کد خبر: ۱۸۴۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
  • تخم مرغ یکی از پرمصرف ترین، مغذی ترین و سالم ترین مواد غذایی در جهان است، به طوری که در کشور آمریکا در سال 2004 حدود 76 بیلیون تخم مرغ مصرف شده که بیش از 30 درصد آن نیز به شکل فرآورده های تخم مرغ بوده است. تولید تخم مرغ در ایران در سال 1387 بر اساس گزارش سازمان دامپزشکی کشور 758 هزار تن برآورد شده است. مصرف سرانه تخم مرغ در ایران حدود 160 عدد در سال است. در حالی که کشورهای ژاپن، اسپانیا و فرانسه با مصرف سرانه حدود 300 عدد تخم مرغ در سال دارای بالاترین میزان مصرف سرانه تخم مرغ در جهان هستند. سرانه مصرف تخم مرغ آمریکایی ها سالانه بطور متوسط 234 عدد است.

    • تخم مرغ از لحاظ تغذیه ای ارزش زیادی دارد و دارای انواع ویتامین های B12 ، A، ریبوفلاوین، اسید فولیک و ماده معدنی آهن و بعضی دیگر از انواع مواد مغذی است.
    • یک عدد تخم مرغ متوسط (حدود 60 گرم) تقریبا 6 گرم پروتئین با کیفیت و ارزش زیستی بالا برای بدن فراهم می کند، که نیمی از این پروتئین در سفیده قرار دارد.

    • پروتئین سفیده تخم مرغ بسیار با ارزش است زیرا تمام اسیدهای آمینه ضروری برای بدن انسان را دارا می باشد.
    • تخم مرغ به راحتی هضم می شود، به همین دلیل برای افراد ضعیف یا آن هایی که دوران نقاهت را طی می کنند، بسیار مفید است.
    • تخم مرغ از معدود منابع غذایی حاوی ویتامین D  است که بدن برای ایجاد و حفظ استخوان ها و دندان های سالم و مستحکم به آن نیاز دارد.
    • تخم مرغ دارای سلنیوم و ویتامین E نیز می باشد، یعنی دو ماده آنتی اکسیدانی که احتمال آسیب دیدگی دیواره رگهای خونی و پیشرفت بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
    • ویتامین B12  موجود در تخم مرغ برای تشکیل پوشش حفاظتی اطراف رشته های عصبی لازم است.علاوه بر این تخم مرغ دارای ویتامین B6 و اسید فولیک نیز می باشد که هر دو برای سلامت رشته های عصبی لازم هستند.
    • یک عدد تخم مرغ متوسط حدود ده درصد از پروتئین روزانه، 15 درصد از ریبوفلاوین و بیش از 4 درصد از اسید فولیک، آهن، ویتامین های B6 ، A ، B12 ، فسفر و روی مورد نیاز بدن را تامین می کند.
    • هر زرده تخم مرغ حدودا دارای 148 واحد بین المللی ویتامین D است. زرده تخم مرغ های بزرگ حاوی 215 تا 300 میلی گرم کلسترول می باشد که از سایر منابع پروتئین دامی مانند مرغ، گوشت گوساله و شیر به نسبت بیشتر است، اما میزان چربی اشباع آن در مقایسه با این مواد در حد متوسط و میزان کالری آن نیز به طور متوسط کمتر از سایر پروتئین های با منشاء دامی می باشد.
    • زرده تخم مرغ را از پایان 7 ماهگی و سفیده تخم مرغ را بعد از یک سالگی می توان برای کودک شروع کرد. قبل از یک سالگی زرده تخم مرغ باید به طور کامل پخته و از خوراندن آن به صورت نیمرو یا آب پز به کودک خوداری شود. غذاهای حاوی تخم مرغ نیز نباید در سن کمتر از یک سالگی مصرف شوند. سفیده تخم مرغ به دلیل احتمال ایجاد حساسیت نباید در سال اول زندگی به کودک خورانده شود.
    • در مورد میزان مجاز مصرف تخم مرغ بحث های زیادی وجود دارد.برخی ان را برای افراد سالم به کمتر از 3 عدد تخم مرغ کامل (حاوی زرده) در هفته محدود می کنند و برخی نیز محدودیتی برای آن قایل نمی شوند، اما در مجموع می توان گفت ضمن تاکید بر فواید مصرف تخم مرغ، نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

     این مطلب از مقاله "بازرسی بهداشتی و کنترل کیفی تخم مرغ از مزرعه تا میز غذا " انتخاب شده بود. متن کامل این مقاله را در دو قسمت  از اینجا و اینجا دانلود کنید.

     

     

    برچسب ها: تخم مرغ،
    انتشار یافته: ۱
    در انتظار بررسی: ۰
    غیر قابل انتشار: ۰
    هانیه
    |
    Iran (Islamic Republic of)
    |
    ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
    0
    0
    عالی بووود
    نظر شما
    ادامه