صفحه نخست
درباره ما
ارتباط با ما
گزارش تصویری
آشنایی با حیوانات
RSS
شنبه 8 آذر 1393
تعداد نمایش:16037
امتیاز: 1 2 3 4 5 6


بروزرسانی : پنج شنبه 19 خرداد 1390
منبع : سلامت
شیر داغ را با عسل بخوریم؟

حکیم مهر - یادداشتی کوتاه از دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره این سؤال که آیا مصرف شیر داغ و عسل بصورت همزمان باعث آزاد شدن ترکیبات سمی و سرطانزا می‎شود؟

در جواب باید گفت تاکنون هیچ اثر سویی در زمینه مصرف عسل همراه شیرداغ دیده نشده و به اثبات نرسیده است بلکه کاملا برعکس، مصرف این دو با هم آثار مثبتی بر سلامت ما دارند.

به طور مثال، مصرف شیر با یک قاشق عسل می‌تواند باعث خواب بهتر شود.

جالب است بدانید که خواص ضدمیکروبی شیر و عسل نیز بر اثر ترکیب آنها با هم افزایش می‌یابد و مصرف این ترکیب برای کسانی که در معرض عفونت قرار دارند، مفید است. ارزش تغذیه‌ای شیر نیز با افزودن عسل به آن افزایش می‌یابد و برای کسانی که سوءتغذیه دارند، مصرف این نوشیدنی بسیار موثر خواهد بود. البته با وجود خواص فراوان و نکات مثبتی که این شیرین‌کننده در مقایسه با قند و شکر دارد، توصیه می‌شود که در مصرفش زیاده‌روی نشود زیرا در این صورت نیز می‌تواند زمینه‌های چاقی و اضافه وزن را به بار آورد یعنی اگر عادت به خوردن مخلوط شیر و عسل در پایان روز دارید آن را حساب شده و در جهت تکمیل انرژی مورد نیاز روزانه‌تان مصرف کنید.

تنها مشکلی که وجود دارد این است که نباید عسل همراه موم را به شیرداغ یا چای اضافه کرد. حتماً می‌پرسید چرا؟ در پاسخ باید بگوییم که موم عسل به دلیل اینکه جذب نمی‌شود، می‌تواند جذب ریزمغذی‌های شیر به خصوص کلسیم را کاهش دهد و این موضوع برخلاف هدف شما از خوردن شیر است.

در ضمن، نکته دیگر اینکه بهتر است قبل از یک سالگی به کودکان عسل ندهید زیرا احتمال بروز حساسیت در کودکان را افزایش می‌دهد.

 

 

نظر بینندگان در مورد اين مطلب ارسال نظر شما
باسلام
دختری سه ساله دارم که روزی پنج یا شش لیوان شیرعسل می خوره
اشتهاش هم خیلی کمه
دکتر تغذیه بردم فایده نداشت
شیر راقطع کردم بسیار ضعیف شد
آیا این مقدار شیر عسل برای او ضررندارد؟- امیر
سلام . من زمانی طب ایورودا(هندی)مطالعه میکردم. در این طب میگه عسل با هر چیز داغ تولید سم میکنه- علی اکبر ضیایی
خيلي عالي بود استفاده برديم- كله محمود رضا زاده
نتيجه چي شد؟؟؟؟؟
بخوريم يا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟-
با تشکر از فرمایشات سرکار خانم دکتر رحمانی.عسل در دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد بتدریج خواص خود را از دست میدهد بنابراین شیر داغ یا چای داغ که دمایی بیش از این میزان دارند بسرعت خواص عسل خصوصا اسیدهای امینه و انزیمها را منهدم نموده وبدین ترتیب ما ترکیبی از قندها را همراه با شیر یا چای خواهیم نوشید.توصیه بر انست که عسل همراه مایعات ولرم(کمتر از 40 درجه سانتیگراد-کمی گرمتر از دمای دست)مصرف شود.- سعیده سیف هاشمی