کد خبر: ۴۹۸۰۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی:
«دکتر قاسم رضاییان‌زاده» افزود: اگر بحث پیاده‌سازی تضمین کیفیت درکشور پیاده شود، خیلی از دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های دست و پاگیر را می‌توان به استناد تضمین کیفیت پیاده کرد...

حکیم مهر: حمایت سازمان دامپزشکی از واحدهای تولیدکننده مکمل‌ها نیز منوط و مشروط به رعایت تمام پارامترهای کیفی خواهد بود که رییس سازمان دامپزشکی کشور نیز بر رعایت آنها تاکید داشته و دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر قاسم رضاییان‌زاده»، معاون تشخیص و درمان این سازمان دیروز در همایش یکروزه مدیریت تضمین کیفیت مکملهای صنایع دامی کشور که در هتل لاله تهران برگزار شد، با اشاره به اهمیت رعایت تعهدات مکتوب شده در پشت برگه پروانه های ارائه شده به واحدهای تولیدی مبنی بر اجرای تضمین کیفیت محصول، گفت: در این رابطه سازمان دامپزشکی کشور، هم طبق قانون مکلف به نظارت لازم بر کیفیت هست و هم تولیدکنندگان به لحاط حقوقی ملزم به تضمین کیفیت محصول هستند.

وی با بیان اینکه اصل اجرای تضمین کیفیت و اجرای روشها و اصول و معیارها نه تنها امری مناسب بلکه واجب و ضروری است، اظهار کرد: در این رابطه از آنجا که روشها هم مشخص است، سازمان دامپزشکی کشور دنبال ابداع روش خاص یا تازه نخواهیم بود و در واقع همان مقررات کد 1832005 سازمان جهانی بهداشت دام oie  را که در مواد مختلف مشخص و روشن است، صرفا با بومی‌سازی دستورالعمل‌های یادشده دنبال می‌کند.

این مقام مسوول سازمان دامپزشکی کشور کوشید در متن سخنانش بیشتر با ملاحظه حقوق و شرایط مورد انتظار مصرف کنندگان مکملهای این صنعت صحبت کند و افزود: اطمینان خاطر از دو وجهه کیفیت مواد اولیه و محصول نهایی و کاهش مخاطراتی که از مصرف مواد تولیدی کارخانجات مکمل‌سازی در فیلد کاری مصرف‌کننده وجود داشته باشد، امری است که نمی‌توان به آسانی از کنار آن چشم پوشید.

رضاییان زاده با بیان اینکه اگر مصرف کننده اطمینان‌خاطر لازم را از مصرف BCP تولیدکننده مکمل در جیره طیورش نداشته باشد مسلم است مشکلات خاص خود را به دنبال خواهد داشت و این امر با عدم تشخیص‌ها یا تشخیص‌های اشتباه مشخص نمی‌شود از کجا بوده است؛ چرا که ایراد یکسری اقلام در فارمها مشخص نیست و فقط کلینیسین‌هایی که در امر پرورش از نظر بالینی کار می‌کنند امکان تشخیص آن را دارند تا در نهایت در فرض آزمایشگاهی به آن تحقق ببخشند.

وی با تاکید دوباره بر ضرورت انجام اصول تضمین کیفیت در صنعت مکمل‌سازی صنایع دام، طیور و آبزیان ایران گفت: اگر بحث پیاده‌سازی تضمین کیفیت درکشور پیاده شود، خیلی از دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های دست و پاگیر را می‌توان به استناد تضمین کیفیت پیاده کرد

رضاییان زاده با بیان اینکه وقتی شرکتی بتواند بحث آزمایشگاه معتبر و sop لازم برای همه آزمایشها و همه نمونه برداری‌ را داشته باشد و از نظر سیستم تضمین کیفیت این اسناد را ارائه کند، در زمینه صادرات بدون هیچ قید و بندهایی مانند لزوم ارائه سمپل و غیره برای گرفتن گواهی صادرات دچار گرفتاری نخواهد بود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور اظهار امیدواری کرد با توجه به فعالیت 100 شرکت تولیدی در بی‌کلسیم فسفات و مکمل‌سازی، منبع انتقال مواد اولیه از انبارهای این مواد به انبارهای کارخانجات شفاف و روشن باشد.

وی با بیان اینکه در همین همایش به حاضران مژده می‌دهد که سازمان دامپزشکی بر اساس برنامه ای که در دستورکار دارد تا قبل از تکمیل فرآیندسازی‌ها، به زودی این موارد را تحت کنترل در می آورد تا بعد از تعیین و ابلاغ بتوان کل مسیر را به خوبی و روشنی تعریف کرد.

رضاییان زاده همچنین ابراز امیدواری کرد کتاب رونمایی شده که دوستان و همکاران بخش خصوصی و سازمان دامپزشکی کشور زحمت تهیه آن را کشیده اند بتوانند فراتر از یک کتاب شروع مجددی برای بهینه‌کردن عملکرد بهینه ما در این حوزه رقم بزنند تا به مشتریان اطمینان داده شده و زمینه صادرات به ویژه به کشورهای حوزه خلیج فارس هم فراهم شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود به صراحت در مقام دفاع از حقوق مصرف کنندگان این محصولات‌ گفت: اگرچه باید تدبیری اندیشید تا در چنین همایشهایی نمایندگان تشکلهای تولیدکننده دام، طیور و آبزیان و زنبورعسل نیز حضور یابند، اما در همین همایش اعلام می‌کند، تولیدات حوزه دامپزشکی کشور در کنار امنیت‌خاطر تولیدات اصلی این بخش است و حمایت سازمان دامپزشکی از واحدهای تولیدکننده مکمل‌ها نیز منوط و مشروط به رعایت تمام پارامترهای کیفی خواهد بود که رییس سازمان دامپزشکی کشور نیز بر رعایت آنها تاکید دارد.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
0
0
البته که منظور ایشان DCP ودی کلسیم فسفات بوده واشتباه تایپ شده
Vet
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
1
0
تشکر از سازمان دامپزشکی کشور
کتابی که در مورد تضمین کیفی مکمل ها میباشد ،ارزنده بوده و از یکایک نگارندگان قدردانی میگردد .
تا کنون هیچگونه اجباری برای کارخانجات و یا واحدهای تولید مکمل ،مرتبط با تبعیت از قوانین G.M.P / G.S.P و...نبوده است ، ولی برای حصول یک مکمل مورد قبول ، تلاش میگردید .
آیا بعد از این پیروی از اصول فوق یک ضرورت قطعی محسوب خواهد شد ؟ از سخنان جناب آقای دکتر رضاییان زاده اینگونه بر می آید که در تولید مکمل‌ها, حال که موضوع بسیار مهم QA جایگاهش پر أهمیت تر خواهد بود ، بنابراین تبعیت از « عملیات تولید خوب یک محصول » را باید اجبار دانست .
جایگاه و نقش مکمل‌ها در سلامتی دام طیور و آبزیان اساسی و ویژه میباشد.
نظر شما
ادامه