صفحه نخست
درباره ما
ارتباط با ما
گزارش تصویری
آشنایی با حیوانات
RSS
جمعه 31 مرداد 1393
تعداد نمایش:22022
امتیاز: 1 2 3 4 5 6


بروزرسانی : سه شنبه 31 شهريور 1388
منبع : جام جم
آشنایی با خواص چای

یک متخصص تغذیه گفت: افرادی که در طول روز یک تا 2 فنجان چای مصرف می‌کنند خطر حمله قلبی آنها تا 44‌درصد کمتر از افرادی است که چای مصرف نمی‌کنند.

مرتضی صفوی افزود: 3‌نوع چای سبز، چای سیاه و چای اوولانگ در جهان وجود دارد که پرمصرف‌ترین گونه چای در سراسر دنیا چای سیاه است که به چای تخمیر شده نیز معروف است.

وی گفت: فعالیت‌های صنعتی تولید چای سیاه پلی فنل‌های موجود در برگ سبز چای به روش تخمیری اکسید شده و سپس آنزیم‌های موجود در آن نظیر پلی‌فنل‌ اکسیداز غیرفعال می‌شود که این چای حاوی کمترین مقدار آنتی‌اکسیدان و بیشترین مقدار کافئین در مقایسه با دیگر انواع چای را داراست.

این متخصص تغذیه افزود: برای تهیه چای سبز پس از چیدن برگ‌های چای، آن را در معرض بخار قرار می‌دهند تا پس از خشک شدن آنزیم‌های پلی فنل اکسیداز غیر‌فعال ‌شوند که در این فرآیند مقدار پلی فنل‌ها که مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان موجود در برگ سبز چای است بیشتر از چای سیاه بوده و خواص درمانی آن بیشتر است.

صفوی اضافه کرد: چای اوولانگ با اکسیداسیون ناقص برگ‌های چای به عنوان بخشی از فرآیند حد واسط تهیه چای سیاه و سبز تولید می‌شود که به طور تقریبی 76 تا 78 درصد چای تولیدی در دنیا چای سیاه، 20 تا 22 درصد چای سبز و کمتر از 2 درصد چای اوولانگ است.

وی گفت: از ترکیبات چای می‌توان به پلی‌فنول، کافئین، اسیدهای آمینه، پروتئین‌ها، پپتیدها، کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آلی، ترکیبات معدنی و اجزای فرار اشاره کرد که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و سلامتی چای سبز بیشتر از چای سیاه بوده که آنتی‌اکسیدان‌های موجود چای در پلاسمای خون یک تا 2 ساعت پس از خوردن چای به حداکثر می‌رسد و پس از مدت کوتاهی به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

60 میلی‌گرم کافئین در یک فنجان چای

این متخصص تغذیه افزود: مقدار کافئین موجود در انواع چای متفاوت است؛ یک فنجان چای سیاه حاوی 60 میلی‌گرم کافئین، یک فنجان قهوه در حدود 95 میلی‌گرم و در چای سبز 36‌میلی‌گرم کافئین موجود است و مهم‌ترین ویژگی این ترکیب تحریک سیستم اعصاب مرکزی است، بنابراین اعتیاد به مصرف آن می‌تواند سردرد، بی‌خوابی، افزایش اسیدیته معده، بی‌اشتهایی و اختلالات گوارشی به وجود آورد.

وی اضافه کرد:‌ علائمی نظیر سردرد و تهوع در نتیجه کاهش یا قطع مصرف چای و قهوه به‌وجود می‌آید بنابراین باید یک روند تدریجی مناسب در مصرف چای وجود داشته باشد.

صفوی گفت: در افرادی که به مدت یک سال بیش از یک فنجان چای در روز مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که چای نمی‌‌خورند خطر حمله قلبی 44 درصد کمتر است. فشارخون بالا می‌تواند فرآیند تصلب شرایین را افزایش دهد که خطر پرفشاری خون در کسانی که روزانه 120‌تا 590 میلی‌لیتر چای مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که به هیچ عنوان چای نمی‌خورند، 46‌درصد کمتر است.

چای باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود

این متخصص تغذیه افزود: آنتی‌اکسیدان‌های چای می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود و تصلب شرایین را کند ‌کند، اثرات ضد سرطان‌زایی چای به نوع چای و نوع سرطان بستگی دارد.

وی اضافه کرد: مصرف چای سبز احتمال ابتلا به سرطان‌های معده، پروستات، سینه و کیسه صفرا را کاهش می‌دهد . چای به واسطه فلوراید طبیعی موجود در آن با کاهش پوسیدگی دندان همراه است به علاوه عصاره چای سبز باکتری‌های دهانی مانند اشرشیاکلی استرپتوکوکوس موتان و استرپتوکوکوس واریوس را مهار می‌کند.

جلوگیری از پوکی‌استخوان

این متخصص تغذیه گفت: جوشانده چای از انواعی از چای سبز و چای سیاه تشکیل می‌شود که فعالیت آمیلاز بزاق در انسان را 70 درصد کاهش داده و از ایجاد فساد و پوسیدگی دندان‌ها توسط غذاهای حاوی نشاسته جلوگیری می‌کند. چای منبع سرشاری از فلوراید است که می‌توان پیشرفت فرآیند پوکی استخوان را کاهش داده و باعث کاهش تراکم استخوان و مانع از شکستن استخوان شود.

جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه

صفوی افزود: بالا بودن اگزالات ادرار یک عامل خطر برای تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیمی است. با وجود این‌ که چای خود یک منبع اگزالات محسوب می‌شود و اگزالات موجود در چای از نوع محلول بوده که نوع نامحلول آن به طور عمده با کلسیم باند می‌شود و در برگ‌های چای باقی‌مانده و وارد عصاره چای نمی‌شود و از سوی دیگر دریافت روزانه اگزالات از طریق چای در مقایسه با اگزالات محلول در غذای معمول بسیار کمتر است بنابراین به کسانی که مستعد تشکیل سنگ‌های کلسیمی هستند به‌خصوص از نوع اگزالات بالا توصیه می‌شود که در حد معمول چای سبز یا سیاه مصرف کنند.

این متخصص تغذیه گفت: مصرف همزمان چای سیاه با منابع آهن «غیر هم» 79 تا 94 درصد تاثیر می‌گذارد و تاثیری بر منابع «آهن هم» موجود در گوشت ندارد. برای پیشگیری از اثرات منفی چای بر جذب آهن و ایجاد کم‌خونی نباید چای را بعد از وعده غذایی مصرف کرد.

 

 

نظر بینندگان در مورد اين مطلب ارسال نظر شما
چای هما نند خیلی از تجر و بیات باقی مانده از اجداد های مان و دانشمندان است که این طور با ور مان شده برای رفع خستگی بک فنجا ن چای بخور یم علا رقم خصو صیا تی که دارد اینکه در صحبانه حرف اول را میزند ما به بنیان گذار ان درود میفر ستیم- خسین
سلام ، چای همش ضرره و هیچ فایده ای نداره ، هم سیاه و هم سبزش ، همه این ها چرت و پرته که میگن مفیده ، تنها کاری که میکنه اسید معده را افزایش میده ، ولی نمی تونند بگن مردم نخورند چون خیلی ها بیکار میشن .- اصغر
مردن انسان به چای ربت دارد- مبیناشریفی
من خودم موقعیکه چای میخورم احساس می کنم معدم درد میگیره .سابقه کم خونی هم دارم و موقعی که چندروز پشت سر هم چای نمی خورم یه کم درست می شم. شنیدم که چایی برای افرادی که سنگ کلیه دارن هم مضر هستش.- م
شاید مسخره کنید ولی به خدا به جون خودم تجربه نشون داده مهم باور آدمه اگه باور نداشته باشی دارو روت اثر نداره و لی اگه باور کنی زهرم روت اثر مثبت داره- یه بنده خدا
به نظره من خوب است-
با سلام
شما می گویید که چای مفید است
در لینک زیر از مضرات بسیار چای می گویند
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=517436
شما رو به خدا قسم کدومشون حقیقت داره؟- میلاد
سلام ما آخر نفهمیدیم که چای بخوریم یا نخوریم یکی میگه چای بده یکی دیگه خیلی خوبه یکی میگه بهتره نخورید ولی اگر هم بخوریدطوری نیست یکی میگه کم رنگش ضرر ندارده یکی میگه چای کم رنگ مثل آبه خوردن نداره بابا تکلیف مردم را روشن کنید که بالاخره چای بخورندیا نخورند کم رنگ بخورند یا پررنگ ممنون- لطف اله
عالی بود-
سلام واقعا گیج شدم
حالا چای خوبه یا بد؟
سرطانزاست یا ضد سرطانه؟
برا پوکی استخوان مفید یا این مریضی رو تشدید میکنه؟
واااای خدااااا
اخر چی شد؟- الهام
همه اش چرته چرا اینهمه دروغ میگین- عامر
جالب نبود.مرسی- ولات
جالب بود مرسی- اکرم
سلام مرسی خیلی زحمت کشیدی.کاش ضررهاشوهم میگفتین یکی از دوستانم چند ماه چای رو ترک کرده خواستم بدونم مگه چقد ضرر داره که ی فنجون هم نمیخوره....میخوام باهاش بحث کنم ولی اطلاعاتم فک کنم کمه.ضررهاشو میخوام بدونم.....- sama
با عرض سلام و خدا قوت
ممنونم از اینکه خواص چاییرو نوشتین چون متاسفانه امروزه مرسوم شده که فقط ضررهای یک ماده رو بیان میکنن و این در صورتیه که اگر هر کس به تعادل مواد گوناگون رو مصرف کنه تمامی اونا می تونن مفید باشن .
با آرزوی موفقیت شما.- زهرا
همش دروغه دستتون درد نکنه- شهرام
عالی بودین،ممنون.- مجتبی خانی
سلام
پس چرا ضررهاشو ننوشتین
باید بگم که کلا چای چیز خوبی نیست ودر واقع انگلیسی ها اونو وارد کشور ما کردن توصیه میکنم اصلا مصرف نکنید
بجاش از بادرنج بویه (بادرنگ) استفاده کنید که یه دنیا فایده داره از جمله برای مغز و اعصاب (عقل و حافظه) البته گفته شده پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه واله و سلم هم در میان سبزی ها به بادرنج بویه علاقه داشتند واین گیاه چای حضرت علی علیه السلام هم بوده است میتونید خواصشو در اینترنت پیدا کنیید
پس بهتر نیست که از این گیاه به جای چای استفاده کنیم- سعید
سلام
فکر نکنم چای خواصی داشته باشد و ضرر خیلی دارد
سرتانزا است
کم خونی می آورد
بی خوابی می آورد(کافئین دارد)
عمر را کوتاه می کند
مادر بیماریها است
پریشانی و عصبی می آورد
باور نمی کنید چند ماه ی نخورید- محمود
سلام : خسته نباشین والا با تحقیقاتی که من کردم . میبینم مضرات چای بیشتر از خواصش است . درکل دیدم چای خاصیت دارویی داره ولی خوردنی نیست.- محمد
,kheily por mohtava bod, mamnon, man emtehan kardam javab dadeh- Omid
جالب بود
- حسام
سلام علیکم .
راستش بخوای من سه هفته پیش به متخخص استخوان ومفاصل (درشیراز) مراجعه کردم .توصیه کردند که چای کم بخور که پوکی استخوان میاره .درصورتیکهشما نوشته اید که برای جلوگیری ازپوکی استخوان خوبه .لطفا بیشتر مارراهنمایی کنید ازلطفتون ممنونم- پژمان
عالی اشاره نمودید- فرامرز
یعنی واقعا چایی ضرر نداره؟! خوب بریم یه قهوه خونه ی درست و حسابی بزنیم ! واقعا عالی بود
- مهدی
با این وجود بعضی ها به طور کامل از مصرف چای خودداری میکنند سوالی که برایه من پیش اومده ایا خواص چای بیشتر از مضرات اون هست ؟ ایا ترک چای کاری منطقی هست ؟
- سعید
ضررهاي چاي هم اشاره كنيد- بهترين جايگزين چاي چي ميتونه باشه؟- bahar
خوب بود اما ضررهای چای رو هم مینوشتید بد نبود- فرهاد
عالی بود .ممنون- سارا امانی