کد خبر: ۲۱۱۲۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

گفتگوی ویژه نبض در شبکه بین المللی خبر با حضور دکتر دیناروند نماینده سازمان غذاو دارو و دکتر مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی درباره ایمنی غذا از مزرعه تا سفره می پردازد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، گفتگوی ویژه نبض که یکی از برنامه های شبکه بین المللی خبر در جمعه شب هاست این برنامه امشب به بررسی ایمنی غذا از مزرعه تا سفره پرداخت.

در این برنامه مطرح شد که وزارت بهداشت «ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره» را به عنوان شعار بهداشتی سال 1394 اعلام کرده، و بر این اساس هفته سلامت با شعار عزم ملی مسولین دولتی، کشاورزان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان برای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت از ۷-۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ برگزار شد.

با توجه به افزایش تولید مواد غذایی بی کیفیت و نامطلوب توسط تولید کنندگان و سوء استفاده از نیازهای تغذیه ای مردم، به نظر می آید که این شعار می تواند در ارتقای سطح آگاهی مصرف کنندگان و به تبع آن افزایش بهداشت تغذیه ای جامعه روند مطلوبی را ایجاد نماید و منجر به توجه ویژه مردم و مسئولین به این مهم شود.

بر اساس اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت، مواد غذایی ناسالم باعث مرگ 2 میلیون نفر در سال می شوند که عمده این تعداد را هم کودکان تشکیل می دهند. مواد غذایی حاوی باکتری های مضر، ویروس ها، انگل ها و یا مواد شیمیایی، مسئول بروز بیش از 200 بیماری - از اسهال گرفته تا سرطان - هستند.

رسول دیناروند درباره ایمنی غذا گفت: ایمنی غذا به سلامت غذا به سلامت غذا مربوط است و هر کاری که به سلامت غذا مربوط باشد به ایمنی غذا مربوط است که در هر مرحله از تولید غذا ممکن است آلودگی ایجاد شود.

مهدی خلج نیز شرط رسیدن به غذای سالم را کیفیت مواد اولیه سالم دانست و گفت که برای رسیدن به غذای سالم باید در همه مراحل نظارت داشته باشیم.

دیناروند در ادامه گفتگو درباره چگونگی ورود وزارت بهداشت به مراحل نظارت مواد غذایی گفت که کنترل محصولات زمانی صورت می گیرد که مواد وارد صنعت غذا می شود.

وی تاکید کرد که همه فراورده های غذایی که در فرایند صنعتی در داخل کشور تولید می شود و همه محصولات وارداتی کنترل می شوند، اما کنترل آنتی بیوتیک در گوشت و مرغ از طریق سازمان دامپزشکی صورت می گیرد.

وی درباره باقیمانده فلزات در مرغ و گوشت را بدون نگرانی دانست و افزود: نگرانی در این است که چه زمانی سم استفاده می شود و گاهی اوقات سم های قاچاق استفاده می شود.

در ادامه این میزگرد، مهدی خلج وجود باقیمانده آنتی بیوتیک در مرغ تولید داخل را رد کرد و انتشار شایعات اینچنینی را در میان مصرف کنندگان نادرست دانست.

وی افزود: سازمان دامپزشکی کشور نظارت های میکروبی و ارگانیک را انجام انجام می دهد. اما در جامعه ما در خصوص پایش دو نگاه مختلف وجود دارد. بعضی میزان آلودگی یک محصول، و برخی ردیابی مخاطره در فراورده را پایش می دانند.

وی درباره اقدامات انجام شده سازمان مطبوع خود نیز گفت: ما تجمیع فراوردها از آزمایشگاه را جمع بندی کرده و در مورد شیر و ماهی قزل آلا انجام دادیم.

بحث درباره بیماری انگلی گوشت های هندی از دیگر مباحث این برنامه بود که دیناروند مرجع ذی صلاح در تایید سلامت گوشت های وارداتی را سازمان دامپزشکی دانست و تاکید کرد که مجوزهای وزارت بهداشت نیز بر اساس نظرات سازمان مذکور است.

مهدی خلج هم از اصحاب رسانه و جراید خواست که هنگام اظهار نظر در خصوص این موضوع دقت نظر داشته باشند و اسباب تشنج در افکار عمومی را فراهم نکنند، و بر پایه مستندات اظهار نظر کنند.

همچنین در برنامه نبض جمعه شب، اختلاف نظرها درباره استفاده از شیر فله میان وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی مورد بحث قرار گرفت که دیناورند تاکید داشت مصرف کنندگان از استفاده شیر فله پرهیز کنند هر چند تولید فراورده های لبنی بصورت سنتی را عاری از مشکلات عمده دانست.

رئیس سازمان دامپزشکی نیز در این خصوص اظهار داشت که سازمان مطبوعش در رابطه با مصرف شیر فله اختلاف نظری با سازمان غذا و دارو ندارد.

 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر محمد لطفی زاده
|
-
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
0
0
بسمه تعالی
با اهداء سلام و احترام به مخاطبین محترم
حضور جناب دکتر خلج در برنامه زنده نبض شبکه خبر شامگاه جمعه 4 اردیبهشت ماه با محوریت شعار (ایمنی غذا از مزرعه تا میز غذا یا سفره) در کنار دکتر دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا چند نکته در خود داشت که به شرح زیر به عرض می رسد :
1 - انتظار می رفت جناب دکتر خلج در این برنامه اشاره ای به مناسبت مهم روز جهانی دامپزشکی (5 اردیبهشت - آخرین شنبه آوریل) داشته باشند که متاسفانه هیچ اشاره ای نداشتند.
2 - زمان زیادی از مباحث مطرح شده جناب دکتر خلج به دفاع از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی آنهم در حوزه کشاورزی و نحوه سم پاشی با ارائه آمار اختصاص داشت. این موضوع تا جایی پیش رفت که در این بخش وی با عنوان زیر نویس (نماینده وزارت جهاد کشاورزی) و نه (رئیس سازمان دامپزشکی) معرفی شد.
به نظر می رسد در این شرایط بهتر است مسئولین محترم دامپزشکی در حوزه فعالیت خود به اظهار نظر بپردازند که موضوع برای گفتن بسیار است و امور کشاورزی را به مسئولین مرتبط واگذار نمایند.
3 - جناب آقای دکتر خلج در این برنامه در خصوص واردات گوشت بوفالوی هندی به درستی اشاره کردند که مسئول واردات نیستند و به نوعی دل تولیدکنندگان را هم با خود همراه نمودند اما به این سؤال پاسخی داده نشد که ضرورت واردات گوشت بوفالوی هندی در شرایط امروز به کشورمان چیست؟ آیا کمبودی در تولید گوشت قرمز داریم یا توانمندی کمی داریم؟ (در اینجا ایشان نماینده وزارت جهاد کشاورزی نبودند و رئیس سازمان دامپزشکی بودند!)
4 - جناب دکتر خلج به انتقاد قبلی دکتر دیناورند پاسخی ندادند که اگر دغدغه بهداشتی وجود ندارد و الزامات بهداشتی به درستی رعایت می شود پس چرا مجوز ورود گوشت بوفالوی هندی محدود به صنعت سوسیس و کالباس است؟ البته بگذریم که دکتر دیناروند در این برنامه هم به نظر تخصصی دامپزشکی احترام گذاشت و هم کل پایش دامپزشکی را با بیان جمله (آنچه جناب دکتر خلج درباره معدوم کردن مواد خام دامی آلوده و آمار آن فرمودند با واقعیت فاصله دارد) زیرسؤال بردند و پاسخی هم نشنیدند و نشنیدیم!
البته به حضور جناب دکتر خلج به عنوان یک متخصص در رأس سازمان دامپزشکی نگاه مثبتی داریم و امیدواریم همه به سازمان دامپزشکی کمک کنند تا این سازمان در آگاهی بخشی به جامعه موفق تر عمل کند مشروط بر آنکه خود سازمان دامپزشکی هم بخواهد!
موفق باشید
نظر شما
ادامه