کد خبر: ۳۸۲۹۵
 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گلپایگان گفت: احتمال جهانی شدن بیماری آنفلوانزای پرندگان وجود دارد که نگرانی محققان را به همراه داشته و تنها با مراقبت می‌توان جلوگیری کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر مسعود غفاری» عصر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان گلپایگان، اظهار داشت: بر اساس بررسی‌ها در سال 2017 اغلب کشورها از جمله ایران درگیر بیماری آنفولانزای پرندگان شد و در کشورهای اروپایی نیز منهای کشور نروژ بیماری آنفولانزای پرندگان شیوع یافت.

وی با بیان اینکه ممکن است اغلب در طیور بومی درگیر این بیماری شوند، گفت: در یک ماه گذشته بیماری آنفولانزای پرندگان در کشور آفریقای جنوبی سبب معدوم شدن پرندگان و خسارت به چرخه طیور شده است.

رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان بیان داشت: بیماری آنفولانزای پرندگان اخیرأ در کشور چین بروز پیدا کرده است و احتمال جهانی شدن بیماری آنفولانزای پرندگان وجود دارد که نگرانی محققان را به همراه داشته و تنها با مراقبت می‌توان جلوگیری کرد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته اغلب استان‌ها از جمله آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی به شدت درگیر بودند و تلفاتی نیز به همراه داشته است تا جایی که در مزرعه پرورش پولت سیمرغ بیماری آنفولانزا تلفات زیادی به همراه داشته است.

غفاری با بیان اینکه سال گذشته دو شهرستان کاشان و گلپایگان در معرض خطر این بیماری بودند، تأکید کرد: این بیماری یک روند همگرایی دارد و اخیرأ در برخی استان‌ها از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، قم و استان مرکزی و اصفهان شیوع شده است.

وی با بیان اینکه بالاترین معدوم‌سازی پرندگان در اصفهان بوده است زیرا در اصفهان بالاترین مرغ رنگی وجود دارد، تصریح کرد: در گلپایگان تولید کنندگان باید در واحدهای جوجه‌ریزی دقت کنند زیرا تراکم عجیبی در مرغ رنگی وجود دارد.

رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان با اشاره به اینکه خسارت آنفولانزای پرندگان از سوی منابع سازمان دامپزشکی استان و صندوق بیمه پرداخت شده است، بیان کرد: علل اصلی آلودگی در طیور بومی مهاجرت پرندگان به شهرستان است و سیستم سنتی و بازار زنده فروشی در شهرستان باید جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه در کشور از طریق توزیع دان آلوده، کارتون‌ها و شانه‌های تخم مرغ بیماری منتقل می‌شود، گفت: از طریق پیامک به مرغداران شهرستان نکات ایمنی ارسال شده است.

غفاری با بیان اینکه بروز ویروس پرندگان در طیور روستایی نگران کننده است و باید نمونه‌گیری انجام شود و جابجایی در طیور نیز بدون هماهنگی انجام نشود، اظهار داشت: در سال جاری برای جلوگیری از بروز انواع بیماری دام 70 درصد دام‌ها به صورت رایگان واکسن شدند.

 
 
نظر شما
ادامه