کد خبر: ۲۱۸۲۹

به گزارش خبرگزاری مهر، یک مطالعه جدید نشان می دهد که ابتلا به توکسوپلاسموز باعث افزایش خطر شیزوفرنی و اختلال دو قطبی می شود.

براساس دو مطالعه منتشر شده در مجله پژوهشی اسکیزوفرنی، خطر فوق به دلیل وجود انگلی است به نام توکسوپلاسما گوندی، که یک انگل اجباری درون سلولی است و میزبان عمده آن گربه است و قابلیت انتشار آن توسط مدفوع گربه است، اما قدرت آلوده کردن انواع مهره داران و پستانداران و پرندگان را نیز دارد.

توکسوپلاسما باعث ابتلا به بیماری توکسوپلاسموز می شود. با توجه به داده های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیش از ۶۰ میلیون نفر در ایالات متحده به این انگل آلوده هستند، اما اکثر مردم از آن آگاه نیستند.

برخی افراد مبتلا که سیستم ایمنی سالمی دارند، در اغلب موارد این بیماری را بروز نمی دهند و هیچ علائمی در آن ها رویت نمی شود. با این حال، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به این عفونت هستند و ممکن است علائمی شبیه سرماخوردگی - مانند درد عضلانی و درد و تورم غدد لنفاوی - را تجربه کنند، بطوری که حتی در برخی موارد شدید عفونتی، فرد دچار کوری و حتی مرگ می شود.

مطالعات قبلی نیز عفونت توکسوپلاسما را با افزایش خطر اختلالات روانی مرتبط دانسته اند. برای مثال، در نوامبر سال ۲۰۱۴، تحقیقی انجام شد که براساس آن محققان ادعا کردند که انگل مذکور مسئول یک پنجم موارد اسکیزوفرنی است. در حال حاضر، تحقیقات جدید شواهد بیشتری در خصوص این ارتباط را بدست می دهند.

همچنین بررسی نتایج مطالعات دانشگاه جان هاپکینز نشان داد که بین نگهداری گربه در کودکی و ابتلا به شیزوفرنی و اختلالات دیگر روانی در مراحل بعدی زندگی ارتباط وجود دارد. بر این اساس، ٥٠ درصد از افرادی که در کودکی گربه داشتند، دچار بیماری های روانی از جمله شیزوفرنی شدند.



نظر شما
ادامه