کد خبر: ۳۵۴۵۷
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داد:
«دکتر مهدی خلج» افزود: ویروس عامل تب کریمه کنگو قابل حذف نیست و در طبیعت به پایداری رسیده است ...
 

حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور از فعال شدن شورای ساماندهی کشتارگاه ها در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، «دکتر مهدی خلج» اظهار داشت: شورای ساماندهی ارتقای کیفیت ساختار بهداشتی کشتارگاه‌ها به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام در استانداری سراسر کشور ایجاد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه شورا‌ها جلوگیری از کشتار غیرمجاز و غیربهداشتی دام در کشور است، افزود: از آنجا که یکی از مهمترین راههای انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام کشتار غیر بهداشتی است، بنابراین نظارت بر کشتارگاه‌ها و تشویق سرمایه گذاران به احداث کشتارگاههای صنعتی از اولویت‌های سازمان دامپزشکی کشور است.

وی گفت: کشتار دام در مکان‌های غیربهداشتی و قطعه بندی گوشت در این شرایط یکی از عوامل شیوع بیماری از جمله بیماری تب کریمه کنگو است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: شوراهای ساماندهی ارتقای کیفیت ساختار بهداشتی کشتارگاه‌ها در سراسر کشور از کشتار غیربهداشتی و فعالیت کشتارگاههای غیرمجاز جلوگیری خواهند کرد.

خلج از شهروندان و روستاییان خواست از ذبح دام در مکان هایی غیر از کشتارگاههای مجاز خودداری کنند.

وی گفت: بیماری تب کریمه کنگو به راحتی از دامی که مبتلا بوده از طریق خون و جگر آن قابل انتقال است.

ویروس CCHF  در جگر دام حدود ۴۰ روز باقی می‌ماند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ویروس بیماری تب کریمه کنگو در جگر دام حدود ۴۰ روز باقی می‌ماند، بنابراین از خوردن جگر نیم پخته و خام جدا خودداری کنند.

خلج گفت: سازمان دامپزشکی مانند سال­های گذشته دستورالعمل سم­پاشی را برای مقابله با انگل‌ها و کنه‌ها در مناطق مختلف کشور اجرا کرده است.

وی افزود: گرچه اعتبارات سازمان دامپزشکی محدود است و قیمت سم مخصوص مقابله با کنه‌ها و انگل‌ها نیز بالاست، سازمان دامپزشکی سم مورد نیاز را خریداری و برای مقابله با این عوامل بیماریزا دام‌ها و جایگاه‌های استقرار آن‌ها را در مناطق مختلف کشور سم پاشی کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در مناطقی که تلفات انسانی ناشی از بیماری تب کریمه کنگو گزارش شود، گروه­های سازمان دامپزشکی تمرکز بیشتری برای سم پاشی دارند.

تخصیص اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای مبارزه با بیماری‌های دامی، در صورت تصویب مجلس

خلج افزود: برای اجرای برنامه مبارزه با بیماری‌های دامی و انگل‌های خارجی سال گذشته اعتباری معادل ۶۶ میلیارد تومان اختصاص یافت و امسال نیز در صورت تصویب مجلس این رقم به ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که رقم خیلی محدودی است.

درخواست دولت از مجلس برای افزایش ۳ برابری اعتبار برای پایش و مقابله با عوامل بیماری زا

وی گفت: به تازگی دولت در نامه‌ای از مجلس درخواست افزایش ۳ برابری اعتبار برای پایش و مقابله با ۱۸۱ عامل بیماری زا و مبارزه با انگل‌های خارجی را ارائه داده است که امیدواریم اختصاص یابد.

ویروس تب کریمه کنگو در تمام مناطق کشور وجود دارد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین خطاب به اظهارات برخی از کارشناسان در خصوص ورود بیماری تب کریمه کنگو از مرز شرقی کشور تصریح کرد: ویروس و عامل بیماری تب کریمه کنگو در تمام مناطق کشور وجود دارد و مختص به منطقه خاصی نیست.

خلج افزود: استان سیستان و بلوچستان از زمان شیوع بیماری دامی تب برفکی به عنوان منطقه قرنطینه تحت نظارت سازمان دامپزشکی است و به هیچ عنوان دام از این مناطق خارج نمی‌شود.

۶۰ مورد ابتلا و ۶ نفر فوتی ناشی از تب کریمه کنگو در سال ۹۴

وی درباره آمار ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گفت: در سال ۸۹ براساس گزارش‌های وزارت بهداشت ۱۵۴ نفر به بیماری مبتلا شدند که منجر به فوت ۲۸ نفر شد؛ این آمار در سال ۹۴ به ۶۰ مورد ابتلا و ۶ نفر فوتی منجر شد.

ضرورت استفاده گردشگران از پمادهای دافع حشرات

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ارتقای روشهای مدیریت و شبکه مراقبت بهداشتی را مهمترین علت کاهش آمار مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو دانست و افزود: از آنجا که حشره کنه عامل انتقال بیماری به انسان است و این حشره بطور طبیعی در عرصه‌های طبیعی کشور وجود دارد، از گردشگران می‌خواهیم در زمان حضور در مراتع و عرصه‌های طبیعی با استفاده از پمادهایی که حشرات را دور می‌کند خود را از گزش این حشره محافظت کنند.

وی همچنین از دامداران و روستاییان خواست هنگام شیردوشی از کشتن کنه با دست خودداری و در زمان پشم چیزی نیز از دستکش استفاده کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: روستاییان از دست زدن به لاشه گوسفندی که تلف شده خودداری کنند، چون کنه‌ها تا زمانی که بدن میزبان گرم است همانجا باقی می‌مانند.

ویروس عامل تب کریمه کنگو قابل حذف نیست و در طبیعت به پایداری رسیده است

خلج درباره تاریخچه بیماری تب کریمه کنگو در کشور و در کشورهای خارجی گفت: این بیماری از ۴۳ سال قبل در کشور و جهان شناسایی شده و این ویروس قابل حذف نیست و در طبیعت به پایداری رسیده است.

 
 
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
0
0
اعتبار صد برابر هم بشه؛در گرداب سو مدیربت حل میشه.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
0
0
انشاله با این شعارها ..................................
................. آیا تا بحال فکر کرده اید که با بودجه کمتر از اینهایی که دم دستتان است اینقدر بحران نداشتیم .....................................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
1
0
تعجب ميكنم كه اقاي دكتر انگل شناس اندولي قبلا كنه را يك جونده گفته بودند و حالا حشره. ببينيد خبرنگار شما اشتباه مي كنه يا......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
0
0
همانطور که طرح سلامت برای وزارت بهداشت اجرا شد باید برای دامپزشکی هم اجرا شود تا دیگه شاهد چنین تلفات انسانی و هزینه های اضافی برای وزارت بهداشت نباشیم چون پیشگیری بهتر از درمان است و............
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
0
0
ويروس قابل حذف نيست ، ايا بيماري قابل كنترل هم نيست؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
0
0
آقا مجلس تکونی بخور!!! این قدر نشستین زخم بستر نگیرین!آقا مجلس تکون نخورین،بیماریها تکونتون می ده. ...........های سازمان دامپزشکی رو چشم پوشی کردید کوتاهی های خودتون رو زیاد نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
................................. سلامت در ایران معنی ندارد
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
دامپزشکی رو بدین به وزارت بهداشت تموم مشکلات حل میشه.هم بیماریها بیشتر کنترل میشه با اعتباری که وزارت بهداشت داره و هم کارمندان دامپزشکی از این فلاکت درمیان و باانگیزه بیشتر کار میکنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
اگر بودجه صد برابرهم شود فرقی نمیکند چون در دامپزشکی ........ حاکم است و سلامت مردم مد نظر نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
0
0
در هر کجای دنیا بود تا تلفات ناشی از این بیماری وزیران کشاورزی و بهداشت و مسولین دامپزشکی و همگی یا استعفا کرده بودندو یا برکنار و یا ................. تنها در کشور ایران است که .................... اجازه پشت هم اندازی و توجیه می دهند ....................... حکیم جان سانسورش نکن همینطوری که نوشتم بگذرا ..این توهین نیست ..این واقعیت تلخ هست .
نظر شما
ادامه