کد خبر: ۲۱۴۵۶
تعداد نظرات: ۵ نظر

ماهی تازه

یک مدرس دانشگاه گفت: در مواردی مشاهده شده است که به دلیل بعد مسافت، برخی از خودروهای یخچال دار برای صرفه جویی در مصرف سوخت اقدام به قطع سیستم‌های سرمایشی خود کرده و عامل فساد آبزیان می‌شوند.

دکتر محمد لطفی زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به شرایط خرید آبزیان در فصل گرما، افزود: در میان اقلام پروتئینی آبزیان بیشترین قابلیت فساد پذیری را دارند به همین دلیل این محصول در میان دامپزشکان به غذای بحرانی معروف است.

مدیرمسئول سابق مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی کشور با تاکید بر توجه مصرف کنندگان در زمان خرید این محصول پروتئینی، ادامه داد: در زمان خرید انواع آبزیان و ماهی تازه باید به چند نکته توجه کرد که مهم ترین آن مراجعه به مکان‌هایی است که مجوز‌های لازم را از سازمان دامپزشکی دریافت کرده باشند و آن را در مغازه خود نصب کنند.

این مدرس دانشگاه اظهار داشت: ماهی تازه دارای پوستی سالم و شفاف است و حالتی ارتجاعی دارد.

وی تصریح کرد: برای بررسی ارتجاعی بودن ماهی کافی است که با انگشت به بدن ماهی فشار آورد در صوتی که جای انگشت بر روی پوست ماهی نماند و بلافاصله به شکل اولیه خود برگردد این ماهی از کیفیت لازم برخوردار است.

لطفی زاده یادآور شد: چشم ماهی تازه وسالم بر آمده و محدب است و مردمکی روشن دارد.

این مدرس دانشگاه گفت: آبشش ماهی تازه، قرمز رنگ بوده و بوی دریا و علف های دریایی می‌دهد، بنابراین آبشش ماهیان فاسد تیره رنگ و دارای بوی نامناسب است.

لطفی زاده خاطر نشان کرد: فلس ماهی تازه به راحتی با دست کنده نمی‌شود و محل دفع فضولات آن بسته است. ماهی‌ای که مخرجی برآمده و ورم کرده دارد از کیفیت لازم برخوردار نیست.

تردید در سلامت ماهیان تازه جنوب

این مدرس دانشگاه اظهار داشت: به دلیل بعد مسافت انتقال ماهی از جنوب کشور به شهری مانند تهران به مصرف کنندگان توصیه می‌شود که در خرید این محصول توجه ویژه داشته باشند و ترجیحاً اقدام به خرید ماهی منجمد کنند.

وی تاکید کرد: برای حمل ماهی تازه جنوب باید از هواپیما یا خودروهای سردخانه دار استفاده کرد، اما به دلیل هزینه‌های بالای حمل و نقل هوایی و مصرف سوخت خودرو‌های یخچال دار، در رعایت استاندارد‌های لازم جای تردید است.

لطفی زاده در پایان گفت: در مواردی مشاهده شده است که به دلیل بعد مسافت برخی از خودروی‌های یخچال دار برای صرفه جویی در مصرف سوخت اقدام به قطع سیستم‌های سرمایشی خود کرده و عامل فساد آبزیان می‌شوند.

 

 

برچسب ها: ماهی،
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
0
0
سلام
استاد جان یک سوال برایم پیش اومد
آبشش ماهی فاسد تیره هست؟یا بی رنگ؟
ماهی قزل آلا تازه که صید میگردد قرمز مایل به تیره (قرمز پررنگ)که از لحاظ علمی نشانه این است که ماهی از اکسیژن کافی بهره مند بوده . اگر من اشتباه میکنم لطفا توضیح دهید.مسئول فنی
دامپزشک
|
-
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
0
0
رنگ آبشش به تنهایی ملاک نیست و باید به بوی آن نیز توجه کرد.
مسئول فنی بهداشتی
|
-
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
0
0
با سلام
خوشحالم که جناب دکتر لطفی زاده از ماشین های حمل خبر دارند
ولی
1: آبشش تیره نمیشه بلکه از قرمز مایل به صورتی به خاکی رنگ متمایل می شود
2:آبشش درصورتی کم رنگ مایل به سفید(pale) می شود که ماهی در آب جان داده باشد که قاعدتا باید حرام باشد
3:بهتره علمی تر صحبت کنیم

آشنا
|
-
|
۰۴:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
0
0
مدرس محترم دانشگاه
1- اگر مطلب تازه ای ندارید خوب است اظهار نظر نکنید . همه فرمایشات شما اظهر من الشمس بوده و با یک سرچ ناقابل هم بهترش و هم علمی ترش را می توان یافت
2- فلس برخی گونه ها ذاتا سست بوده و با اندک تماسی کنده می شوند حتی اگر صید روز باشند.
محمد لطفی زاده
|
-
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
0
0
بسمه تعالی. با اهداء سلام و احترام به دوستان محترمی که اظهار نظر فرموده اند. حقیر اظهار نظر بیجا نکردم بلکه از خبرگزاری تسنیم تماس گرفتند و چند سوال داشتند و البته با سلیقه خود در چینش پاسخ منتشر فرموده اند. در مورد آبشش بنده هم نگفته ام تنها ملاک است و البته همین نکات ساده (که در عین علمی بودن برای عموم مردم و مخاطبین عام بیان شده) راهگشای بسیاری مردم در خرید و مصرف ماهی است. موفق باشید
نظر شما
ادامه