگوی کم کاری سایر ارگانها باید باشد
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
متاسفانه مسئولین فعلی سازمان توان علمی و اجرایی مقابله با بیماری آنفلوانزا را ندارند.بجای ریشه کنی در شعاع کانونی ، کشور را در مقابل بیماری تسلیم کرده اند و به دنبال واردات واکسن هستند.
امیرعلی عظیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
الان بهترین فرصت است تا سازمان همانند وزارت بهداشت هم بودجه کافی و هم نیروی کافی جذب کند ....البته اگر مدیرانش کاردان و تنگ نظر نباشند
نظر شما
ادامه