کد خبر: ۱۰۷۱۸

حکیم مهر - شرکت پشتیبانی دام و طیور به‌عنوان متولی خرید مرغ گوشتی از اتحادیه صنعت مرغ با تأخیر دوماهه در تحویل نهاده‌های دامی، صنعت مرغ کشور را با بحران روبه‌رو می‌کند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی با اعلام این مطلب گفت: در گذشته کنجاله و ذرت از طریق کشتارگاه‌ها در اختیار تولیدکنندگان مرغ قرار می‌گرفت، همین امر باعث بروز مشکلاتی برای مرغداران شده بود.

ناصر بیگی افزود: جای تعجب است که با وجود ذخیره کافی نهاده از تحویل به‌موقع این نهاده‌ها جلوگیری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: عملکرد شرکت پشتیبانی دام به‌گونه‌ای است که هرگاه بازار دارای ثبات نسبی می‌شود و سود تولیدکننده به وضعیت منطقی خود می‌رسد با تزریق مرغ ذخیره‌شده به بازار عملاً تولیدکنندگان و صنعت مرغ را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

 تشکل‌ها در ساختار قانونی تعریف شوند

عضو اتاق ایران با انتقاد از طرح مجدد تشکیل اتاق کشاورزی در رسانه‌ها، ادامه داد: مشکل کشاورزی نبود اتاق کشاورزی نیست، وظیفه ما توانمند کردن تشکل‌های کشاورزی در قالب اتاق ایران است.

بیگی تصریح کرد: نبود تشکل‌های قدرتمند و تعریف نشدن این تشکل‌ها در ساختار قانونی هرگونه مذاکره تولیدکندگان در قالب تشکل‌های کشاورزی را با دستگاه‌های مسئول بی‌اثر کرده است.

وی یادآور شد: نبود برنامه مدون بهداشتی باعث تحمیل تلفات 400 هزار تن مرغ در ماه به بدنه صنعت مرغداری کشور شده است.

بیگی تأکید کرد: طبق آمار، یک میلیون و 600 هزار تن جوجه‌ریزی در ماه انجام می‌شود که 400 هزار تن از این تعداد به علت نبود واکسن‌های مناسب در روند پرورش مرغ به تلفات تبدیل می‌شوند.

وی اظهار داشت: واردات مرغ در وضعیت کنونی می‌تواند ضمن توازن در بازار، تلفات 400 هزار تنی مرغ را نیز پوشش دهد.

این تولیدکننده مرغ درباره واردات مرغ با ارز غیرمرجع، گفت: واردات مرغ با ارز غیرمرجع هیچ توجیهی ندارد. اما پتانسیل‌های موجود در بخش دام و طیور قابلیت خودکفایی در زمینه تولید مرغ را دارد.

بیگی در ادامه افزود: واردات مرغ با ارز مرجع یک‌هزار و 226 تومانی، 250 دلار هزینه دارد که با احتساب هزینه گمرکی و خواب پول این مرغ با قیمت 290 دلار به بازار داخلی وارد می‌شود که عملاً برای واردکننده هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

وی پیشنهاد داد که دولت به جای ارائه ارز مرجع برای واردات مرغ، با قرار دادن به موقع نهاده‌های دامی از صنعت طیور حمایت کند.

بیماری - ناشی از - سالمونلا صنعت طیور کشور را تهدید می‌کند

مدیر گروه درنا یکی از معضلات صنعت دام را نبودن برنامه مدون بهداشتی در حوزه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: نبود برنامه مدون و مشخص برای مبارزه با بیماری‌های دام و طیور نظیر بیماری سالمونلا صنعت طیور کشور را با تهدید روبه‌رو کرده است.

بیگی مدعی شد: دامپزشکی نه‌تنها آماری در زمینه این بیماری به جامعه نمی‌دهد، بلکه از بیان هرگونه واقعیت آماری نیز خودداری می‌کند.

وی تصریح کرد: بیماری اسهال کشنده سالمونلا ازجمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است و بی‌توجهی به آن علاوه بر مرگ و میر نوزادان، آفت بزرگی در صنعت طیور کشور محسوب می‌شود.

گفتنی است، عامل بیماری سالمونلوز باکتری گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ها وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از مسمومیت‌های غذایی است. این بیماری با آلوده کردن تخمدان‌های پرندگان به هنگام تخم گذاشتن به پوسته تخم‌مرغ نفوذ می‌کند و برای مصرف‌کنندگان مشکل‌ساز خواهد بود.

 

نظر شما
ادامه