کد خبر: ۲۹۹۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
 

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه روزانه ۳ هزار تن و سالانه یک میلیون تن شیر در استان اصفهان تولید می‌شود، افزود: در همین راستا رتبه نخست کشوری، ششم آسیا و هجدهم دنیا را در اختیار داریم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر محمد کشتکار» در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون بررسی وضعیت کیفی شیر تولیدی استان اصفهان و نظارت دامپزشکی بر بهداشت شیر با بیان اینکه در آیات قرآن و روایات اسلامی به اهمیت استفاده از شیر تأکید بسیاری شده است، اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند شیر تنها غذایی است که هم نوشیدنی است و هم غذا.

وی با بیان اینکه شیر یکی از باارزش‌ترین تولیدات دامی است، افزود: پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر، ویتامین و غیره از شیر یک غذای کامل برای همه سنین می‌سازد، حتی نوشیدن یک لیوان شیر قبل از خواب سبب کاهش استرس می‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: عوامل مختلفی روی ترکیبات شیر می‌توانند تأثیر داشته باشند، 87 درصد شیر را آب و 13 درصد بقیه مواد جامد، شامل چربی، پروتئین، لاکتوز و غیره است.

وی با اشاره به اینکه فاکتورهای مختلفی در آزمایشگاههای سازمان دامپزشکی بر روی شیر بررسی می‌شود، گفت: وزن مخصوص شیر، نقطه انجماد، تست الکل، دمای شیر از جمله این موارد است، به گونه‌ای که اگر آبی به شیر اضافه شود براساس این فاکتورها به راحتی قابل تشخیص است.

کشت‌کار با بیان اینکه زمان طلایی شیر همان 2 ساعت نخست است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در این زمان مدیریت کرده و شیر را سرد کنیم یک شیر با کیفیت و با بار میکروبی کم خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه براساس استاندارد بار میکروبی شیر درجه بندی می‌شود، گفت: در همین راستا شیرهای برگشتی معدومی نیستند و به مصارف دیگر می‌رسند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی با اشاره به آمار جمعیت دام و طیور استان اصفهان بیان کرد: در حال حاضر استان اصفهان دارای 400 هزار رأس گاو و گوساله و 3 میلیون 100 هزار رأس گوسفند و بز است.

وی با بیان اینکه روزانه 3 هزار تن و سالیانه یک میلیون تن شیر در استان اصفهان تولید می‌شود، افزود: در همین راستا رتبه نخست کشوری، ششم آسیا و هجدهم دنیا را در اختیار داریم.

کشت‌کار گفت: حداقل نیاز هر فرد به شیر و فراورده‌های آن 156 کیلوگرم است، حد مطلوب 300 و ایده آل 450 کیلوگرم است اما مصرف سرانه شیر در کشور ما به ازای هر نفر میانگین 90 کیلوگرم است و مصرف متوسط جهانی 170 کیلوگرم است.

وی خاطرنشان کرد: 65 درصد فراورده‌های دامی شیر است و در حال حاضر استان اصفهان دارای 370 واحد گاوداری صنعتی، یک هزار و 39 واحد نیمه صنعتی و بیش از 28 هزار واحد سنتی و روستایی است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گفت: از 3 هزار تن شیر تولیدی روزانه استان اصفهان 2 هزار و 200 تن در دامداری‌های صنعتی تولید می‌شود، هزار تن نیز از استان خارج می‌شود و اگر به دنبال شیر با کیفیت هستیم باید در تمام مراحل آن ضوابط بهداشتی رعایت شود.

وی بیان کرد: در همین راستا 2 مورد از کارخانه‌های مورد تأیید کشور برای صادرات به روسیه، شامل پگاه اصفهان و گلپایگان بود و سپس گاوداری‌ها و خوراک دام این گاوداری‌ها مورد تأیید قرار گرفتند، پس ضرورت دارد از صفر تا 100 تولید شیر را نظارت کنند.

کشت‌کار گفت: یکی از موارد نظارتی ما علیه بیماری‌های مشترک ایران و دام همچون تب مالت و سل، انجام واکسیناسیون‌ها است که همه ساله صورت می‌گیرد، در این راستا بیش از 139 هزار دام را خون گیری کرده و دام‌های آلوده را از چرخه مصرف حذف کرده‌ایم.

وی با اشاره به بیماری تب برفکی که نوعی بیماری بومی است، خاطرنشان کرد: سال گذشته به دلیل تغییر سویه‌ها درگیری زیادی در سراسر کشور با این بیماری داشتیم که در این راستا طرح سراسری واکسیناسیون تب برفکی همزمان با سراسر کشور در استان اصفهان از 25 اردیبهشت آغاز و تا 45 روز ادامه دارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی بیان کرد: تب برفکی بیماری مشترک انسان و دام نیست و هیچ مشکلی برای مصرف شیر در این راستا برای مردم و مصرف کنندگان وجود ندارد.

وی با اشاره به طرح ملی پایش سالانه گفت: سال گذشته 975 نمونه شیر نمونه گیری شد که هیچ موردی بالاتر از حد مجاز نداشتیم.

کشت‌کار با اشاره به تجمعات اعتراض آمیز دامداران گفت: تیر ماه 93 هیئت دولت مصوبه‌ای را تنظیم کرد که شیر را با قیمت مشخص از تولیدکنندگان بخرند اما این موضوع عملی نشد، درخواست دامداران این بود که دولت مقداری از شیر تضمینی را بخرد و مقرر شد 300 الی 400 تن شیر دامداران را به صورت تضمینی خریداری کند.
تبدیل شیرهای برگشتی به پودر شیر گوساله

رئیس اداره نظارت بر بهداشت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: شیرهای برگشتی تبدیل به پودر شیر گوساله می‌شوند و ضرورت دارد که در دولت مصوبه‌ای برای پرداخت غرامت به واحدهایی که شیرشان وضعیت مطلوبی ندارد تصویب شود.

«دکتر عبدالرضا مرادی» در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون بررسی وضعیت کیفی شیر تولیدی استان اصفهان و نظارت دامپزشکی بر بهداشت شیر با بیان اینکه 65 درصد فرآورده‌های خام دامی شیر است، اظهار داشت: نظارت بر فرآورده‌های خام دامی بر عهده سازمان دامپزشکی است، در نوشته‌های باستانی از شیر به عنوان دارو استفاده می‌شده اما در دنیای پیشرفته کنونی اهمیتی به این فرآورده دامی داده نمی‌شود.

وی با اشاره به مشکلات مربوط به نظارت افزود: هر بخشی از نظارت در این راستا به عهده یک دستگاه حاکمیتی است، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو از جمله این دستگاه‌ها هستند، در این راستا رئیس سازمان دامپزشکی نامه‌ای به تمامی استانداران در راستای تشکیل کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ارتقا کیفیت بهداشتی شیر نوشت تا تمام متولیان شیر در این کمیته تبادل نظر کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه تمام محصولات به صورت ماهانه نمونه گیری شده و مورد آزمایش قرار می‌گیرد، گفت: در 3 دهه گذشته فرآورده‌های لبنی محدودی داشته‌ایم اما اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم و مازاد تولید هم داریم.

وی افزود: در بحث صادرات شیر و سایر فراورده های لبنی سازمان دامپزشکی کد آی آر را برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته که این کد برای کشورهای دیگر ملاک است، در حال حاضر نیز 2 کشتکارگاه طیور، 2 کارخانه شیر و یک کارخانه خوراک دامی کد آی آر را دریافت کرده‌اند.

مرادی گفت: متأسفانه بستنی فروشی‌های سطح شهر شیر مصرفی‌شان پاستوریزه نبوده و به آن مواد افزودنی اضافه می‌کردند در این راستا سازمان دامپزشکی آنها را مکلف کرد که از یک شیر 5 کیلوگرمی پاستوریزه استفاده کنند تا در صورت بروز تب مالت با مشکل مواجه نشویم.

وی پیرامون شیرهای برگشتی گفت: الزامی وجود ندارد که شیرهای برگشتی دور ریخته شود، شیرهای برگشتی تبدیل به پودر شیر گوساله می‌شوند و ضرورت دارد که در سطح هیئت دولت مصوبه‌ای برای پرداخت غرامت به واحدهایی که شیرشان وضعیت مطلوبی ندارد تصویب شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گاهی دیده می‌شود که پاکت‌های شیر در معرض آفتاب و بیرون از مغازه قرار داده می‌شوند و آیا این شیر فاسد می‌ شود، بیان کرد: شیر تا زمانی که خام است در حوزه دامپزشکی است اما هنگامی که تولید می‌شود در نظارت بر آن در اختیار وزارت بهداشت است.
 
 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
مصطفی قلاوند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
0
0
با بحث اینکه این اعداد و رقم هایی که میفرمایند در چه مرحله ای از پایش اطلاعات، به ازای هر نفر میانگین 90 کیلوگرم شیر مصرفی رسیدند ؟ جامعه آماری مورد نظر به چه صورت دسته بندی شده ؟ فرمت سوالات به چه صورت بوده و مهمتر از آن چگونه این اطلاعات جمع آوری شده ؟

من متوجه این بخش نشدم
"در این راستا سازمان دامپزشکی آنها را مکلف کرد که از یک شیر 5 کیلوگرمی پاستوریزه استفاده کنند تا در صورت بروز تب مالت با مشکل مواجه نشویم."
نظر شما
ادامه