کد خبر: ۹۰۲۶
تعداد نظرات: ۵ نظر

حکیم مهر - یادداشت دکتر کامران ملک پور - عضو هیأت مدیره جامعه دامپزشکان ایران در روزنامه روزگار - سوم خرداد 1391 با عنوان "تب کریمه کنگو و ضعف ما"

 

علت اصلی مرگ‌هایی که تب کریمه کنگو این روزها رقم می زند را باید در نبود آموزش دانست. چند دهه از شیوع این بیماری می گذرد اما آیا کسی به خاطر دارد که مثلا قصاب‌های یک شهر در یک کلاس آموزشی جمع شده باشند؟ آیا تاکنون آموزشی به کارگران کشتارگاه‌ها داده شده‌ تا حداقل اسم این بیماری را شنیده باشند! نمی توان همه چیز را به گردن ناظر فنی انداخت. شما به چند کشتارگاه سر بزنید و بپرسید تا مشخص شود چند نفر آنها فقط اسم «تب کریمه کنگو» را شنیده اند! وقتی به جامعه و دست اندرکاران یک صنعت آموزش داده نمی شود باید منتظر چنین اتفاق های دردناکی هم بود.

برای همین است که این بیماری در کشور ما در حال رشد است. حتی انترن بیمارستان مشهد هم فدای این بی اطلاعی می‌شود. از طرف دیگر این بیماری تازگی ندارد و در تمام کشور وجود دارد. منتها وقتی در مشهد به مرگ یک انترن منجر شد ، توجه رسانه ها را به خود جلب کرد و درنهایت هم مسئولان را مجبور به برگزاری جلسات‌ و پاسخ دهی به رسانه ها کرد. جلساتی که البته طرحی برای مقابله با این بیماری از میان آنها بیرون نیامده است! برای مثال سال گذشته یا دو سال گذشته تب کریمه کنگو در لار 100 نفر را مبتلا کرد و30 نفر را به کام مرگ فرستاد اما کسی متوجه نشد‌چون مسئله محلی بود. این وسط پزشکی هم قربانی نشد

تا صدای مرگ های دیگر به رسانه ها برسد! زمانی که یک پروسه به آموزش نیاز دارد و کسی مسئولیت آموزش را به عهده نمی گیرد، دودش به چشم همگان می رود. برای همین ‌ این بیماری گریبان کادر پزشکی را هم می گیرد. هیچ فکر کرده اید چرا تب کریمه کنگو در تهران نیست؟ آیا واقعا همه تهرانی‌ها این بیماری را می‌شناسند؟ خیر! برای اینکه فاصله تهرانی‌ها با کشتارگاه‌ها زیاد است و عامل بیماری در زمان رسیدن گوشت به دست مصرف کننده پایتخت نشین از بین می رود.

می دانید که گوشت تازه اگر 24 ساعت در دمای مناسب نگهداشته شود و بعد استفاده شود خطر ابتلا به تب کریمه در آن به صفر می رسد‌ اما در شهرستان یا روستا‌ها به محض اینکه دام ذبح می شود به مشتری داده

می شود. بنابراین خون این دام به زخم که می رسد فرد را آلوده می کند. بنابراین فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مهمترین کلید برای پایان این ماجرای تلخ است.

 

خبر مرتبط :

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
يزدانى
|
-
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۴
0
0
بیننده محترم / با سلام و تشکر از بازدید شما - متاسفانه کامنت شما ارتباطی با نوشته منتشر شده نداشت و بالاجبار حذف شده است. خواهشمند است در خصوص نوشته اظهار نظر فرمایید. با تشکر - حکیم مهر

..........................لطفا به نظرات ديگران احترام بگذاريد و سانسور نكنيد تا ديگران هم مطلع شوند كه معناى ..........چيست
دکتر آراسب دباغ مقدم
|
-
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۵
0
0
کاملا با مطلب نوشته شده موافقم. متاسفانه حتی همکاران دامپزشک ما هم، بعضا از این بیماری اطلاع چندانی ندارند. در روز های گذشته پیامک ها و رایانامه(ای.میل) هایی را از همکاران دامپزشک دریافت کردم که محتوای آن این بود که به علت ورود تب کریمه-کنگو به کشور، از خوردن گوشت قرمز خودداری کنید!! همه می دانیم که چنین حرفی اصلا علمی نیست و فقط به دست اندرکاران تولید دام که در راه تولید پروتئین با ارزش غذایی بالا در این وانفسای یارانه ها زحمت می کشند، آسیب می زند. جای آموزش حتی برای دامپزشکان، پزشکان و پرستاران هم خالی است، چه رسد به سلاخان. البته اینترن فوت شده، علاوه بر بی احتیاطی خودش، مبتلا به بیماری زمینه ای فاویسم هم بوده است که اوضاع را بدتر کرده است. برایش آرزوی آمرزش داریم.
زهراكشوري
|
-
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۷
0
0
سلام. خسته نباشيد. ا لبته اين مطلب در روزنامه تهران امروز چاپ شده بود.
یک نفر مطلع
|
-
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۷
0
0
با سلام خدمت آقای دکتر ملک پور
بنده به اهمیت آموزش و اطلاع رسانی اعتقاد دارم و با شما موافقم اما باید به عرض برسانم کلاس آموزشی صرفا برای قصاب ها و پرسنل کشتارگاه برگزار شده و می شود که احتمالا جنابعالی به دلیل مشغله کاری از آن بی خبرید.
ضمناً درخواست می کنم با انتشار اخبار دور از واقعیت، زحمات کارکنان دامپزشکی در نقاط دوردست را ضایع نفرمایید. و راه برای شما دوست عزیز هم باز می باشد تا با آموزش و اطلاع رسانی بیشتر به ارتقای سلامت عمومی کمک نمایید
با سپاس فراوان
همکار دامپزشک
|
-
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۸
0
0
..........ما باید خودمان مواظب خودمان باشیم ............ بهتر است مردم خودشان مواظب خودشان باشند
نظر شما
ادامه