صفحه نخست
درباره ما
ارتباط با ما
گزارش تصویری
آشنایی با حیوانات
RSS
دوشنبه 1 ارديبهشت 1393
تعداد نمایش:35835
امتیاز: 1 2 3 4 5 6


بروزرسانی : چهار شنبه 29 مهر 1388
منبع : سلامت
آشنایی با تفاوتهای ظروف مسی ، رویی ، چدنی ، پیرکس و تفلون

همه ظرف‌های موجود در بازار معایب و محاسنی دارند و شاید بتوان گفت جمع‌آوری یک نوع ظرف در آشپزخانه کار صحیحی نباشد. کارشناسان، تب خرید ظروف تفلونی، چدنی یا هر ظرف دیگری را که مطابق مد و کلاس یک سال قیمت نجومی پیدا کرده، به نفع مشتری‌ها نمی‌دانند. در سال‌های اخیر پس از تبلیغات منفی فراوان علیه ظرف‌های رویی، ورود آنها به منازل کمتر شد اما از آنجا که برای پخت و پز به یک جایگزین نیاز بود، چدن و تفلون با انواع و اقسام مارک‌های ایرانی و خارجی و با کیفیت‌های متفاوت راهی منازل شدند. این گزارش، نگاهی اجمالی دارد به کیفیت ظروف مختلف...

در سال 1938 پلانک در شرکت «دوپونت» آمریکا ماده‌ای پلی مری به نام پلی تترافلوئوراتیلن را کشف و با نام تجاری تفلون معرفی شد. نوعی پوشش نچسب که عایق الکتریسیته بود و هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت. از آنجا که در میان تمامی پوشش‌های موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخورداربوده و هست از آن در تولید ظروف استفاده شد. هرچند که این موضوع مهم است اما برای پخت و پز کافی نیست. از آن زمان تاکنون بحث‌های زیادی مطرح شد. آیا مواد تفلونی عوارضی برای بشر دارند؟ به‌علاوه، از موضوعات بحث بر انگیز وجود فلز کادمیوم در ظروف تفلونی است. دکتر کشاورز در این‌باره می‌گوید: «معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است، به ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد؛ همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و کم‌خونی را به همراه دارد.» علاوه بر موارد گفته شده، دکتر کشاورز در رابطه با استفاده مجدد از ظروف تفلونی که دچار آسیب شده‌اند و خراش‌هایی در ظرف در اثر شستشو یا کشیدن قاشق یا غیره ایجاد می‌شود ابراز نگرانی و تاکید کرد: «از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پخت و پز آسیب دیده‌اند، بیشتر است بنابراین تاکید می‌شود از ظروفی که کاملا سالم هستند، استفاده شود.»


محدودیت‌های رویی

«برخلاف تصور عموم ظروف رویی از آلومینیوم ساخته می‌شوند و عوارض حاصل از این ظروف ناشی از فلز آلومینیوم این ظرف است.» این یکی از مهم ترین نکاتی بود که دکتر کشاورز درباره ظروف رویی به آن اشاره کرد. وی بر عدم نگهداری مواد غذایی ترش اسیدی، شور یا طبخ غذا در این ظروف تاکید می‌کند: «آلومینیم می‌تواند از ظرف وارد غذا ‌شود و به دنبال آن ممکن است به عوارضی مثل یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر دچار شوید.» علاوه بر عوارض یاد شده برخی تحقیقات داخلی آلزایمر، کم‌خونی شدید، راشیتیسم و ایجاد یون‌های آزاد و انتقال شان به بدن را از دیگر عوارض این ماده می‌دانند که این مشکل با مدت زمان پخت و نوع غذای مصرفی در این ظروف مثل سرکه، آب لیمو و آب غوره تشدید می‌شود.


پیرکس نشکن

ظروف پیرکس از انواع بلور با نوعی عملیات حرارتی تنش‌زدایی(دمای 620 تا 630 درجه سانتی‌گراد) ‌و با افزودن نوعی ماده با نام تجاری «بوراکس» به مواد اولیه تولید می‌شود. دکتر کشاورزاستفاده از این ظروف را نسبت به سایر ظرف‌ها تقریبا مناسب می‌داند چراکه تقریبا تمام انواع غذاها را می‌توان در آن درست کرد تا جایی که مواد اسیدی یا بازی، روی آنها تاثیری ندارند و در اثر حرارت یون‌ها وارد غذا نمی‌شوند اما باید به این نکته دقت داشته باشیم که پیرکس حرارت را به خوبی ولی به‌طور غیر یکنواخت منتقل می‌کند بنابراین باید دقت کرد که این ظروف با المنت‌های برقی و حرارت بسیار زیاد به‌صورت مستقیم تماس نداشته باشند بلکه در ماکرویو و یا اجاق گاز به شکل غیر مستقیم حرارت ببینند.


خوبی‌های استیل

ظروف استیل ازترکیب آهن و فلزات ساخته می‌شوند. متخصصان تغذیه از جمله مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران ظروف استیل را از ظروف مناسب برای پخت و پز معرفی می‌کند و به رغم اینکه برخی منابع تنها نکته‌ای را که در مورد این ظروف هشدار می‌دهند، اجتناب از نگهداری طولانی مدت غذاهای اسیدی و نمکی در این ظروف است، با این وجود زنان خانه‌دار به دلیل اینکه این ظروف هنگام حرارت زود می‌سوزند، آنها را مناسب برای آشپزی نمی‌دانند.

سفال قدیمی

قدیمی‌ترین ظروف سفالی مربوط به هزاره دهم پیش از میلاد و از محدوده بین النهرین است اما قدیمی‌ترین ظرف سفال ایرانی مربوط به 8 هزار سال پیش از میلاد است که امروزه به دو شکل سنتی سفال و سرامیک در ایران استفاده می‌شود. از این رو سفالی که لعاب می‌خورد و مجددا پخته می‌شود به سرامیک تبدیل می شود. دکتر کشاورز ضمن اشاره به عوارض ناشی از ظروف سفالی لعاب‌دار گفت: «این لعاب‌ها به دلیل دارا بودن فلز کادمیوم و سرب برای پخت و پز مناسب نیستند.»


قابلمه‌های مسی

هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسی در کشور ما می‌گوید و شواهد هم تاییدکننده این گفته‌های وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیره‌ای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت داده‌اند. یکی از این کارشناسان، دکتر خداداد، فوق‌تخصص بیماری‌های گوارشی و کبدی است که می‌گوید: «عمده‌ترین علت بروز این بیماری، استفاده از ظروف مسی به هنگام پختن غذا یا داغ کردن شیر یا انتقال شیر در این نوع ظروف است. این ظروف باعث اضافه‌شدن مس در غذای روزانه افراد می‌شود که این مس اضافی در کبد ذخیره می‌شود و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ شخص می‌شود.» دکترکشاورز در ادامه این بحث افزود: «مس با غذاهای اسیدی واکنش می‌دهد. اگر ظروف مسی با لایه‌ای از یک فلز دیگرمثل قلع یا فولاد ضدزنگ یا نیکل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگیری شده و از عوارض افزایش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال) کاسته خواهد شد.»


چدن تازه‌وارد

چدن رسانای حرارتی ضعیفی به شمار می‌رود اما با این وجود بر اساس اظهارات متخصص تغذیه و رژیم درمانی چدن، حرارت را در خود نگه داشته و آن را به طور یکنواخت پخش می‌کند. وی در ادامه می‌افزاید: «در هنگام پخت و پز مقداری از مواد ظروف چدنی ممکن است وارد غذا شود. البته از قابلمه جدا نمی‌شود بلکه مواد غذایی هنگام پختن در مجاورت با قابلمه خواص آن را می‌گیرند.» استفاده بیش از حد از این ظروف توصیه نمی‌شود. چدن می‌تواند بر مواد غذایی تاثیر بگذارد، مگر اینکه قبل از پخت و پز تمام سطح داخلی آن با کمی روغن چرب شود و ظرف به مدت دو ساعت در فر یا روی اجاق قرار بگیرد. دکتر کشاورز می‌گوید: «فقط اگر این ظروف لعاب استیل داشته باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند.»

 

نظر بینندگان در مورد اين مطلب ارسال نظر شما
اگه قابلمه مسی این همه ضرر و داشت همه قدیمیها باید تو 30 40 سالگی تلف می شدند
با با بی خیال پدر ما از دست این علم در اومده
یه چیز که امروز بده فردا خوبه بعد یه گروه دیگه می ان که بر عکس و اعلام می کنن ما هم شدیم موش ازمایشگاهی ...- اسرین - سنندج
والا من دکتر نیستم و علم سنتی هم ندارم ولی یه چیزی که کاملاً مشخصه ما ایرانی ها زیاد غذاهای سنگین میخوریم و پخت و پزمون هم به همون نسبت زیاده چیزی که در مورد ظروف مسی هست اینه که به هر حال اون قلیایی که داخلش وجود داره توسط ما خورده میشه که باید هر سال دوباره قلیایی بشه ! در مورد ظروف تفلون هم همینه بعد از مدتی تفلونش میره حالا یا شسته میشه یا خورده میشه به نظر شخص بنده شیشه کاملاً بیخطره چون داخلش آلیاژ نداره منظورم همون پیریکسه ! ولی در کل زیاد قضیه رو جدی نگیرید ما اونتقدر غذاهای غیر بهداشتی و عجیب و غریب می خوریم که از این مورد خیلی بدتره تازه شما هیچ فکر به قاشق و چنگال های غذا خوری کردین که یک سره تو دهنمونن جنسشون از چیه ؟ یا اینکه آب هایی که میخریم تو پلاستیکن یا آب های تسفیه که از بازار می خریم تو دبه های پلاستیکی هستن ! قدیما مایعات رو تو شیشه ها نگه میداشتم اصطلاحاً خمره هم میگفتن !- جمال
آقاي دكتر كشاورز يكي از علمي ترين و به روزترين اساتيد تغذيه كشور ما هستند. واقعا باعث تاسفه كه بعضيا بدون تحقيق براي ايشون از اظهارنظر هاي فرد ......حجت ميارن. من كه از مرتبه علمي اين دو نفر اطلاع دارم برام خيلي اين حرف خنده داره. مثل اينكه بگيد انشتين بياد از .... فيزيك ياد بگيره!!!.... زهره-
من یه مطلبی رو عنوان میکنم که قضاوتشو میذارم به عهده خودتون...
اگر ظروف مسی ضرر داره پس چرا ثمنو رو توی دیگ مسی به مدت 24ساعت میپزن؟
خداییش دیگه همه ثمنو رو قبول دارن- رضا
باسلام به همه دوستان دغدغه مند مردم زیاد باهم بحث نکنید ببینید دشمنان ما .....از چه موادی برای پخت وپز استفاده میکنند قطعا، جون دوسترین افراد عالم اونا هستن وحقّه باز تر از اونا هم کسی وجود نداره پس با دشمنت شناسی به خودمون برگردیم زیرا که تمام مدارک دانشگاهی مارو این حضرات تدوین وکتب اصلی رو دست نشاندهاشون تالیف وتایید میکنند وهرجا لازم باشه میگن کارشناسا اشتباه کردن مهره سوخته کنار میره وحرف تازه رو خودشون میزنن ومخالف حرف کسی که شیعه است ودر مکتب اهل بیت با علم الهی وقران بررسی کرده باشه اگه میگی نه برو مطالعه کن کتاب پرتکول های یهود1ج -وچگونه اسلام را نابود کنیم 2جلدیه
ومن الله توفیق- علی-
یه بار دیگه این جمله رو بخونین بادقت:هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسی در کشور ما می‌گوید و شواهد هم تاییدکننده این گفته‌های وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیره‌ای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت داده‌اند.
اصلا مگه نظر مدیر گروه تغذیه این بود که از ظروف مسی استفاده نکنید؟!!

- گمنام
ظروف مسی با قلع اندود بهتر از تمامی ظروف میباشد و ظروف سفالی هم مفید میباشد برید به سایت دکتر روازده
- سجاد تکابی
nazaretun darmorede
karal
chiye?

http://www.karalco.ir/home.html- rose


مهم نیست که جداره بیرونی یه ظرف چی باشه استیل چدن ..آلومینویم ..فولاد ...اهن حالا هر چی .....
مهم اون روکشه که در ارتباط مستقیم با غذا است

چه فایده داره ظرف مسی باشه اما روکش قلع داشته باشه ؟؟؟ اینایی که همش از مس طرفداری میکنن چرا یکبار نمیاین از فواید قلع برامون بگن ....
در حقیقت ما تو ظرف مسی غذا درست نمیکنیم ما داریم تو ظرفی که قلع اندود شده غذا درست میکنیم ؟ مس کجا بود!!!

از اونور به محض اینکه این روکش از بین بره یا خش برداره .... اونقدر مس وارد غذا و بعد بدن ما میشه ...که باعث مرگ میشه
قدیما هم همیشه این ظروف رو روکش قلع می زدن ...

خارجی ها که اومدن به قول شما این ظرفا رو از ما گرفتن ... بخاطر فواید مس نبوده ... مس بهترین رسانای گرما است... آشپزهای حرفه ای هنوزم به خاطر پخش دمای یکسان این ظروف رو برای آشپزی حرفه ای انتخاب میکنن ...همین ...

توش اگه نگاه کنید انواع و اقسام روکش های مختلف میزننن ... با جداره مس

- بهار
با سلام وتشکر.میخواستم به دوستانی که این اقای روازاده را تایید میکنند بگم که بهتره اول تحقیق کنید ببینید این آقا دکتر هستن بعدا به حرفاشون ایمان بیارین.- آزاده
من کارشناس تغذیه هستم و کارم تحقیقو پژوهش +آموزش تغذیه و رژیم درمانیه،با مطالعاتی که من داشتم مطالب تقربیا درسته،لطفا اظهار نظر شخصی و بدون مطالعه نکنید.ظروف مسی اگر مدام قلیایی بشن مشکل حله ولی در کل ظروف شیشه ای بهترین هستن چون هیچ تبادلی با مواد غذایی ندارن
- مریم
حتماً حتماً یک سری به سایت دکتر روازاده بزنید و سعی کنید سی دی های سخنرانی آقای دکتر هم تهیه کنید. . . من که خیلی جواب گرفتم... حتی ما آب آشامیدنیمون رو توی ظروف مسی جوش میدیم....الحمدالله همه مریضی ها شفا یافت.... یا علی ... التماس دعا- علی درویش
آقای دکتر به فکر خودت و همکارات نباش به فکر مردم باش- عبدالرزاق
دوستان من استفاده از ظروف مسی پیشنهاد میشه.البته در صورتی که قلیایی شده باشه.در غیر این صورت کشنده هست.مادرم میگفت قدیما سالی یه بار قلیا کار میامد خونه های مردم،تمام ظروفشونو قلیایی میکرده.- hania
مگه غیر از اینه که ظروف استیل سرب آزاد می کنند؟!
تازه پدر بزرگای ما نسل اندر نسل تو ظروف مسی غذا خوردند چرا همه بیش از 120 سال عمر می کردند!!؟؟؟؟؟!!!!!- حامد
من یه ماهیه از ظروف مسی برای پخت غذا استفاده میکنم . قالبمه های تفلون و چدن رو کنار گذاشتم.با خووندن این مطالب خیلی حالم گرفت!!!!- مریم
عجیبه که اینقدر مردم نوشته رو سرسری می خونن و به خودشونم اجازه قضاوت می دند . دکتر نظر شخصی خودشون و که راجع به ظروف مسی نگفتند نتایج تحقیقان و نقل قول از متخصص کلیه . چرا انگشت اتهام رو به سمت ایشون گرفتید ؟- کتی
لازم است بدانید ظروف به اصطلاح چدنی موجود در بازار از جنس چدن نیستند بلکه آلیاژی از آلومینیوم با 2.5% مس میباشد.ضخیم بودن ناحیه کف این ظروف باعث یکنواختی حرارت و پخت غذا می شود . لایه نچسب(تفلون) این ظروف در مقابل حرارتهای بالا مقاوم نبوده و هنگام سوختن آن گازی متصاعد میشود که برای اطفال مخصوصا پرندگان خانگی مضر است.لذا سازندگان این ظروف با ضخیم کردن کف آنها و انتقال حرارت بهتر مانع از سوختن تفلون می شوند در نتیجه لایه نچسب نسبت به دیگر ظروف دوام بیشتری دارد.
در قابلمه های استیل که از کف چند لایه (استیل و آلومینیوم) برخوردارند انتقال حرارتی یکنواخت است و غذا ملایمتر پخته میشود از طرف دیگر تماس مستقیم استیل با غذا هیچگونه ضرری برای انسان ندارد لذا بهترین گزینه برای پخت و پز هستند.
تنها مشکلی که ظروف استیل دارند کدر شدن سطح آنان به مرور زمان است که آن هم در صورت شستن با آب ولرم و شوینده ملایم و هر از چند گاهی آغشته کردن با سرکه سفید کاملا براق میشود.- علی رضا
دکتر روازاده ظروف چدنی که از خارج وارد میشود را تایید می کنند ایشان تولیدکننده ی ظروف چدنی نیستند اصلا در ایران تولید میشود لطفا من را راهنمایی کنید از بس تحقیق کردم وجواب درستی نگرفتم خسته شدم با تشکر- الهام
خانم های خانه دار بهترین غذا و سالمی ترین و بدون هیچ سمومی فسفود حالشو ببرین- مهدی
اقای کشاورز شواهد گذشته ما در مورد ظروف مسی چیزهای دیگه ای ثابت میکنه که عکس گفته های شماست لطفا به سایت دکتر عالی قدرمون اقای دکتر حسین روازاده سری بزنید.- نیلوفر
سلام.من فوق لیسانس محیط زیستم.این دکتر هرچی گفته برعکسه فقط یادش رفته آخرش بگه
-
اگر میخواهیددرموردانواع ظروف بویژه ظروف مسی اطلاعاتی بیشتری داشته باشید به سایت دکترحسین روازاده حتما یه سری بزنید اطلاعات شما بیشتر میشه.www.ravazadeh.com
- محمد
در مورد ظروف سنگی توضیح ندادید- فاطمه
معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند، داشتن یک دست‌بند مسی را توصیه می‌کنند و دلیل این امر را هم کمبود یون‌های مسی در خون ذکر می‌کنند که با تماس دست‌بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته می‌شود.




از سوی دیگر محققین، یکی از علت‌های بروز بیماری آلزیمر را رسوب یون‌های آلومینیوم در مغز عنوان می‌کنند.
تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌های مسی استفاده می‌کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می‌گرفت ...


هیچ‌کس نمی‌دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط می‌دانستند برای پخت غذا خیلی لازم می‌باشد. داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن. کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهن‌دره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمی‌تونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه ... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما می‌دهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.


ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده می‌کند و در بدن شما فوق‌العاده احساس نشاط و انرژی ایجاد می‌‌کنه دیگه از اون دهن‌درگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی میشود.



ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکی‌ها اومدند و داد می‌زدند (قابلمه مسی ....... کفگیر آهنی خریداریم ...) و با یک قیمت مناسب این قابلمه‌ها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی می‌دادند که بهش می‌گفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟ بعدش هم که الان ظرف‌های استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود می‌پزه و به کف ظرف نمی‌چسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یون‌های مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ... می‌تونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماری‌های کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماری‌های کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان. من به همه دوستان پیشنهاد می‌کنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.
حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب می‌اندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ... این کار باعث آزاد شدن یون‌های آهن و سلامتی بدن می‌شود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماری‌های خونی و سرطان خون می‌شوند.- Mehdi
متاسفم که استادان دانشگاه تهران که یکی از دانشگاههای معتبر ایران است اینگونه مردم را راهنمایی کرده اند. تا جایی که ما یاد داریم بهترین و قدیمی ترین ظروف که گذشتگان هم از آن استفاده می کرده اند ظروف مسی هستند و بیماریها در گذشته خیلی کمتر از این دوره بوده است حال این دکتر چرا اینگونه گزارش کرده الله اعلم!!!!!!!!- اصغر
اقای کشاورز شما ظرف چدن رو که موجب سرطان میشود تبلیغ کردید. ......... به سمت بیماری راهنمای میکنی. بهترین ظروف که امتحان پس داده مس میباشد. .........- جواد
از مطلبتون واقعا متشکرم. کاملا گویا بود. کاش به عنوان یک مخاطب کمی قوه عقل و تحلیل را که مختص انسان است بکار بگیریم و در مورد اطلاعاتی که به ما میدهند منفعل نباشیم و نخواهیم که همه چیز برای ما بلعیدن باشد و نیاز به جویدن نداشته باشد، به علاوه اینکه ارتباط با دیگران و اظهار نظر درباره آنها آدابی دارد. صرف مجازی بودن محیط ارتباط مجوز هرگونه طرز صحبت کردن نیست. به امید آن روز که اولین رکن زندگی ما، رعایت اخلاقیات باشد. باز هم از راهنمایی تان سپاسگزارم.- نامدار
اصلا این مطلب درست نیست ظروف مسی برای پخت و پز بهترین ظروف چون یون مس آزاد میکنه و این یون برای سلامتی خیلی مفیده و چون به صورت یون هستش اضافه اش خودش دفع میشه و استیل بدترین چون یون سرب آزاد میکنه و این یون برای سلامتی بسیار مضر- عباس
اين آقا دكتري كه درباره‌ي مس اينگونه قضاوت كرد و خواست آن را خيلي خطرناك جلوه دهد بسيار ........ كرد. در قديم اكثر گذشتگان ما از ظروف مسي استفاده مي‌كردند و هميشه سالم و سرحال هم بودند اين پزشكان ................... هميشه بفكر جيب خودشان هستند تا مردم اينها فقط بلدند يك دكان به اسم مطب بزنند يك منشي ............................... بعد شروع كنند به ......... مردم خدا ...............!- شهروند
سلام مقاله مذکور هیچ نتیجه گیری نداشت و هیچ مقایسه ای بین ظروف نکرده و با بیان معایب ، بیشتر باعث سردرگمی میشود . در حالیکه بسیاری از مقالات مشابه استفاده از ظروف مسی را بدلبل جذب یون مس برای سلامتی بهتر میدانند .- رضا
میتوانید جهت کسب اطلاعات از ظروف استیل به وب سایت WWW.DGWORLD.IR مراجعه کرده که یکی از شرکتهای مطرح لوازم خانگی در ایران می باشد .- ملیحه
سلام - واضح است که نویسنده استفاده از ظروف استیل و پیرکس را توصیه میکند و ظروف چدنی در مرحله بعدی است و نهایتا استفاده از ظروف مسی، آلومینیمی و تفلون را مضر میداند.- فریدون
لطفا بگویید که از چه ظدوفی استفاده کنیم- نسرین
نويسنده هيچ توصيه مشخصي ندارد و فقط با ذكر ايرادات افراد را دچار تشويش مي گند
- محسن
یعنی اگر ظرفهای مسی با روکش قلع سفید بشوند در اونصورت استفاده از انها بهتر هست درسته- سمیرا
بدک نبود در مورد ظروف استیل توضیح بیشتری بدهید مرسییییییییییی.- مریم
واقعا چه ظرفی برای پخت وپز مناسب است؟- مسی
بالاخره نفهمیدیم در چه ظرفی غذا بپزیم؟
صفورا- صفورا
با سلام شنيده ام ظرف استيل نيز سرب آزاد ميكنند- lمهرنوش